Nov 13, 2009

~keMALASan~

hari nie sgt2 lah malasnya yang aku rasa...tak penah malas sebegini.
niat dihati... bangun tido nak mendobi baju yg sebesen, tidak tercapai pon..ahahha =)

pagi neh dimulakan ngan bgn subuh =) alhamdulillah tanda aku maseh benapas kat bumi Allah neh .dear God, Thank You. tapi, tu pon dah 640am...huh~ tewok btol... pastu ZZzzzzzzz balik.. ahahha

then handset vibrato Gossip girl XOXO. 1 new msg received.
Fira ~~ nak makan x?
Kite~~ bole gak..kol bopa?
Fira~~ 1145
Kite~~ oraite bebeh

then, tgk jam hp..OMG baru kol 915am...ahahah..cepat2 tdo balik, byk taim lagik neh... tapi usaha bukan penentu kejayaan kalo naseb xdak kat sblh..ekekek..then, boring aaa asek pusing je bukan leh tdo pon... bangun dan bajet nak iron baju...huhuhu

alamak, today is batik day. tapi mud still M>A>L>A>S
amek je batik beli kain sepasang 20hengget kat jln tar..ahhaha...senang gila nak iron, sementara nak iron tu on my lappy dl...besa lah, dat lappy agak sethn gak kena tggu nak loading smp leh on9..ahahah =)

then pas iron, stat cek FB dl...budak2 neh komen gamba kat FB dah jadik sesi borak kat dewan mkn taim ari jumaat *maklumla sekolah dl jumaat cuti, so ari jumaat makan plg besh kat dewan makan :NASI AYAM: muhahah*

then, c dat watch.. alamak, time to skool dah. 1110am. janji ngan Fira kol 1145.. maka dgn sepantas kilatnye ogg my lappy n begerak ke toilet...lalaaala

15minit je all done....tudung pon pakai yg bila punya ntah *keMALASan*

tggu Fira.. sblm tu gtau kat Finas ngan Han.. aku g ngan Fira... Fira msg gtau ~~p ngan org ek, org takut nak parking sorg2 kat peladang*kedai makan*..hahahha

pas mkn,,,g skolah...
selalunya g skolah duduk kat kusi tu terus je cek utk wat keja apa yg patot...reni mmg MALAS melampau.. sampai aku p ckp kat Fira"reni org malas" hahhahah

pastu kol 110pm , ada announce suma kena gerak ke dewan ada ceramah apa ntah, tajuk taktau smp ke sudah ceramah...hahahha.. ekceli salah sdirik yg tak bg attention lgsg...

mula sampai bawa bekal kad 001. nak fill in the blanks...then agak lama aku mmg cacing bbq la, p kat Han n stat *gossip,gossip, gossip* ahahhah

abeh ceramah, gerak g bilik guru, amik attendance bebudak neh, makan roti yg smlm beli kat pasar malam *sedap lak roti tuh, ada serunding kat atas lembut lak tuh*..., siapkan kad 001 budak anis yg baru masuk tuh...pastu gerak g solat zuhur untill dekat 4 pm dah...iskh2...agak tak perlu dicontohi sbb aku men'jamak' *bukanlah real jamak, cuma zuhur taim dah nak abeh n tggu asar terus, skali jln je*.. pas lepak kat surau *cewah* g bilik guru balik n smbg tanda buku...setel tanda buku, tulis buku lesson plan lak sbb esok dah nak antar. tgk jam semula, dah 4.55pm...gerak ke aked...lam kelas bg bebudak neh wat sudoku n word search *tu je cara nak bg budak diam bila exam abeh, mukan nak blaja dah pon mai skolah*... n plg bes aku stat *gossip,gossip, gossip* ngan budak aked lak..hahah...sape kapel sapa, sapa ngurat dia, gaduh nape... lawoks doww dgr cta bdk becenta...kunun.. pastu siap aku tipu budok2 neh..

Kite~~cikgu tau la sapa kapel sapa, sapa ngurat suma ada lam buku rekod disiplin
budoks~~btol ka ckgu, buku tu kat mana?
Kite~~ lam bilik pengetua..

suma yg kapel dah muka cam cencurut dah...hahahah

Kite~~redi je la sapa yg ada kapel tuh...tak lama dah tu...
budoks~~gulpgulp*suma cam telan air liur pon xlepas*....

ahahahhahah...

pas beh kelas, g bilik guru, tgk list kelas thn dpn, huh...anak2 aku ramai yg turun kelas..
pastu mud maseh tade..ahhaha... p kaco Fira wat keja, lepak sembg ngan kak Ayu ngutuk Fira sbb lmbt pick up...kahkahkahah...

then, 615pm...relief lak kat baiduri..boring giler.... budok2 geng gosssip suma p men bola...ada game puloks.. *bola sepak sbb geng gosip aku budoks laki* ahahha...

bg gak sudoku n word search, tu je la modal aku p kelas la neh...hahaha

balik, g mkn kat azlan tomyam...bengang gua dow...lambat gila dekat 1/2 jam baru sampai...petir dah lam perut neh :(

then balik umah, 'jamak' lagik..ekkekke. magrib+isyak. pastu baru mandi...

kol 900pm fizah betong mai amik, nak g eskpo...yana, aku, ayu, fira n fizah. =)
kami leh dok kat ekspo dkt 2 jam padahal ekspo bukan la besaq mn pon *belek lama tapi xbeli pon* aku bejaya mbeli sehelai selendang 5hengget, jenis sm aku beli taim mlm raya 10hengget...cett...tetipu dowwwwww...
betapa la sonok dok ekspo walo ujan pon smp abg msg

~~amboi, xbalik ekspo lagik ke dah kol bopa dah neh..

ahahahha...terus masuk keta ajak balik :))

balik umah...borak2 ngan yana.umpat sket kutuk sket..pastu on9...smp skrg dah rasa rindu kat slimut n bantal =) tenkiu kat Fizah betong sbb amik aku bwk g ekspo =)

inilah kesah aku yg pemalas :P

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails