Dec 29, 2009

jangan menilai org dari cara dia berpakaian!

refer tajuk diatas.
itu adalah dari status FB puan Nadia, teman persekolahan aku di Bukharyan.
wah...sungguh glamer bila menambah imbuhan -an di belakang nama sekolah aku tuh. ^^

kamu, (cewah...blagak mcm ramai je org lalu kat kapet putih aku neh!) setuju ke ngan ayat penyata kat tajuk tuh?

bagi aku pula, kadang-kadang pakaian adalah penilaian yang tepat mengenai seseorg.

contohnya, ada org yg menganggap lebih baik tidak bertudung tapi tak mengumpat.
maka adakah jika bertudung dan mengumpat adalah orang yang lebih jahat dari tak betudung dan tidak mengumpat?

seseorang yg menutup aurat itu sekurang2nya dia sudah akur dengan ketetapan tuhan, bagaimana orang boleh menilai yg tidak akur ketetapan tuhan tuh lebih baik orangnya?

mungkin aku agak kekampungan, tak cukop moden.
lantak la...tapi hukum tetap hukum apa, yang kau sebok nak bangkang2 tu apa hal. sapa kau tuh?

aku cukup terasa sakit hati kalau orang suka membezakan antara yang pakai tudung ngan yang tak pakai tudung.
dah sah2 yang pakai tudung tuh ikut arahan tuhan, napa nak bandingkan dengan perbuatan jahat?

sikap manusia biarlah tuhan yang menilainya NANTI.
bukan kerja manusia menilai sesiapa...
kita bukan maksum.. yg pandai2 nak menilai orang tuh jahat ke lagi teruk ke.

apa kau ingat kau tuh baik sangat?

ehem::mungkin entri nih sdikit larik dari tajuk, lantak lah. yg penting aku tak suka dibandingkan dgn org yg tak pakai tudung sbb aku rasa yang pakai tudung tuh lagi elok kot.. T_T

Dec 28, 2009

*c.o.u.n.t.d.o.w.n*


^^ mungkin tajuk dia atas tiada kena mengena dengan cita entry ini

pelik tapi benar.

aku semakin malas.

ya, tesangat la malas.
penyakit apa yg dah infect kat aku pon tak dpt di kesan.
penyakit neh semakin menjadi2 lak sejak kebelakangan neh..

aku malas nak pegi keja...huhuhu...tak lama dah sekolah nak stat.
tu je point penting...
tapi aku rajin pulak beratur kat atm 1st day gaji...

SUNGGUH PELIK TAPI BENAR!

saya sayang mr CRAB.

Romeo take me somewhere we could be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby just say yes.

kenapa aku rasa lirik neh amat menyentuh jiwa2?
oh, craP!

aku jiwang!!!

hahaha..aku boring sebenarnya..nak update sal cuti2 malaysia...maas nak edit piccas plak..huhhh..KIV dl la cita tuh ek...

aku pon xtau apa yg patut aku taip neh... saja.
nak bepuisi...rsa xpandai plak...
nak kompose lagu.... besiul pon tak reti...

tetiba aku dapat idea.
tapi aku tetap nak post entri neh...
lantak lah...isi takde pon...suka suki aku la...

Dec 27, 2009

bila rumetku dipetik org ^^

rumet sebelum dipetik orang ~~

sesi betemu nani :: clasmate @teknik, juga yg dah selamat dipetik org

me:: kak eka:: akak muhai
;sesi belagak @bilik pengantin sbb ada ekon...panas wooo

wif the bridemates ^^

akak muhai:: yat:: kak eka:: me:: waheeda

malam nikah yg syahdu utk rumet tp bahgia :P

sesi pengantin kebuluran kol 1030mlm baru mkn :>


kronologi.

kenal:: ujung 2004
kapel:: 2005 kot.
tunang:: ujung 2008
nikah:: 25 dis 2009
sanding perempuan ::26 dis 09
sanding lelaki:: 20 february 10
baby 1st:: ???? ^^

she is my rumet..
kind. brightest heart.
know her since 2004 at my 1st day at UPSI.

selamat pengantin baru rumet.
i will always lurve u...

ehem:: aku sentiasa doakan kamoo rumet semuga bahgia smp bila2!

"gift"


i got a gift!!!

LOL! adakah ini adiah krismas...wakkakaka
from korea neh...

kelu.
malu.
terharu.
gembira. bangat.

rantai tangan yang sungguh membling2kan mata :P

rasa sayang lak nak pakai "nanti".

^^ tenkiu maktih

Dec 26, 2009

my best fren wedd's

semalam rumet aku kat upsi dah selamat menjadik hak milik org...wakkakak
she is my bes fren since semester 1 taim daftar...yeahhhhhhh... dr sem 1 hingga sem 8 aku asek kapel ngan dia...tadak curang2 punya...setia sungguh... gay pon jeles tgk kami kapel smpai 4thn tanpa breakup...hahhahah

smlm lam kol 10pm kot, rumet dah bejaya menjadik isteri kepada inche misahe... ahhahah
centa dkt 4thn kot aku rasa...mungkin thn neh dah 5 thn...
cuti sem 1 depa kapel...hehheh... igt lagik...aku pon tak tau...

sungguh diam2 cinta beputik...kojaqqq tak gtau aku... =]


akan aku update lepas neh sbb la neh aku nak g mandi utk kduri dia lak....

congrates rumet..
u'll always in my heart...
no doubts!!! ahahha

ehem:: 2 in 1...taim tu XOXO gosip girl jugak satg ! ^^

Dec 25, 2009

my inche PENBIRU~~

yeahhhhhhh...baru balik dr penang neh...sajee gatai2 p sn..ahhaha

jumpa sm org ittew...wahwahhhh...mention its name as "penbiru"
sbb dia ska kale biru kot...ntah...mungkin sbb baju keje dia kale biru...ahahha...yg nih btol..

Dec 24, 2009

part 2 ~~ my fren @bahtera terrace








ehem:: disebabkan aku sgt byk memori dgn mereka ini...aku akan melistkan mereka jua sbg org penting dlm idop aku selepas family... btol!

part 1 ~~ my family




u



ehem:: disebabkan aku terasa langsong tak mengantuk malam neh..silalah mencuci mata dgn koleksi gambar2 gediks aku...

part 1 neh adalah family aku...tak kira la family besar ke kecik ke...yg penting mereka sentiasa ada...cewah!

LATY... where r u?


tetiba aku rindu mereka ini.~~ huhuhu

1.snow queen
2.topeng perak
3.penglipr
4.[GEN-x]<-----tak sure sgt nick neh...wahhh..aku hampir terlupa kamoooo
5.deadgirl
6.hbk
7.swantiger

dan juga kawan yg takde lam pic gathering plg bes abad ini...hehheh...awal thn 2008 kalo xsalah..sbb aku br register msk sem baru..


tempat: KLCC
mase:12pm- 7pm
xtvt: makan kat foodcourt, tgk wayang cita siam seram yg tak bes lgsg...kehkeh n melepak kat taman KLCC

walaupon begitu, aku rasa gembira sungguh...ahahha... kceli kitorang kenal kat cari forum...forum plg glamer kat msia neh...ahahha..tapi kitorg dr LATY bod aka Life as Teen n Youth...ahhahah...walo pon aku tak berapa nak teen dah taim tuh... ^^

mula2 tuh...agak malu la gak...tapi jam kedua...mmg dh jadik cm sembang kat forum dah....bes gilos...ahhaha... mana korang2 eh...lama dah kita tak roger2...masing2 ngan hal masing2 le neh... maklumlah, dl zmn beforum taim stadik...la neh dah ade kejaya masing2...huuhuhu

miss uolssss la... a lot weh! siyes dowwww...
klao ade yg tersinggah sini...roger la... =]

ehem:nickname tak ikut oder sbb kang kantoi nickname plak...hahah...lagik satu pic tu di edit oleh cik snow yg sgt bebakat membuang mase...=]

JAY SEAN - Down


gambar neh takdak kene mengena ngan lagu di bawah...^^


Baby are you down down down down down,
Down, down,
Even if the sky is falling down,
Down, down
Ooh (ohhh)

(Verse 1)

You oughta know, tonight is the night to let it go,
Put on a show, i wanna see how you lose control,

(Bridge)

So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape.

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,

(Verse 2)

Just let it be, come on and bring your body next to me,
I’ll take you away, hey, turn this place into our private getaway,

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,

LiL Wayne
(Verse 3)
Even if the sky is falling down like she supposed to be,
She gets down low for me,
Down like her temperature, ’cause to me she zero degree,
She cold, overfreeze,
I got that girl from overseas,
Now she my miss America,
now can i be her soldier please,
I’m fighting for this girl,
On the battlefield of love,
Don’t it look like baby cupid sending arrows from above,
Don’t you ever leave the side of me,
Indefinitely, not probably,
and honestly im down like the economy,
Yeahhhhhh
(Bridge)

So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape,

(So why don’t we run away)

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down


ehem:: aku ska bangat lagu neh... ku bahgia..ahahhah..dah bebulan i try to noe da lyrics tapi br maren tau..tu pon tenaseb baik bukak mtv ada PLAYLIST!! hehheh

Dec 22, 2009

.weakness.

i dun noe...
samthing hurts me..
n dun have a shoulder to cry..
n im serious.. i mean it..
im alone.. dis darkness area makes me wonder...
should i go... or take way back..
to the place where i suppose to go?

i dun have anyone..
if dis will be forever?
im not as strong as everyone see me!

weakness.less of confident.tears.
its me...
da real me..
i hate dis emotions!!!

ehem:: emotions breakdown =[

Dec 19, 2009

~~bila gambar berkata-kata T_T


motif letak pic neh ?????????

sila lihat bulatan telur dihadapan anda...apakah yg sedang mereka lakukan....?
sedey utk lepaskan? bukan...
bahgia mungkin sedang menunggu di hadapan...

ini adalah pic plg sereeeeeeeeem taim kduri tu yg aku tgk...taim jon mintak maaf ngan paklong n maklong...hujan airmata dow taim tuh...aku pon sebabk sm smp xsanggup nak tgk...kalo tgk nanges maka ubah topik sembang ngan kak poziah...hahha...strategi tuh...kalo nanges malu...ahhahha...tukang gelak ramai cam rombongan cik kiah...hahahha

tapi...mmg bajet nurkaseh jugak la taim tuh..huhuh...sapa yg tak syahdu p blk kampung terjun lombong la....tadak perasaan punya worang...

Dec 14, 2009

~~cuti2 malaysia!

~sg buloh, selangor
~batu berendam, melaka
~nilai, negeri sembilan
~shah alam, selangor


will be update soon!

:D

Dec 9, 2009

leh wat loan sket tak?

pening!
byk nak pk...
duit...itu yg masalahnya...
kwn2...tlg la sm...klik la tabung nuffnang kite tuh...jgn la wat2 tak nmpak lak... =]
byk sgt next ceremony neh....

byk sgt step nak kawen neh...dl tgk dan gelakkan org ja tau...bila kena kat diri sendirik...
padan muka....org lom mai gelakkan je..ahahhah

bila byk pk maka kita akan jadik semakin malas... amak aku akan terus tdo...muahhahah

retu aku janji nak tunjuk pic gilaks kat benteng gurney drive kan...ni sbhgn je sbb fariza seorg yg pemalas nak upload...ahhah...nak wat pekasam hape pic aku yg kiut2 tuh...

ade byk lagik...tggu...karang upload la sbb aku maseh tak jumpak kabel henpon aku...wakakakak...mana letak ntah...cm kena beli baru ja...heheheheh


menembak fariza sbb dia bajet comei amek gamba cam tu =]

apa diam2...tau la konker satu pages muka dia je...gila koser sungguh! =]

Dec 8, 2009

open letter to someone misunderstood T_T

this OPEN LETTER dedicated to someone who's understood myself..
im sorry if i make ur life become miserable, disaster and s*cks!

i dont mean to make like this or that... its just happen...
me made u have a hard time of ur life?
it is?

i dont know how to create a letter... to make u understand me.. make it clear... between us...between me n u..

u just like an older for me.. respecting u for everything happen n done for the past...


You say you wander your own land
But when I think about it
I don't see how you can
You're aching, you're breaking
And I can see the pain in your eyes
Says everybody's changing and I don't know why

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing and I don't feel the same


You're gone from here, soon you will disappear
Fading into beautiful light
Cos everybody's changing and I don't feel right

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing and I don't feel the same


So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing and I don't feel the same
Oh everybody's changing and I don't feel the same


and i know...u just happy now for urself... great moves .. and its good for me too. =]
i wish all ur best 4 ur life.. [erk...grammar cam poning je...hehheh...]

ehemmm: sometimes people have emotions breakdown too =[

Dec 7, 2009

kenduri oh kenduri 1

2kenuri we attend...wah2... dh la p dh ptg... xpe...celebrate people we know...ibadah tuh =]

kak iema n matlan.. selamat pengantin baru !

nie my clasmate kat upsi dl...clasmate kapel yg dah selamat prove cinta msing2.wahhhhh! nasik kenuri umah depa mmg sedap...aku bukan nak bodek...dah la hidang...tak men la buffet2 neh...hahah.. lauk besa2 je tapi aku smpai makan betambah..mula2 konon nak mkn sket je nak p kenuri len plak..skali lauk bes la...ahhaha..
ada daging msk kurma kot, pastu gulai lemak daging, gulai ikan masin n plg bes...air asam..huhuhu.. bes2.. hahhahaa..

pastu p kenuri mbe abg lak..tanak cita yg tuh..ahhaha

pastu g queensbay... nak tgk twilight: new moon.. bukan aku yg nak tgk...abang..hahahha... aku yg 1st pon tak tgk...sbb malas nak tgk cita yg feveret org ramai..ahhahah
so g la tgk ... agak2 ok2 kot cita tu...maybe thrill kurang sbb xtgk yg 1st...spoiler... cita tegantung...ada plak tanya..nak kawen ke tak pastu abeh... siot je...hahahhaa
abeh dah la...nak g mkn pun malas... balik cm gitu je...ahahha

otw g kenuri... turquoise (betol ke my spell eh?) ^^

Dec 5, 2009

kak yanti's wedd

today is kak yanti's wedd...

she's beautiful, she's awesome, she's great, she's so jelita lah n wif a hati yg sangat chantek!!!

motif letak gambar neh: mata tetutup pon nampak chantek lagik...mmg bajet artis la!

kepada kak yanti n hubby, adzmil..
wish u all da best... semuga sentiasa didalam rahmatNya melayari bahtera ini...
n semuga cepat kite dapat anak buah =]

Dec 4, 2009

Chrismast Carol 3D version @gurney!

sgt tak besh!ahahahha...
maybe kalo tgk cita katun ok sket kot utk 3D version neh...
tapi yg besh bila leh besantai ngan kwn2 yang separuh mereng.. cthnya fariza...hahahah =]

gerak dr umah kol 5++ dah ..pastu smp p oder tiket...cet...kol 645pm..
mula2 nak berdendang sayang la...jln2 carik pasal taim duit2 hampir musnah dulu... skali jln punya jln ...dr satu butik ke butik yg len...alamak...lapa!

"wei....jom mkn..."
"makan?" siap mata beliak2 lagik..
"hmmm....JOM" ^^
tak sia2 aku bergeng dengan mereka.......hahahhaa

inilah harapan kami ketika itu! ^^

pas mkn dengan pelahapnya...mau tak pelahap...semua set setel lam masa 10min...skali ngan fries putar2 toh....ahahahah... baru la aku ada semangat utk msk ke hall ittew... utk tido...wakakakkaka... bei tiket rm15 hanya utk tdo lam ekon...sungguh nikmat rasanya... bagaikan bini bill gates dah aku rasa diriku ini... ye lah ... masuk hall tu dapat spek 3D yang maha beso tuh..maka aku membayangkan itu cam kain yg org top taim nak tido tuh...apa kenama benda alah tuh...hehhehee..

dah setel muvie yg cam bodoh tuh.. kami keluar ke gurney drive...utk carik laksa idaman tikah...laksa air itam... bukan men lagik..mula2 nak mkn smp 2 mangkuk, tgk2 aku ngan fariza yang abeh dl...tikah las...hahhah...tapi agak bes gak laksa tuh... semangkuk 3 inggit je :D
tapi lagik bes laksa janggus...superb... mak, mai la awai sket kita p mkn laksa janggus!

kenyang perut ska ati...oleh itu kami gembira beposing ditepian benteng gurney drive..hahah...dgn sgt gembira... maaf, gamba tak leh upload... kabel letak mana ntah..ahhahah =]
kol 11 gerak balik dgn mengantuknya...heehhe...

pastu ada next plan yg mennati...besnya =]

Dec 1, 2009

:: 2012 ::

ini tiket kitorang tgk kat sunway carnival mall sbrg jaya

its my 2nd taim watching 2012..ahahhah.. im not kin a addicted person but just to accompany my future hubby... cewahh... <-------juah betol sejak kai cincin neh!

byk scene yang aku hampir telelap gak...hahahh...sbb agak slow bila aku dh tgk utk 2nd taim..hehheh... keterujaan sifar... so aku rasa utk diri aku neh, cita cmni leh tgk skali je... 1st time tgk mmg agak sedey siap nanges lagik...dah la p tgk ngan tikah sama fazira... jahat fariza gelak kat aku ngan tikah sbb kami nanges..ahhahhah... 2nd taim sungguh lalok n tesedar taim abg gerak...hahhaha... tp dia pon xsedar kot gue mamai dah taim tuh... =]

otw balik umah, atas bridge neh =]

agak ramai kwn2 sedar pic aku kat FB...pic gedik letak jugaklah..hahahhah
smuga kawan2 gembira ngan pic gedik letak aku tu ye!... doakan kami .. =]

ehem:: rindu plak! gediks!!!!! hehhe =]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails