Dec 29, 2009

jangan menilai org dari cara dia berpakaian!

refer tajuk diatas.
itu adalah dari status FB puan Nadia, teman persekolahan aku di Bukharyan.
wah...sungguh glamer bila menambah imbuhan -an di belakang nama sekolah aku tuh. ^^

kamu, (cewah...blagak mcm ramai je org lalu kat kapet putih aku neh!) setuju ke ngan ayat penyata kat tajuk tuh?

bagi aku pula, kadang-kadang pakaian adalah penilaian yang tepat mengenai seseorg.

contohnya, ada org yg menganggap lebih baik tidak bertudung tapi tak mengumpat.
maka adakah jika bertudung dan mengumpat adalah orang yang lebih jahat dari tak betudung dan tidak mengumpat?

seseorang yg menutup aurat itu sekurang2nya dia sudah akur dengan ketetapan tuhan, bagaimana orang boleh menilai yg tidak akur ketetapan tuhan tuh lebih baik orangnya?

mungkin aku agak kekampungan, tak cukop moden.
lantak la...tapi hukum tetap hukum apa, yang kau sebok nak bangkang2 tu apa hal. sapa kau tuh?

aku cukup terasa sakit hati kalau orang suka membezakan antara yang pakai tudung ngan yang tak pakai tudung.
dah sah2 yang pakai tudung tuh ikut arahan tuhan, napa nak bandingkan dengan perbuatan jahat?

sikap manusia biarlah tuhan yang menilainya NANTI.
bukan kerja manusia menilai sesiapa...
kita bukan maksum.. yg pandai2 nak menilai orang tuh jahat ke lagi teruk ke.

apa kau ingat kau tuh baik sangat?

ehem::mungkin entri nih sdikit larik dari tajuk, lantak lah. yg penting aku tak suka dibandingkan dgn org yg tak pakai tudung sbb aku rasa yang pakai tudung tuh lagi elok kot.. T_T

Dec 28, 2009

*c.o.u.n.t.d.o.w.n*


^^ mungkin tajuk dia atas tiada kena mengena dengan cita entry ini

pelik tapi benar.

aku semakin malas.

ya, tesangat la malas.
penyakit apa yg dah infect kat aku pon tak dpt di kesan.
penyakit neh semakin menjadi2 lak sejak kebelakangan neh..

aku malas nak pegi keja...huhuhu...tak lama dah sekolah nak stat.
tu je point penting...
tapi aku rajin pulak beratur kat atm 1st day gaji...

SUNGGUH PELIK TAPI BENAR!

saya sayang mr CRAB.

Romeo take me somewhere we could be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby just say yes.

kenapa aku rasa lirik neh amat menyentuh jiwa2?
oh, craP!

aku jiwang!!!

hahaha..aku boring sebenarnya..nak update sal cuti2 malaysia...maas nak edit piccas plak..huhhh..KIV dl la cita tuh ek...

aku pon xtau apa yg patut aku taip neh... saja.
nak bepuisi...rsa xpandai plak...
nak kompose lagu.... besiul pon tak reti...

tetiba aku dapat idea.
tapi aku tetap nak post entri neh...
lantak lah...isi takde pon...suka suki aku la...

Dec 27, 2009

bila rumetku dipetik org ^^

rumet sebelum dipetik orang ~~

sesi betemu nani :: clasmate @teknik, juga yg dah selamat dipetik org

me:: kak eka:: akak muhai
;sesi belagak @bilik pengantin sbb ada ekon...panas wooo

wif the bridemates ^^

akak muhai:: yat:: kak eka:: me:: waheeda

malam nikah yg syahdu utk rumet tp bahgia :P

sesi pengantin kebuluran kol 1030mlm baru mkn :>


kronologi.

kenal:: ujung 2004
kapel:: 2005 kot.
tunang:: ujung 2008
nikah:: 25 dis 2009
sanding perempuan ::26 dis 09
sanding lelaki:: 20 february 10
baby 1st:: ???? ^^

she is my rumet..
kind. brightest heart.
know her since 2004 at my 1st day at UPSI.

selamat pengantin baru rumet.
i will always lurve u...

ehem:: aku sentiasa doakan kamoo rumet semuga bahgia smp bila2!

"gift"


i got a gift!!!

LOL! adakah ini adiah krismas...wakkakaka
from korea neh...

kelu.
malu.
terharu.
gembira. bangat.

rantai tangan yang sungguh membling2kan mata :P

rasa sayang lak nak pakai "nanti".

^^ tenkiu maktih

Dec 26, 2009

my best fren wedd's

semalam rumet aku kat upsi dah selamat menjadik hak milik org...wakkakak
she is my bes fren since semester 1 taim daftar...yeahhhhhhh... dr sem 1 hingga sem 8 aku asek kapel ngan dia...tadak curang2 punya...setia sungguh... gay pon jeles tgk kami kapel smpai 4thn tanpa breakup...hahhahah

smlm lam kol 10pm kot, rumet dah bejaya menjadik isteri kepada inche misahe... ahhahah
centa dkt 4thn kot aku rasa...mungkin thn neh dah 5 thn...
cuti sem 1 depa kapel...hehheh... igt lagik...aku pon tak tau...

sungguh diam2 cinta beputik...kojaqqq tak gtau aku... =]


akan aku update lepas neh sbb la neh aku nak g mandi utk kduri dia lak....

congrates rumet..
u'll always in my heart...
no doubts!!! ahahha

ehem:: 2 in 1...taim tu XOXO gosip girl jugak satg ! ^^

Dec 25, 2009

my inche PENBIRU~~

yeahhhhhhh...baru balik dr penang neh...sajee gatai2 p sn..ahhaha

jumpa sm org ittew...wahwahhhh...mention its name as "penbiru"
sbb dia ska kale biru kot...ntah...mungkin sbb baju keje dia kale biru...ahahha...yg nih btol..

Dec 24, 2009

part 2 ~~ my fren @bahtera terrace








ehem:: disebabkan aku sgt byk memori dgn mereka ini...aku akan melistkan mereka jua sbg org penting dlm idop aku selepas family... btol!

part 1 ~~ my family




u



ehem:: disebabkan aku terasa langsong tak mengantuk malam neh..silalah mencuci mata dgn koleksi gambar2 gediks aku...

part 1 neh adalah family aku...tak kira la family besar ke kecik ke...yg penting mereka sentiasa ada...cewah!

LATY... where r u?


tetiba aku rindu mereka ini.~~ huhuhu

1.snow queen
2.topeng perak
3.penglipr
4.[GEN-x]<-----tak sure sgt nick neh...wahhh..aku hampir terlupa kamoooo
5.deadgirl
6.hbk
7.swantiger

dan juga kawan yg takde lam pic gathering plg bes abad ini...hehheh...awal thn 2008 kalo xsalah..sbb aku br register msk sem baru..


tempat: KLCC
mase:12pm- 7pm
xtvt: makan kat foodcourt, tgk wayang cita siam seram yg tak bes lgsg...kehkeh n melepak kat taman KLCC

walaupon begitu, aku rasa gembira sungguh...ahahha... kceli kitorang kenal kat cari forum...forum plg glamer kat msia neh...ahahha..tapi kitorg dr LATY bod aka Life as Teen n Youth...ahhahah...walo pon aku tak berapa nak teen dah taim tuh... ^^

mula2 tuh...agak malu la gak...tapi jam kedua...mmg dh jadik cm sembang kat forum dah....bes gilos...ahhaha... mana korang2 eh...lama dah kita tak roger2...masing2 ngan hal masing2 le neh... maklumlah, dl zmn beforum taim stadik...la neh dah ade kejaya masing2...huuhuhu

miss uolssss la... a lot weh! siyes dowwww...
klao ade yg tersinggah sini...roger la... =]

ehem:nickname tak ikut oder sbb kang kantoi nickname plak...hahah...lagik satu pic tu di edit oleh cik snow yg sgt bebakat membuang mase...=]

JAY SEAN - Down


gambar neh takdak kene mengena ngan lagu di bawah...^^


Baby are you down down down down down,
Down, down,
Even if the sky is falling down,
Down, down
Ooh (ohhh)

(Verse 1)

You oughta know, tonight is the night to let it go,
Put on a show, i wanna see how you lose control,

(Bridge)

So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape.

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,

(Verse 2)

Just let it be, come on and bring your body next to me,
I’ll take you away, hey, turn this place into our private getaway,

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,

LiL Wayne
(Verse 3)
Even if the sky is falling down like she supposed to be,
She gets down low for me,
Down like her temperature, ’cause to me she zero degree,
She cold, overfreeze,
I got that girl from overseas,
Now she my miss America,
now can i be her soldier please,
I’m fighting for this girl,
On the battlefield of love,
Don’t it look like baby cupid sending arrows from above,
Don’t you ever leave the side of me,
Indefinitely, not probably,
and honestly im down like the economy,
Yeahhhhhh
(Bridge)

So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape,

(So why don’t we run away)

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down


ehem:: aku ska bangat lagu neh... ku bahgia..ahahhah..dah bebulan i try to noe da lyrics tapi br maren tau..tu pon tenaseb baik bukak mtv ada PLAYLIST!! hehheh

Dec 22, 2009

.weakness.

i dun noe...
samthing hurts me..
n dun have a shoulder to cry..
n im serious.. i mean it..
im alone.. dis darkness area makes me wonder...
should i go... or take way back..
to the place where i suppose to go?

i dun have anyone..
if dis will be forever?
im not as strong as everyone see me!

weakness.less of confident.tears.
its me...
da real me..
i hate dis emotions!!!

ehem:: emotions breakdown =[

Dec 19, 2009

~~bila gambar berkata-kata T_T


motif letak pic neh ?????????

sila lihat bulatan telur dihadapan anda...apakah yg sedang mereka lakukan....?
sedey utk lepaskan? bukan...
bahgia mungkin sedang menunggu di hadapan...

ini adalah pic plg sereeeeeeeeem taim kduri tu yg aku tgk...taim jon mintak maaf ngan paklong n maklong...hujan airmata dow taim tuh...aku pon sebabk sm smp xsanggup nak tgk...kalo tgk nanges maka ubah topik sembang ngan kak poziah...hahha...strategi tuh...kalo nanges malu...ahhahha...tukang gelak ramai cam rombongan cik kiah...hahahha

tapi...mmg bajet nurkaseh jugak la taim tuh..huhuh...sapa yg tak syahdu p blk kampung terjun lombong la....tadak perasaan punya worang...

Dec 14, 2009

~~cuti2 malaysia!

~sg buloh, selangor
~batu berendam, melaka
~nilai, negeri sembilan
~shah alam, selangor


will be update soon!

:D

Dec 9, 2009

leh wat loan sket tak?

pening!
byk nak pk...
duit...itu yg masalahnya...
kwn2...tlg la sm...klik la tabung nuffnang kite tuh...jgn la wat2 tak nmpak lak... =]
byk sgt next ceremony neh....

byk sgt step nak kawen neh...dl tgk dan gelakkan org ja tau...bila kena kat diri sendirik...
padan muka....org lom mai gelakkan je..ahahhah

bila byk pk maka kita akan jadik semakin malas... amak aku akan terus tdo...muahhahah

retu aku janji nak tunjuk pic gilaks kat benteng gurney drive kan...ni sbhgn je sbb fariza seorg yg pemalas nak upload...ahhah...nak wat pekasam hape pic aku yg kiut2 tuh...

ade byk lagik...tggu...karang upload la sbb aku maseh tak jumpak kabel henpon aku...wakakakak...mana letak ntah...cm kena beli baru ja...heheheheh


menembak fariza sbb dia bajet comei amek gamba cam tu =]

apa diam2...tau la konker satu pages muka dia je...gila koser sungguh! =]

Dec 8, 2009

open letter to someone misunderstood T_T

this OPEN LETTER dedicated to someone who's understood myself..
im sorry if i make ur life become miserable, disaster and s*cks!

i dont mean to make like this or that... its just happen...
me made u have a hard time of ur life?
it is?

i dont know how to create a letter... to make u understand me.. make it clear... between us...between me n u..

u just like an older for me.. respecting u for everything happen n done for the past...


You say you wander your own land
But when I think about it
I don't see how you can
You're aching, you're breaking
And I can see the pain in your eyes
Says everybody's changing and I don't know why

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing and I don't feel the same


You're gone from here, soon you will disappear
Fading into beautiful light
Cos everybody's changing and I don't feel right

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing and I don't feel the same


So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing and I don't feel the same
Oh everybody's changing and I don't feel the same


and i know...u just happy now for urself... great moves .. and its good for me too. =]
i wish all ur best 4 ur life.. [erk...grammar cam poning je...hehheh...]

ehemmm: sometimes people have emotions breakdown too =[

Dec 7, 2009

kenduri oh kenduri 1

2kenuri we attend...wah2... dh la p dh ptg... xpe...celebrate people we know...ibadah tuh =]

kak iema n matlan.. selamat pengantin baru !

nie my clasmate kat upsi dl...clasmate kapel yg dah selamat prove cinta msing2.wahhhhh! nasik kenuri umah depa mmg sedap...aku bukan nak bodek...dah la hidang...tak men la buffet2 neh...hahah.. lauk besa2 je tapi aku smpai makan betambah..mula2 konon nak mkn sket je nak p kenuri len plak..skali lauk bes la...ahhaha..
ada daging msk kurma kot, pastu gulai lemak daging, gulai ikan masin n plg bes...air asam..huhuhu.. bes2.. hahhahaa..

pastu p kenuri mbe abg lak..tanak cita yg tuh..ahhaha

pastu g queensbay... nak tgk twilight: new moon.. bukan aku yg nak tgk...abang..hahahha... aku yg 1st pon tak tgk...sbb malas nak tgk cita yg feveret org ramai..ahhahah
so g la tgk ... agak2 ok2 kot cita tu...maybe thrill kurang sbb xtgk yg 1st...spoiler... cita tegantung...ada plak tanya..nak kawen ke tak pastu abeh... siot je...hahahhaa
abeh dah la...nak g mkn pun malas... balik cm gitu je...ahahha

otw g kenuri... turquoise (betol ke my spell eh?) ^^

Dec 5, 2009

kak yanti's wedd

today is kak yanti's wedd...

she's beautiful, she's awesome, she's great, she's so jelita lah n wif a hati yg sangat chantek!!!

motif letak gambar neh: mata tetutup pon nampak chantek lagik...mmg bajet artis la!

kepada kak yanti n hubby, adzmil..
wish u all da best... semuga sentiasa didalam rahmatNya melayari bahtera ini...
n semuga cepat kite dapat anak buah =]

Dec 4, 2009

Chrismast Carol 3D version @gurney!

sgt tak besh!ahahahha...
maybe kalo tgk cita katun ok sket kot utk 3D version neh...
tapi yg besh bila leh besantai ngan kwn2 yang separuh mereng.. cthnya fariza...hahahah =]

gerak dr umah kol 5++ dah ..pastu smp p oder tiket...cet...kol 645pm..
mula2 nak berdendang sayang la...jln2 carik pasal taim duit2 hampir musnah dulu... skali jln punya jln ...dr satu butik ke butik yg len...alamak...lapa!

"wei....jom mkn..."
"makan?" siap mata beliak2 lagik..
"hmmm....JOM" ^^
tak sia2 aku bergeng dengan mereka.......hahahhaa

inilah harapan kami ketika itu! ^^

pas mkn dengan pelahapnya...mau tak pelahap...semua set setel lam masa 10min...skali ngan fries putar2 toh....ahahahah... baru la aku ada semangat utk msk ke hall ittew... utk tido...wakakakkaka... bei tiket rm15 hanya utk tdo lam ekon...sungguh nikmat rasanya... bagaikan bini bill gates dah aku rasa diriku ini... ye lah ... masuk hall tu dapat spek 3D yang maha beso tuh..maka aku membayangkan itu cam kain yg org top taim nak tido tuh...apa kenama benda alah tuh...hehhehee..

dah setel muvie yg cam bodoh tuh.. kami keluar ke gurney drive...utk carik laksa idaman tikah...laksa air itam... bukan men lagik..mula2 nak mkn smp 2 mangkuk, tgk2 aku ngan fariza yang abeh dl...tikah las...hahhah...tapi agak bes gak laksa tuh... semangkuk 3 inggit je :D
tapi lagik bes laksa janggus...superb... mak, mai la awai sket kita p mkn laksa janggus!

kenyang perut ska ati...oleh itu kami gembira beposing ditepian benteng gurney drive..hahah...dgn sgt gembira... maaf, gamba tak leh upload... kabel letak mana ntah..ahhahah =]
kol 11 gerak balik dgn mengantuknya...heehhe...

pastu ada next plan yg mennati...besnya =]

Dec 1, 2009

:: 2012 ::

ini tiket kitorang tgk kat sunway carnival mall sbrg jaya

its my 2nd taim watching 2012..ahahhah.. im not kin a addicted person but just to accompany my future hubby... cewahh... <-------juah betol sejak kai cincin neh!

byk scene yang aku hampir telelap gak...hahahh...sbb agak slow bila aku dh tgk utk 2nd taim..hehheh... keterujaan sifar... so aku rasa utk diri aku neh, cita cmni leh tgk skali je... 1st time tgk mmg agak sedey siap nanges lagik...dah la p tgk ngan tikah sama fazira... jahat fariza gelak kat aku ngan tikah sbb kami nanges..ahhahhah... 2nd taim sungguh lalok n tesedar taim abg gerak...hahhaha... tp dia pon xsedar kot gue mamai dah taim tuh... =]

otw balik umah, atas bridge neh =]

agak ramai kwn2 sedar pic aku kat FB...pic gedik letak jugaklah..hahahhah
smuga kawan2 gembira ngan pic gedik letak aku tu ye!... doakan kami .. =]

ehem:: rindu plak! gediks!!!!! hehhe =]

Nov 30, 2009

the BIG raya haji eva... ^^

his mum, my mum n me =] after cincin session ..

samthin BIG happen 2 me yesterday... hehhehe.. in malay terms "merisik"
but everibody thinking, "ujud lagik ke menda merisik neh." .ahahah... i also confuse at 1st but people want to give a gift, rembat je la...ahahhahah

ramai family yg datang...umah mak dah la kecik je...so jammed gak la...hehhe... br small festive, kalo yg next neh xleh imajin..hahha

and think what... i got a ring... i got a RING! "cincin belah rotan"
cewahhhh

that cincin from him... tenkiu abg... =]

semua nieh unexpected... at 1st cuma family abang nak wat kunjungan hormat ja...tgk2 siap bawak bekas bagai...tegejut beruk gak mak kite!pastu dia ckp nak bwk cincin lagik...arggghh sudah... suma jd unprepared.... :D

wateve pon...suma dh bejln lancar...alhamdulillah..wish us all da bes...tenkiu for everything especially for my family... u guys rockssssss!!

Nov 28, 2009

pengoRBanan


SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA!!!

hari nie... maybe las time single dude @ raya..ahahaha
satu pengorbanan yg amat mengerikan bakal dilakukan..
berkorban jiwa, perasaan, emosi, tanggungjawab, kemahuan diri n etc...

iklas? tapi rela kot...muahhahahahh=]
kali nie so simple....

its my journey to unexpected emotions =[

Nov 23, 2009

medical CHECK UP @hospitaL

reni abeh jaga exam kol 12.30.. kira cincai smp umah lam kol 1 gak la..sbb singgah peladang tapau nasik dl..mls nak mkn kat sn...org ramai giler... besa la....1st day gaji...hahhaha... balik tu baring 20 minit...layan2 jiwa lam bilik pastu br mkn..

aku kena wat medical cek up untuk sah jawatan... dah lepas sengsara menhapal utk tebiu spp...ahahha...lawaks gila hapal falsafah pendidikan ngan pipp....cam budak mek arab hapal karangan yg ustad spot exam...ahahhah...

pastu dok pk lak...nak p klinik ka spital je.. kalo klinik fly la gak koman2 80 hengget... spital free...

maka, disebabkan aku dlm kempen bejimat cermat sbb gatai nak kwen... aku pon p la tempat free shj..hahahhaa...slmt 80 aku...leh wat beli tudung ekin yg glam2...ahhaha

dgn konfidennya... p la kat kaunter pendaftaran...ckp nak medic check..
skali abg kaunter mintak tgk borang...satu hapa pon aku tak fill in da blank...ahahha... cuainya haku dan juga pemalas...unprepared...malu gila taim tuh kat abg kaunter... kata ckgu, borang dah la tak isi, pen pon xbwk...haahahahha.. malu..malu....dan sungguh malu...
seb bek abg kaunter sungguh penyabar... *tenkiu abg kaunter* *bling2*

pastu step no 1 adalah test urine...wakakakak...leh lak xpas...bajet cam addicted je...yup... addict to sugar ... =] kena g test len la esok... kalo dtg bln mmg xkan leh wat urine punya.. so kena cepat2 sblm 'ia' menghampiri...hahaha

pastu step 2 gi bilik xray.. baek btol cik xray... details arahan dia...soh buka baju n pakai baju putih... kejap je...tapi aku ska cik xray...dia mesre... even india... so truly 1malaysia dh aku rasa...ekkeke

step ke3, bilik yg cek darah, cek mata ...lupa la nama apa... tapi MA kat c2 pon baek2 blaka.. bes ...xtipu.. pastu dia ngan senang ati tlg check kan kadar gula lam darah aku....xdak nak wat muka pon, beleteq ka... dgn senang ati ja..

"mai2...kita check...ala...cuba2 je...xpa...bukan ada apa2..."

dia ckp cm gitu kat aku...mana aku xteharu.....mmg terharu tahap gaban bekaseh siot!!!!!
pastu check je...the result.. 7.6. patot la xlepas urine tadik... aku pon ngok ...br lepas mkn nasik...hahahhah... tp takot gak ada diabetes ke hapa ke...lgpon dh mmg jadik penyakit keturunan... =]

pastu depa dah schedule tarikh baruutk jumpa doktor 7 dec 2009...

tima kaseh abg2 n kak2 kat spital balik pulau... =] u are da bes... lap uols!...ahhahaha

=]

Nov 22, 2009

amran tompel 1

Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see

perghhhh..rasa sungguh siot...sapa yang kol pg2 neh...

calling
amran tompel

walaweiii....malu...sora aku tdo lagik hahahhah...tgk jam dl...perghh...seb bek kol 815am..

kite~~hello
amran~~wei, aku ada kat sini...blablabla.... jom bekpes... kat mana bes?
kite~~oraite...kopitiam blkg menara

ehemmmmmmm...tadik jumpa amran tompel...byk dpt cita...ahhaha

nanti je aku update...tetiba rasa mls plak...pas abg wat sombong kol tadik...huhuuh...
menghuruharakan jiwa je dia neh la..nak p pujuk sat...hehheh

sesi merepek 1

lama lak rasa xdak entry baru...wah.wahhh..wahhhhhh...bajet cm glamer ja..ahahahh

now...bizi sket dok jaga exam spm...walalweii...sgt boring seboring adanya...ahahha

ngantok+boring= akan telelap...hahahha

tade pe pon nak update sbnarnya....suma cam besa ja...p jaga exam blk dh kol 5... so balik msk ngan yana...mkn,...on9 FB pastu tdo...ahahah

maren taim balik kg ngan tikah
(ekceli aku tumpang keta tikah tok balik kg) ehehehe
tikah ada ckp ajak g sewa umah ngan dia thn depan...huhu...takpelah...tak smpai ati nak tinggalkan yana lgpon tanak dok ngan ada sorg tuh...hahahah... walopon yana bakal tinggalkan aku dl..ahhahah

xpalah...aku ok je...demi kebahgiaan dia gak...muahhaha....saja wat2 mulia.. :P

tadi ptg bajet nak g tgk kedai hantaran yg wat sale smp 70% tuh, nama RAINBOW tp xdan sbb tok mai tido kat umah...xkan nak tinggai cm tu je....ngan bilik besepah...ahhah...

esok je lah g ngan pilah...hahahha...byk watak aku guna entry neh..sbb nya tade benda nak ckp...saja gatai nak menaip..ahhaha

*rindu abg la...abg letih tdo mampos...hahah... xdak roger lgsg mlm neh...kena p urut... lutut injured...padan muka...sapa soh pulun men boila la...futsal la...takraw la... bajet atlit la tu....kuangkuangkuan...ngutuk abg.. :O

Nov 16, 2009

dinner bajet sekolah ^^

13 nov 09..
sekolah ada wat dinner.. rutin je lah, dah ujung2 thn neh... pergh...dengan tema yg xbole blah.. moden kontemparari... mmg aku bajet cm tamau p je ...ahahah... gilokssss.. aku tak tau nak beli baju apa.. tp pembetulan, bukan beli.. gaji lmbt lagiks...hehhe...cuma tak tau nak kai apa ngan tema tuh..

so, as an alternatif..aku ade bj konvo taim poli dl...ahahha..recycle je la...lgpon bukan depa tgk lagi aku kai bj tu... baru 2 kali je pakai.. skali taim konvo n other one taim dinner science club kat upsi... redah je lah..lgpon tak penah wat matlamat nak dapat queen of da nite pon..hehehe

then, fira my BFF..cewah... pon recycle ada nya...so kurang la nak kesah sgt..heheh... yg penting attend n leh mkn... tu wajib... nak tayang muka kat pengetua... takot kena tegor secara behemah lak...muhahahah
ngan fira yg malam tuh asek nak wat amali cubit je *sigh*

p dinner ngan keta yana, pastu amik fira...

taim smp dapat goodies bag...lamtu ada jam meja...hehhe..kiut gak tp kalo letak gamba jam kantoi la plak full name skolah...ekkekekek...so, korang bayang kan je la menda tuh...heheh pastu ada sapu tgn n potpuri...

pastu stat ada ucapan... bla...bla....bla....
*unattention* ada ke words tuh..hahha...lantak la.

pastu mkn taim plg ska... kamben panggang ngan sos bbq yg lazat bangat...aku smp psg niat nak tambah walo aku dah mek belambak...hahha...sejak 2 menjak neh selera gue menjadi2...huhuh...aku pon dah gayat ngan selera diri sendirik... takut nnt kai bj dah xchantek...cewah... (agak perasan chantek ketika ini....)

pas mkn ada lucky draw...xtvt yg plg aku gediks...hahahha... las raya dinner aku dpat hamper radix... kali neh aku dapat hamper yg ado...sgt besar...ketinggian nisrina dah rasanya..hahahah

cik nisrina n her mommy ;da mak buyong tggu ari je...eh reni rasa mak buyong masuk spital utk operate sbb baby songsang... doakan yg terbaek! amin...

walopon idaman aku adalah microwave...cewah...setelah dibocorkan rasia oleh org ittew...wakkakak...azam aku p dinner nak microwave...siap bedoa n soh org len bedoa utk aku lagiks...ahhahah... tapi rezeki aku cuma biskut2 munchy's shj...time je lah...menda free =]

inilah hamper munchy's n julie's milik aku...wakakkaka...ada gak org yg jeles..sbb depa dpt iron brand china...haaha,,,maka secara rasminya hamper aku lbh bermakna dr electric accesorries yg org2 tuh dapat =]

maka, majlis abeh kol 12 gak la...huhuhu...xjadik blk kg mlm tuh...sbb dah lambat...bahye arr...takut nak turun bukit :(

Nov 13, 2009

~keMALASan~

hari nie sgt2 lah malasnya yang aku rasa...tak penah malas sebegini.
niat dihati... bangun tido nak mendobi baju yg sebesen, tidak tercapai pon..ahahha =)

pagi neh dimulakan ngan bgn subuh =) alhamdulillah tanda aku maseh benapas kat bumi Allah neh .dear God, Thank You. tapi, tu pon dah 640am...huh~ tewok btol... pastu ZZzzzzzzz balik.. ahahha

then handset vibrato Gossip girl XOXO. 1 new msg received.
Fira ~~ nak makan x?
Kite~~ bole gak..kol bopa?
Fira~~ 1145
Kite~~ oraite bebeh

then, tgk jam hp..OMG baru kol 915am...ahahah..cepat2 tdo balik, byk taim lagik neh... tapi usaha bukan penentu kejayaan kalo naseb xdak kat sblh..ekekek..then, boring aaa asek pusing je bukan leh tdo pon... bangun dan bajet nak iron baju...huhuhu

alamak, today is batik day. tapi mud still M>A>L>A>S
amek je batik beli kain sepasang 20hengget kat jln tar..ahhaha...senang gila nak iron, sementara nak iron tu on my lappy dl...besa lah, dat lappy agak sethn gak kena tggu nak loading smp leh on9..ahahah =)

then pas iron, stat cek FB dl...budak2 neh komen gamba kat FB dah jadik sesi borak kat dewan mkn taim ari jumaat *maklumla sekolah dl jumaat cuti, so ari jumaat makan plg besh kat dewan makan :NASI AYAM: muhahah*

then, c dat watch.. alamak, time to skool dah. 1110am. janji ngan Fira kol 1145.. maka dgn sepantas kilatnye ogg my lappy n begerak ke toilet...lalaaala

15minit je all done....tudung pon pakai yg bila punya ntah *keMALASan*

tggu Fira.. sblm tu gtau kat Finas ngan Han.. aku g ngan Fira... Fira msg gtau ~~p ngan org ek, org takut nak parking sorg2 kat peladang*kedai makan*..hahahha

pas mkn,,,g skolah...
selalunya g skolah duduk kat kusi tu terus je cek utk wat keja apa yg patot...reni mmg MALAS melampau.. sampai aku p ckp kat Fira"reni org malas" hahhahah

pastu kol 110pm , ada announce suma kena gerak ke dewan ada ceramah apa ntah, tajuk taktau smp ke sudah ceramah...hahahha.. ekceli salah sdirik yg tak bg attention lgsg...

mula sampai bawa bekal kad 001. nak fill in the blanks...then agak lama aku mmg cacing bbq la, p kat Han n stat *gossip,gossip, gossip* ahahhah

abeh ceramah, gerak g bilik guru, amik attendance bebudak neh, makan roti yg smlm beli kat pasar malam *sedap lak roti tuh, ada serunding kat atas lembut lak tuh*..., siapkan kad 001 budak anis yg baru masuk tuh...pastu gerak g solat zuhur untill dekat 4 pm dah...iskh2...agak tak perlu dicontohi sbb aku men'jamak' *bukanlah real jamak, cuma zuhur taim dah nak abeh n tggu asar terus, skali jln je*.. pas lepak kat surau *cewah* g bilik guru balik n smbg tanda buku...setel tanda buku, tulis buku lesson plan lak sbb esok dah nak antar. tgk jam semula, dah 4.55pm...gerak ke aked...lam kelas bg bebudak neh wat sudoku n word search *tu je cara nak bg budak diam bila exam abeh, mukan nak blaja dah pon mai skolah*... n plg bes aku stat *gossip,gossip, gossip* ngan budak aked lak..hahah...sape kapel sapa, sapa ngurat dia, gaduh nape... lawoks doww dgr cta bdk becenta...kunun.. pastu siap aku tipu budok2 neh..

Kite~~cikgu tau la sapa kapel sapa, sapa ngurat suma ada lam buku rekod disiplin
budoks~~btol ka ckgu, buku tu kat mana?
Kite~~ lam bilik pengetua..

suma yg kapel dah muka cam cencurut dah...hahahah

Kite~~redi je la sapa yg ada kapel tuh...tak lama dah tu...
budoks~~gulpgulp*suma cam telan air liur pon xlepas*....

ahahahhahah...

pas beh kelas, g bilik guru, tgk list kelas thn dpn, huh...anak2 aku ramai yg turun kelas..
pastu mud maseh tade..ahhaha... p kaco Fira wat keja, lepak sembg ngan kak Ayu ngutuk Fira sbb lmbt pick up...kahkahkahah...

then, 615pm...relief lak kat baiduri..boring giler.... budok2 geng gosssip suma p men bola...ada game puloks.. *bola sepak sbb geng gosip aku budoks laki* ahahha...

bg gak sudoku n word search, tu je la modal aku p kelas la neh...hahaha

balik, g mkn kat azlan tomyam...bengang gua dow...lambat gila dekat 1/2 jam baru sampai...petir dah lam perut neh :(

then balik umah, 'jamak' lagik..ekkekke. magrib+isyak. pastu baru mandi...

kol 900pm fizah betong mai amik, nak g eskpo...yana, aku, ayu, fira n fizah. =)
kami leh dok kat ekspo dkt 2 jam padahal ekspo bukan la besaq mn pon *belek lama tapi xbeli pon* aku bejaya mbeli sehelai selendang 5hengget, jenis sm aku beli taim mlm raya 10hengget...cett...tetipu dowwwwww...
betapa la sonok dok ekspo walo ujan pon smp abg msg

~~amboi, xbalik ekspo lagik ke dah kol bopa dah neh..

ahahahha...terus masuk keta ajak balik :))

balik umah...borak2 ngan yana.umpat sket kutuk sket..pastu on9...smp skrg dah rasa rindu kat slimut n bantal =) tenkiu kat Fizah betong sbb amik aku bwk g ekspo =)

inilah kesah aku yg pemalas :P

Nov 11, 2009

through my window:::bunkface


Through My Window – Bunkface

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now

Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

Nov 10, 2009

sevey for party :D

baru aku tahu, bukan senang nak prepare semua... tired for my 1st time sevey day..ahahhaha...pastu give up... cannot pick up any theme colour lagiks.. mmg agak mentensenkan benda yg x patot tensen...ahhahaha... 1st of all.. i need to choose the baju n then i will choose the colour.. muktamad. so from now on i need to find my rite baju... yup! dont want time p sevey menda mukan2.. stay focus on ur need not for a glam bling2... wakakkakakka



neh bukan kompang... but that nice dulang hantaran... so kiut n also a bit glam...muhahahha... but for engagement party not so sesuwai, for my thinking la... becos i just want to make it simple n sweet... chewah.. simple n sweet dah ca theme of the day ja...ahhahah..

yg neh pilihan kain kalo aku nak tempah baju.. cam ok ke? agak latest la design lace dia... sepasang rm150... tp tingin nak wat jubah :P cam not bad la utk majlis tunang kan? simple n sweet.. kale dia pon agak ok... for my skin la...harharhar...

yang neh patung pakai kat kedai de kasih, ct plaza. ok gak...tade la sarat sgt pon... sewa lam 250-350 kalo tak salah. sweet gak yang neh... tp its better kalo time nikah je kot... kan..

chantek tak...mmg vogue in da vast la kalo amek baju neh..ahha sewa je pon rm450 skali aksesori. lom masuk mekap bagai lagik...huhuh...lari bajet tahap maksima kalo mek yg neh...mak mmg ska yg neh... abg pon.. tapi cam tak sanggop jek... malu aaa...cm beria sgt pon ade.. len la kalo majlis beso... :P yg neh kat kedai x igt nama tingkat 3 ct plaza gak...baik akak tu entertain kastemer.... :D


after sevey wif abang kat Bukit Jambul, i think its better for me just to pick the baju at Paku pakis store... simple n sweet juat like my wish...ahahah.. sifon material, wif beads, tempah jahit, sdesign include just for rm280. i think thats worthy for my nice ceremony... tak perlu membazir.. kan?

Oct 25, 2009

kursus tapi tak rela

alamak!
itu komen pertama lepas dapat surat 'lamaran' untuk hadir ke kursus pertahanan awam tuh.. kalo boleh x nak. bukan apa. hujung2 tahun neh byk keja yg nak setelkan.

1.tanda kertas exam.. suma ada 4kelas. .. zamrud, baiduri, aked, intan.. huhuhu... dah la ada paper 1 n 2. pastu subjek pjk pun ada paper gak... walau pun objektif paper, penat gak tu nak tenung!

2.nak update fail pelajar. fail biru tu, utk Ujian kemajuan 2 dulu pun tak masukkan lagi datanya. huh!

3.nak update yuran... yuran2 banyak lagi yg tak bagi resit.. mati mak! yuran majlis sukan, insuran, pibg. dah la aku dah twist kelas..huahuahuahauhau

4.kutip buku teks pas exam

5.update data pengakap

Oct 24, 2009

kertas II

peperiksaan akhir tahun dah berakhir.. tapi derita aku baru nak mula. maklumlah, lepas budak2 penat menelaah membaca cikgu plak perlu menenda.. huhhh...

kertas 2 dah habis tanda.. keputusannya?

adakah aku seorang yg kejam...
tidak!!
adakah aku kurang kemanusiaan...
tidak!!

tetapi hanya 20%yang lulus...

mampos!!!! lepa neh harap kertas 1 budak2 neh tanda la jawapan yg memungkinkan markah tertera kat kertas mereka...aku doa2 sgt..huhuhuhu..

tapi paling tak sangka, bila tanda kertas si Maslina, tetiba terasa bangga yang amat.. yelah, dia bukan dalam senarai lulus kat kelas tu tapi dia antara scorer untuk kelas dia...highest... sungguh tak sangka,.siap tengok byk2 kali lagi sebab tak caya...hahahha...

x baek kan aku..
sbb Maslina neh ska memberontak, belajar ikut mood dia ja... kalo dia rasa rajin dia datang, penat nak layan soalan dia...byk betanya... tapi tiba feel dia malas siap ponteng kelas, lawan ckp cikgu, asek nak ke tandas... sampai aku ska ckp kat budak2 neh,...
"ska sgt hampa nak p umah setan tu!!"

salam =]

entry pertama kat cnie.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails