Nov 30, 2009

the BIG raya haji eva... ^^

his mum, my mum n me =] after cincin session ..

samthin BIG happen 2 me yesterday... hehhehe.. in malay terms "merisik"
but everibody thinking, "ujud lagik ke menda merisik neh." .ahahah... i also confuse at 1st but people want to give a gift, rembat je la...ahahhahah

ramai family yg datang...umah mak dah la kecik je...so jammed gak la...hehhe... br small festive, kalo yg next neh xleh imajin..hahha

and think what... i got a ring... i got a RING! "cincin belah rotan"
cewahhhh

that cincin from him... tenkiu abg... =]

semua nieh unexpected... at 1st cuma family abang nak wat kunjungan hormat ja...tgk2 siap bawak bekas bagai...tegejut beruk gak mak kite!pastu dia ckp nak bwk cincin lagik...arggghh sudah... suma jd unprepared.... :D

wateve pon...suma dh bejln lancar...alhamdulillah..wish us all da bes...tenkiu for everything especially for my family... u guys rockssssss!!

Nov 28, 2009

pengoRBanan


SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA!!!

hari nie... maybe las time single dude @ raya..ahahaha
satu pengorbanan yg amat mengerikan bakal dilakukan..
berkorban jiwa, perasaan, emosi, tanggungjawab, kemahuan diri n etc...

iklas? tapi rela kot...muahhahahahh=]
kali nie so simple....

its my journey to unexpected emotions =[

Nov 23, 2009

medical CHECK UP @hospitaL

reni abeh jaga exam kol 12.30.. kira cincai smp umah lam kol 1 gak la..sbb singgah peladang tapau nasik dl..mls nak mkn kat sn...org ramai giler... besa la....1st day gaji...hahhaha... balik tu baring 20 minit...layan2 jiwa lam bilik pastu br mkn..

aku kena wat medical cek up untuk sah jawatan... dah lepas sengsara menhapal utk tebiu spp...ahahha...lawaks gila hapal falsafah pendidikan ngan pipp....cam budak mek arab hapal karangan yg ustad spot exam...ahahhah...

pastu dok pk lak...nak p klinik ka spital je.. kalo klinik fly la gak koman2 80 hengget... spital free...

maka, disebabkan aku dlm kempen bejimat cermat sbb gatai nak kwen... aku pon p la tempat free shj..hahahhaa...slmt 80 aku...leh wat beli tudung ekin yg glam2...ahhaha

dgn konfidennya... p la kat kaunter pendaftaran...ckp nak medic check..
skali abg kaunter mintak tgk borang...satu hapa pon aku tak fill in da blank...ahahha... cuainya haku dan juga pemalas...unprepared...malu gila taim tuh kat abg kaunter... kata ckgu, borang dah la tak isi, pen pon xbwk...haahahahha.. malu..malu....dan sungguh malu...
seb bek abg kaunter sungguh penyabar... *tenkiu abg kaunter* *bling2*

pastu step no 1 adalah test urine...wakakakak...leh lak xpas...bajet cam addicted je...yup... addict to sugar ... =] kena g test len la esok... kalo dtg bln mmg xkan leh wat urine punya.. so kena cepat2 sblm 'ia' menghampiri...hahaha

pastu step 2 gi bilik xray.. baek btol cik xray... details arahan dia...soh buka baju n pakai baju putih... kejap je...tapi aku ska cik xray...dia mesre... even india... so truly 1malaysia dh aku rasa...ekkeke

step ke3, bilik yg cek darah, cek mata ...lupa la nama apa... tapi MA kat c2 pon baek2 blaka.. bes ...xtipu.. pastu dia ngan senang ati tlg check kan kadar gula lam darah aku....xdak nak wat muka pon, beleteq ka... dgn senang ati ja..

"mai2...kita check...ala...cuba2 je...xpa...bukan ada apa2..."

dia ckp cm gitu kat aku...mana aku xteharu.....mmg terharu tahap gaban bekaseh siot!!!!!
pastu check je...the result.. 7.6. patot la xlepas urine tadik... aku pon ngok ...br lepas mkn nasik...hahahhah... tp takot gak ada diabetes ke hapa ke...lgpon dh mmg jadik penyakit keturunan... =]

pastu depa dah schedule tarikh baruutk jumpa doktor 7 dec 2009...

tima kaseh abg2 n kak2 kat spital balik pulau... =] u are da bes... lap uols!...ahhahaha

=]

Nov 22, 2009

amran tompel 1

Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see

perghhhh..rasa sungguh siot...sapa yang kol pg2 neh...

calling
amran tompel

walaweiii....malu...sora aku tdo lagik hahahhah...tgk jam dl...perghh...seb bek kol 815am..

kite~~hello
amran~~wei, aku ada kat sini...blablabla.... jom bekpes... kat mana bes?
kite~~oraite...kopitiam blkg menara

ehemmmmmmm...tadik jumpa amran tompel...byk dpt cita...ahhaha

nanti je aku update...tetiba rasa mls plak...pas abg wat sombong kol tadik...huhuuh...
menghuruharakan jiwa je dia neh la..nak p pujuk sat...hehheh

sesi merepek 1

lama lak rasa xdak entry baru...wah.wahhh..wahhhhhh...bajet cm glamer ja..ahahahh

now...bizi sket dok jaga exam spm...walalweii...sgt boring seboring adanya...ahahha

ngantok+boring= akan telelap...hahahha

tade pe pon nak update sbnarnya....suma cam besa ja...p jaga exam blk dh kol 5... so balik msk ngan yana...mkn,...on9 FB pastu tdo...ahahah

maren taim balik kg ngan tikah
(ekceli aku tumpang keta tikah tok balik kg) ehehehe
tikah ada ckp ajak g sewa umah ngan dia thn depan...huhu...takpelah...tak smpai ati nak tinggalkan yana lgpon tanak dok ngan ada sorg tuh...hahahah... walopon yana bakal tinggalkan aku dl..ahhahah

xpalah...aku ok je...demi kebahgiaan dia gak...muahhaha....saja wat2 mulia.. :P

tadi ptg bajet nak g tgk kedai hantaran yg wat sale smp 70% tuh, nama RAINBOW tp xdan sbb tok mai tido kat umah...xkan nak tinggai cm tu je....ngan bilik besepah...ahhah...

esok je lah g ngan pilah...hahahha...byk watak aku guna entry neh..sbb nya tade benda nak ckp...saja gatai nak menaip..ahhaha

*rindu abg la...abg letih tdo mampos...hahah... xdak roger lgsg mlm neh...kena p urut... lutut injured...padan muka...sapa soh pulun men boila la...futsal la...takraw la... bajet atlit la tu....kuangkuangkuan...ngutuk abg.. :O

Nov 16, 2009

dinner bajet sekolah ^^

13 nov 09..
sekolah ada wat dinner.. rutin je lah, dah ujung2 thn neh... pergh...dengan tema yg xbole blah.. moden kontemparari... mmg aku bajet cm tamau p je ...ahahah... gilokssss.. aku tak tau nak beli baju apa.. tp pembetulan, bukan beli.. gaji lmbt lagiks...hehhe...cuma tak tau nak kai apa ngan tema tuh..

so, as an alternatif..aku ade bj konvo taim poli dl...ahahha..recycle je la...lgpon bukan depa tgk lagi aku kai bj tu... baru 2 kali je pakai.. skali taim konvo n other one taim dinner science club kat upsi... redah je lah..lgpon tak penah wat matlamat nak dapat queen of da nite pon..hehehe

then, fira my BFF..cewah... pon recycle ada nya...so kurang la nak kesah sgt..heheh... yg penting attend n leh mkn... tu wajib... nak tayang muka kat pengetua... takot kena tegor secara behemah lak...muhahahah
ngan fira yg malam tuh asek nak wat amali cubit je *sigh*

p dinner ngan keta yana, pastu amik fira...

taim smp dapat goodies bag...lamtu ada jam meja...hehhe..kiut gak tp kalo letak gamba jam kantoi la plak full name skolah...ekkekekek...so, korang bayang kan je la menda tuh...heheh pastu ada sapu tgn n potpuri...

pastu stat ada ucapan... bla...bla....bla....
*unattention* ada ke words tuh..hahha...lantak la.

pastu mkn taim plg ska... kamben panggang ngan sos bbq yg lazat bangat...aku smp psg niat nak tambah walo aku dah mek belambak...hahha...sejak 2 menjak neh selera gue menjadi2...huhuh...aku pon dah gayat ngan selera diri sendirik... takut nnt kai bj dah xchantek...cewah... (agak perasan chantek ketika ini....)

pas mkn ada lucky draw...xtvt yg plg aku gediks...hahahha... las raya dinner aku dpat hamper radix... kali neh aku dapat hamper yg ado...sgt besar...ketinggian nisrina dah rasanya..hahahah

cik nisrina n her mommy ;da mak buyong tggu ari je...eh reni rasa mak buyong masuk spital utk operate sbb baby songsang... doakan yg terbaek! amin...

walopon idaman aku adalah microwave...cewah...setelah dibocorkan rasia oleh org ittew...wakkakak...azam aku p dinner nak microwave...siap bedoa n soh org len bedoa utk aku lagiks...ahhahah... tapi rezeki aku cuma biskut2 munchy's shj...time je lah...menda free =]

inilah hamper munchy's n julie's milik aku...wakakkaka...ada gak org yg jeles..sbb depa dpt iron brand china...haaha,,,maka secara rasminya hamper aku lbh bermakna dr electric accesorries yg org2 tuh dapat =]

maka, majlis abeh kol 12 gak la...huhuhu...xjadik blk kg mlm tuh...sbb dah lambat...bahye arr...takut nak turun bukit :(

Nov 13, 2009

~keMALASan~

hari nie sgt2 lah malasnya yang aku rasa...tak penah malas sebegini.
niat dihati... bangun tido nak mendobi baju yg sebesen, tidak tercapai pon..ahahha =)

pagi neh dimulakan ngan bgn subuh =) alhamdulillah tanda aku maseh benapas kat bumi Allah neh .dear God, Thank You. tapi, tu pon dah 640am...huh~ tewok btol... pastu ZZzzzzzzz balik.. ahahha

then handset vibrato Gossip girl XOXO. 1 new msg received.
Fira ~~ nak makan x?
Kite~~ bole gak..kol bopa?
Fira~~ 1145
Kite~~ oraite bebeh

then, tgk jam hp..OMG baru kol 915am...ahahah..cepat2 tdo balik, byk taim lagik neh... tapi usaha bukan penentu kejayaan kalo naseb xdak kat sblh..ekekek..then, boring aaa asek pusing je bukan leh tdo pon... bangun dan bajet nak iron baju...huhuhu

alamak, today is batik day. tapi mud still M>A>L>A>S
amek je batik beli kain sepasang 20hengget kat jln tar..ahhaha...senang gila nak iron, sementara nak iron tu on my lappy dl...besa lah, dat lappy agak sethn gak kena tggu nak loading smp leh on9..ahahah =)

then pas iron, stat cek FB dl...budak2 neh komen gamba kat FB dah jadik sesi borak kat dewan mkn taim ari jumaat *maklumla sekolah dl jumaat cuti, so ari jumaat makan plg besh kat dewan makan :NASI AYAM: muhahah*

then, c dat watch.. alamak, time to skool dah. 1110am. janji ngan Fira kol 1145.. maka dgn sepantas kilatnye ogg my lappy n begerak ke toilet...lalaaala

15minit je all done....tudung pon pakai yg bila punya ntah *keMALASan*

tggu Fira.. sblm tu gtau kat Finas ngan Han.. aku g ngan Fira... Fira msg gtau ~~p ngan org ek, org takut nak parking sorg2 kat peladang*kedai makan*..hahahha

pas mkn,,,g skolah...
selalunya g skolah duduk kat kusi tu terus je cek utk wat keja apa yg patot...reni mmg MALAS melampau.. sampai aku p ckp kat Fira"reni org malas" hahhahah

pastu kol 110pm , ada announce suma kena gerak ke dewan ada ceramah apa ntah, tajuk taktau smp ke sudah ceramah...hahahha.. ekceli salah sdirik yg tak bg attention lgsg...

mula sampai bawa bekal kad 001. nak fill in the blanks...then agak lama aku mmg cacing bbq la, p kat Han n stat *gossip,gossip, gossip* ahahhah

abeh ceramah, gerak g bilik guru, amik attendance bebudak neh, makan roti yg smlm beli kat pasar malam *sedap lak roti tuh, ada serunding kat atas lembut lak tuh*..., siapkan kad 001 budak anis yg baru masuk tuh...pastu gerak g solat zuhur untill dekat 4 pm dah...iskh2...agak tak perlu dicontohi sbb aku men'jamak' *bukanlah real jamak, cuma zuhur taim dah nak abeh n tggu asar terus, skali jln je*.. pas lepak kat surau *cewah* g bilik guru balik n smbg tanda buku...setel tanda buku, tulis buku lesson plan lak sbb esok dah nak antar. tgk jam semula, dah 4.55pm...gerak ke aked...lam kelas bg bebudak neh wat sudoku n word search *tu je cara nak bg budak diam bila exam abeh, mukan nak blaja dah pon mai skolah*... n plg bes aku stat *gossip,gossip, gossip* ngan budak aked lak..hahah...sape kapel sapa, sapa ngurat dia, gaduh nape... lawoks doww dgr cta bdk becenta...kunun.. pastu siap aku tipu budok2 neh..

Kite~~cikgu tau la sapa kapel sapa, sapa ngurat suma ada lam buku rekod disiplin
budoks~~btol ka ckgu, buku tu kat mana?
Kite~~ lam bilik pengetua..

suma yg kapel dah muka cam cencurut dah...hahahah

Kite~~redi je la sapa yg ada kapel tuh...tak lama dah tu...
budoks~~gulpgulp*suma cam telan air liur pon xlepas*....

ahahahhahah...

pas beh kelas, g bilik guru, tgk list kelas thn dpn, huh...anak2 aku ramai yg turun kelas..
pastu mud maseh tade..ahhaha... p kaco Fira wat keja, lepak sembg ngan kak Ayu ngutuk Fira sbb lmbt pick up...kahkahkahah...

then, 615pm...relief lak kat baiduri..boring giler.... budok2 geng gosssip suma p men bola...ada game puloks.. *bola sepak sbb geng gosip aku budoks laki* ahahha...

bg gak sudoku n word search, tu je la modal aku p kelas la neh...hahaha

balik, g mkn kat azlan tomyam...bengang gua dow...lambat gila dekat 1/2 jam baru sampai...petir dah lam perut neh :(

then balik umah, 'jamak' lagik..ekkekke. magrib+isyak. pastu baru mandi...

kol 900pm fizah betong mai amik, nak g eskpo...yana, aku, ayu, fira n fizah. =)
kami leh dok kat ekspo dkt 2 jam padahal ekspo bukan la besaq mn pon *belek lama tapi xbeli pon* aku bejaya mbeli sehelai selendang 5hengget, jenis sm aku beli taim mlm raya 10hengget...cett...tetipu dowwwwww...
betapa la sonok dok ekspo walo ujan pon smp abg msg

~~amboi, xbalik ekspo lagik ke dah kol bopa dah neh..

ahahahha...terus masuk keta ajak balik :))

balik umah...borak2 ngan yana.umpat sket kutuk sket..pastu on9...smp skrg dah rasa rindu kat slimut n bantal =) tenkiu kat Fizah betong sbb amik aku bwk g ekspo =)

inilah kesah aku yg pemalas :P

Nov 11, 2009

through my window:::bunkface


Through My Window – Bunkface

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now

Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

Nov 10, 2009

sevey for party :D

baru aku tahu, bukan senang nak prepare semua... tired for my 1st time sevey day..ahahhaha...pastu give up... cannot pick up any theme colour lagiks.. mmg agak mentensenkan benda yg x patot tensen...ahhahaha... 1st of all.. i need to choose the baju n then i will choose the colour.. muktamad. so from now on i need to find my rite baju... yup! dont want time p sevey menda mukan2.. stay focus on ur need not for a glam bling2... wakakkakakka



neh bukan kompang... but that nice dulang hantaran... so kiut n also a bit glam...muhahahha... but for engagement party not so sesuwai, for my thinking la... becos i just want to make it simple n sweet... chewah.. simple n sweet dah ca theme of the day ja...ahhahah..

yg neh pilihan kain kalo aku nak tempah baju.. cam ok ke? agak latest la design lace dia... sepasang rm150... tp tingin nak wat jubah :P cam not bad la utk majlis tunang kan? simple n sweet.. kale dia pon agak ok... for my skin la...harharhar...

yang neh patung pakai kat kedai de kasih, ct plaza. ok gak...tade la sarat sgt pon... sewa lam 250-350 kalo tak salah. sweet gak yang neh... tp its better kalo time nikah je kot... kan..

chantek tak...mmg vogue in da vast la kalo amek baju neh..ahha sewa je pon rm450 skali aksesori. lom masuk mekap bagai lagik...huhuh...lari bajet tahap maksima kalo mek yg neh...mak mmg ska yg neh... abg pon.. tapi cam tak sanggop jek... malu aaa...cm beria sgt pon ade.. len la kalo majlis beso... :P yg neh kat kedai x igt nama tingkat 3 ct plaza gak...baik akak tu entertain kastemer.... :D


after sevey wif abang kat Bukit Jambul, i think its better for me just to pick the baju at Paku pakis store... simple n sweet juat like my wish...ahahah.. sifon material, wif beads, tempah jahit, sdesign include just for rm280. i think thats worthy for my nice ceremony... tak perlu membazir.. kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails