Jan 31, 2010

~hati atau hati-hati?~

kenapa susah sangat nak bicara dengan hati sendirik?

cewah. mukadimah sangat tak bole blah..hehehhe.

saya taknak sakit hati.
kat seseiapa pun.
kat pelajar2 ka.
kat kawan2 ka.
kat family ka.
kat sedara mara ka.
kat kekasih hati ka.

tapi kenapa suma orang susah nak faham?

saya cuma nak hidop baik2 aja.
sebelum ajal menjemput..

*wahhhh, statement seram kan..tapi kita tak tau ajal bila...cuma bersedia. walo tahu amalan tak setimbun mana. huhuhu

ada sesetengah orang yang tak leh 'in' ngan jiwa.
camna nak buat neh.

tolonglah..
penat la dengar masalah.

kalau idop takde masalah camna?
bes ke tak sbb life takde cabaran?


*maaf la kalo entri kali neh cam tadak motip.
tapi bila kesabaran diuji, rasa cam nak ketuk2 ja.

sabarlah wahai hati, lenkali hati-hati ye!

Jan 28, 2010

TAG : Fahrin, maaf! cinta sya bukan utk kamu. untuk dia sorang saja.. =]

1. First time you met him - when and where
masa sekolah teknik tapi tak ingat pon 1st time nya. sbb taim tuh dia tak glamer kat mata ai.
hehehe. when? 1999

2. Love at first sight?
sgt tidak... lurve at 100 sight....~sigh~

3. Who is he the first time you met him?
seorang pelajar kelas pke3 yang bajet bes. *ngumpat*

4. How long does it take for him to ask you out for a date?
muhahaha..kalo kira dr sekolah..maka sungguh mkn tahun..tp tidakla suka taim sekolah... dah dewasa ada perasaan sebegitu =]

5. First place dating?
padang kota lama! wow!!
1st place dating pas bebaik semula plak? gurney plaza =]
(akan diceritakan dalam next entry ye kawan2)

6. How he proposed?
eh, ada proposed ka? macamna aku nak kawen ngan dia ek?(lempang diri sendirik)

7. Special date with him?
14022010 ^^insyaallah

8. Changes that he asked you to do?
tahap femininisme aku makin menebal hahahh

9. What is about him that you love so much?
dun need reason to luv him ;p (sweet tak aku?)

10. What is about him that you wish he would change?

too much of sports dan kadang kala adinda ini rasa cam terabai.. cam kanda nak kawen ngan kasut bola, bola takraw dan gelanggang futsal sahaja =[

11. You lose your mind and crack your head when he...?
dun miss me(sbb dia tak angkat fon maka terus la panggilan rindu *misskal* terbiar begitu sahaja!)

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
wif me ^______^

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
sebesar2 utang yang ada, besar lagi cintaku padanya..wakakkakakak (erkk...bukan hasben lagik so, ayat kurang manis... =])

tag ini dicopy dr fyda. saja rasa gedik lak bila tgk dia wat tag neh =]

Jan 27, 2010

SITEM MAKLUMAT MURID =[

untuk cikgu cikgi dan bakal2 memegang gelaran itu.

anda paham SMM?
bole x nak wat fans group kat fesbuk I HATE SMM?
bapak busan kena completekan benda neh.

jadik class teacher maka terimalah hazab sampai kematu p*nK*k belek dan telek benda neh.
walopon kelas aku hanya 29 orang student..
nak siapkan suma aku rasa cam siapkan data satu penang dah..hahha
boring siot.
tak terimagine la..


antara yg terdapat dalam benda hikmat neh ..


tapi setiap benda tuh ada baik dan buruk

+VE
#dapat tau bekground student
#dapat tau bekground student
#dapat tau bekground student

-VE
#menyusahkan aku...
nak telek dan tenung benda neh,...
bopa lama ntah nak sap...aku boring gilos.


sekian.

Jan 24, 2010

i found baju sanding..


take it from wedding inspirasi

sangat minat dengan baju ini.
satu untuk majlis umah aku and one for abang house.
tapi lom decide yang mana umah ai n him.
ekceli blom tanya him lagik pon. hehhehe
dah jatuh centa sama design neh.
lagipon next wik maybe nak g oder suma2 neh..
just b prepare.

in case kekeringan idea.
ehheheh

satu nak kaler PEPEL+CREAM
satu nak kaler KUNING RAJA

bole x? ^____~

wedding theme colour

ramai lagi yang cam pening nak tentukan theme color untuk hari indah nanti kan.
also me hokay!
=]

so, im doing some research about this.
and guess what i found!

TIPS..

The color you choose for your wedding will ultimately set the theme for the entire event. You can choose to play around with the color wheel and go monochrome, but working around lighter or darker variants of the color. You can also choose two complementing colors, or be daring and creative by choosing two loud colors. The key in using two loud colors is the way it is used so that they do not clash. Here you will find several ways of using and playing with colors. Remember that the colors should be reflective of the couple getting married, and have fun!

1. Color according to season. Taking color hints from the season should be reflective of nature's own colors. Fall or autumn weddings should make use of deep, rich colors, like the hues that fallen leaves take. Choose two rich colors that complement each other. Examples of fall or autumn color schemes are: rust and buttery gold, brown and red, rust and green, purple and olive, deep red and purple.

If you are more adventurous, you can try three-toned fall color schemes. To avoid making it look all too much, choose one or two colors as major tones while the third can be an equally complementing, more subdued color used to accentuate. Three toned fall color schemes include deep red, rust, and gold; brown, purple, and a golden yellow; dark and light olive with purple; terra cotta, rust, and ivory.

Winter color palettes are reminiscent of the sparkling snow, berries, and green trees. Silver is a popular backdrop in winter weddings, combined with white for a simple clean look, or deep colors like red, forest green, or chocolate brown for a great romantic contrast.

Three-toned winter color schemes include white and silver paired with forest green, red, and deep blue; as well as white paired with silver and lavender or blue. A traditional winter color scheme also makes use of green, red and white.

Summer is a favorite season to get married in, with the longer days and bloom of all the flowers. Summer is fresh, happy, and suggestive of the colors of the flowers, the sun, the green grass, and the blue of the oceans and sky. Complementing summer schemes include any two shades of a light, bright blue; pale or bright pink and yellow; mint green or forest green and white or blue; a light and dark purple; gold and green; and even red paired with orange or pink like the sunset.

Three-toned summer color schemes can work around mint green, pale pink and yellow; white with two contrasting shades of blue or green; sheer ivory with lavender and purple; white, pink, and rust; or fuchsia with mint green and bright yellow.

Lastly, spring is the season wherein everything grows once again, life is in the air. Pastels are the color of this season. Ivory and white provide a refreshing contrast when paired with mint green, pale blue, peach, lavender, and blush pink. Light blue and pale green is also a lovely mix. Mixing pales with certain rich colors are also great for spring, such as olive green and mint green, chocolate brown with a light blue or pink.

Spring three-tone schemes include blush pink, ivory and peach; mint green with a pale pink and lavender; white and ivory with periwinkle, blush, or a light brown;
mint green, lavender and ivory; or pink, olive, and ivory.

2. A black and white theme adds a lot of simple elegance to a wedding. This kind of color scheme can make decorating from the church to the reception very easy. It provides a timeless contrast, easily making all d├ęcor neat and pleasing to the eye.

3. Green is a color that symbolizes life, health, nature, and evokes a soothing, calming mood. Green makes everything look lively and crisp. Think of natural occurrences where green is used to get a color idea; the green of the trees with deep browns, or green stems and various colors of flowers!

4. Yellow is a versatile color and lends a refreshing feeling. It works well with other colors and easily grabs attention. It evokes positive emotions such as happiness, cheerfulness, and energy. Use bright yellow with muted tones of pink, blue, and lavender for a happy atmosphere.

5. Blue is the color of tranquility, matching the colors of the sky and the water. Blue can be used conservatively with complementing tones of ivory, white, or sparkling silver. Dark or royal blue are associated with authority and superiority.
Although it is associated with feelings of sadness, you can brighten up the mood by using tones of turquoise or sky blue to uplift.

6. Purple is the color of royalty and nobility. Delicate shades of lilac and lavender provide a calming, romantic atmosphere. Deep purple works well with tan and gold. Purple and pink might be too feminine for a wedding, so you can try mixing it with more neutral colors like blue and yellow.

No matter what color you choose, whether monochrome or several colors, remember that the colors you choose for your wedding should be reflective of your identity; your wedding will be the most colorful event of your life.

i taken from here.

so, im decide to have.
PURPLE+CREAM and wil be add some PINK!
ahahha..sian la laki aku kena pakai pink...
sket je abang. *_*

MIMPI DI SIANG HARI

"PERKAHWINAN ADALAH SEKALI UNTUK SEUMUR HIDUP.
BUAT YANG TERBAIK.
NANTI AKAN JADI INGATAN SEPANJANG HAYAT"

im quote from puteri andalas, lebih kurang dia ckp cmtu lah...tak igt sgt sebijik2 ayat dia. tadi tengok kat nona.

hokay!
dah lama tak update pasal progress wedding kan..
ticker time tu cam gedik je...
countdown laju2
aku rasa cam tak leh benapas dah.
bila tgk ticker time je la...
time lain panjang ja aku amik nafas.
ahahhaha =]

one two go!

attention to all bakal pengantin.
kalaulah anda masih pening fikir theme color.
maybe sini dapat membantu.
so hepfull.

I want dis color.
PURPLE+PINK+CREAM.
cam meriah sangat tak?

Purple is the color of royalty and nobility. Delicate shades of lilac and lavender provide a calming, romantic atmosphere. Deep purple works well with tan and gold. Purple and pink might be too feminine for a wedding, so you can try mixing it with more neutral colors like blue and yellow.
*maaf yer..aku bold kan...sbb ai bajet macam golongan istana.
dah kata pon majlis raja sehari, so mesti la perasaan kerabat sket skali sekala..
ahahhah

sedap pulak tengok cadbury tu.
tapi taknak wat hantaran camtu.
hari tu, masa blogjoging, ai ada nampak bride tu guna pinggan as bekas hantaran.
sangat berfikir jangka panjang.
tak ingat sapa blogger tuh, lupa lak nak save gambar.
tapi sgt chantek.
refer to her.
each cost of pinggan cuma rm14.90.
she buy at ikea.
nak2. pastu bole buat guna pinggan kat umah pas kawen.
sangat sesuwai untuk pengantin baru kalo wat camtu.
takdak lah nak membazir dengan bakul2 tuh.
pas kenduri nak simpan bawah katil ja bakul banyak2 tuh.
ai laiiiiike!

so, ai dah amik keputusan nak ciplak idea dat blogger.
sori ai forgot the blogger name, kredit to her!


ai nak pelamin camneh..simple.
tak serabut pala hotak i nanti.
sementelah, umah mak abah ai sgt tipikal umah teres setingkat.
ruang yang kecik.
sebijik sm cam gambaq kalo tempat aku nak letak pelamin nanti.
mula2 teringin gak yang ada kain satin bejurai2 kat kiri kanan.
tapi bila fikir keadaan rumah.
oh! tolong sedar diri.
aku takmau nanti kain tuh menjadi habuan guling2 kezen2ku yg kecik2 tuh..
sbb ai tau mereka sgt HYPER aktip...
berjurai2 maknanya nak buat tempat depa men kemping2 ja lah. =]

for nikah outfits, ai ada mention dah kat sorg blogger neh.
tak pasti dia perasan ke tak.
ai nak buat cm sketches dia for her majlis tunang maybe. ai forgot it.
*sila maapkan saya, sejak 2menjak neh, ai seorang pelupa.
byk sangat yang ai pikir kot.

aku harap aku dapat bejumpa dengan tailor yang sesuwai.
hokay.
sebab upah agak sangat bajet.
takleh la nak tempah rizman ruzaini ke rizalman ka..ahahhah
bukan taraf aku walaupon nak jadik RAJA cuma sehari.
=]
ehemmmm, aku ikhlas nak mention blogger sketch tuh tapi aku lupa.sangat2.
kalau itu blogger ada singgah sini.
sila mengaku..heehee.. i want to mention urs idea. tq!


last but not least, aku nak baju sanding cm neh... so sweet je.
taknak yang corak huru hara!
and, please refer to her skin tone.
itu sangat aku.
ahahah
sebab tu aku rasa aku sesuwai ja kale camneh.
tapi yg inner tuh kalo letak cream bolehkan? i taknak white.
menampilkan keCERAHan skin aku sgt2 kalo putih neh.
bluerk ;p

all the picture source: blogger2 yang baik2 tp saya insan yang lemah ingatan.
ampppoooooooooon!

Jan 23, 2010

RESIPI : asam pedas 2301

hari ini adalah hari sekolah ganti.
supaya raya cina ni amat bererti dapat cuti seminggu.
aku setuju je ngan tuan pengetua kalo pasal neh..
hoyehhhhhh2..
kata 1Malaysia.
nak raya pon sm2 la.
hakhkahka

disebabkan itu, aku tiadalah pulang ke kg.
maka aku pon dok sorang2 ja kat umah.
my housemate pas sekolah teruslah bedating.
kata saturday is a wikend.
maka haruslah beliao bercintan cintun tanpa sedar.
hakhakhak.

kerana kebosanan aku agak kritikal.
maka aku memutuskan untuk masak memasak.
maklom la tak lama lagik nak jadik full taim chef 4 my whole life kat rumet baru =]
*maap, statemen cam tak sabaq2 hikhik.


rujukan
kiri atas: benda2 yang nak kena basuh lps msk... huhuu
kanan atas: sayur kobis+kacang panjang+sotong= goreng ala siam (sbb boh daun limau purut n perah limau purut jugak!)
kiri bawah: my asam pedas tgh mengelegak atas dapor.
kanan bawah: masak nasik 2 cwn..kekekke...bajet kebuloq tadik, esok leh wat ns goreng cendawan ahhahaha.. sbb ada lagik cendawan belen.

percubaan pertama aku ini berakhir dengan sebuah kegemilangan.
aku mmg sangka ia akan menjadik sgt mabeles.
hakhakhakha.

sila jgn marah aku membongkak sekejap.

sites yu, ai rasa sedap.
ai tak malu kalo my future rumet 4eva nak mkn..
ai okies je.
siap gedik2 nak sumbat2 dia makan2 lagik.
kehkehkehe

exited dowwwwwwww!

sbb aku rasa sgt bes.
i nak bg my secret recipe of asam pedas melaka yang masak kat penang =]

before dat, i give it name.
asam pedas 2301.
sbb aku try n error dis recipe today, 23hb 01 2010.

ASAM PEDAS 2301



BAHAN2

#bwg putih n bwg merah (aku tak guna bwg besar sbb kat umah aku tadak stok.hehehe), halia, cabai melaka (yang cili kecik2 tuh), cabai kering, daun limau purut di blender bersama air asam jawa. (kuantiti ikut ska korang la sbb ada yang ska pedas, ada yang ska masam)
#ikan kembong aka temenung 3 ekor (tolong igt aku dok sorang kat umah!)
#tomato sebiji je ikut kuantiti ikan aku.

CARA MEMASAK

#panas minyak
#masuk suma bahan blender, tumis hingga chantek. (maap, aku tak tau perkataan yang sesuwai.hahahh)
#dah rasa mendidih tuh, sila masukkan ikan temenung.
# lam 5 ke 10min ko masukkan tomato
# pas masuk tomato sila tutup gas (sbb taknak la tomato jadi layu! erkkk....tomato org panggey layu ka?hehheehh)

*garam dan gula sila la jugak letak secukup rasa

senang gilos kan? sila la try.
my secret resipi ialah daun limau purut (sebenarnya daun itu belen aku wat tom yam kemarin ahahahahhaha)

kalo try meh cita kat aku apa rasa asam pedas kau itu ye.


dinner set 2301

*sedap dimakan bersama nasik panas dan sayur goreng siam style =]

Jan 22, 2010

my future MIL & FIL =]

yesterday.
semasa OTW p bank nak wat repot.
aku TERjumpa FIL & MIL in future.
ahahhah.

ekceli, TERjumpa kat kedai taim lunch.
seb bek aku dh makan kat sekolah.
aku kan OTW p bank ngan anak lelaki tunggal mereka.

ahkahkah. ai sgt malu hokay!

perasaan masa nak turun keta g kedai makan::

G.I.G.I.L!!!

muhahahahah...

mula jumpa...aku menjadik seorang yg sgt besopan santun.
salam smbil senyum2 kamben yg sungguh pura2.hahha
aku ada sket rapat dgn kakak incik penbiru sorang tuh.
kak kiah namanya. seb bek kak kiah ada.
lantas aku terus dok sebebelah kak kiah ja..


maaf makcik...ai tak reti nak sembang.
ahahha.

tapi ngan kak kiah...soh dok bejam2 pon ai layan.
sgt bes sembang ngan dia.
dia tere bukak topik menarik attention ai..

utk pakcik lak..
sori la ek pakcik.
ai malu2 kucen nak sembang, senyum je la..
tapi ai tak malu plak g dating ngan anak lelaki tunggal pakcik.
aahhakhakhakaha

tapi aku tetap kool..
menten sopan santun dpn my future..
kalah la rozita che wan!

=]

Jan 21, 2010

bunguk LAHHHHHHH!

hari ini adalah ari penat saya.
dr semalam, pagi, mlm neh..
byk sgt masalah yang muncul tak diundang.

stat semalam.
duit lekat kat atm..
paham?
p atm, tekan duit, tunggu, kuar resit, dah debit.
tapi duitnya tak kuar.
hokayyyyyyyy!

seribu. SERIBU!

nak dpt seribu tuh bukan kutip tepi jalan.
penat saya melayan budak2 neh...sampai nak kuar anak tekak.
untuk seribu berkat milik saya.
yang berkat.
ujian dari Allah mungkin.

saya bukan keturunan yang kaya men cop2 duit aja..
silalah bank mengupgrade sistem atm anda.
supaya tak menyusahkan org cam saya.
bukan kerja saya bertambah tiba2.
saya dah cukup masalah yang melanda.
ini sepatutnya bukan masalah saya.

as a conclusion.
today i go to the bank.
i at pulau and dat bank at seberang.
maka terpaksa lah saya mintak balik awal.
naseb baik penolong kanan saya sangat baik.
understanding. tenkiu kak T!! muah2..
i go to the bank.
make the repot.
and guess what?

"duit neh cik akan dapat balik dalam masa 5 hari bekerja. atau paling lama pon 2 minggu"

WTH!
dats my money n i really need them!!!!!!!!!!

ok...the 1st problem setel after making dat damn stupid repot!

2nd problem at my tempat cr rezeki.
ada org yang asek nak cari kesalahan org lain.
okay.
aku bukan insan yang suka cari pasal
tp bila orang asek nak cari salah kita pastu ngumpat kita dpn org atasan.
apa kau rasa
aku tak penah pikir nak gaduh pon
tp dr last year unttil dis year dat person always spying on me!

this sure for WTF!

mula2 dia tak puas ati pasal aku punya pakaian.
kalo dengki sgt ajar la PJK.
baru kau tau azab cmana nak ligan kelas pastu nak salin baju plak.
kunun pakaian TEE SHIRT aku tak besopan.
bUDUH! aku tau la adab sopan kat sekolah.
igt aku tak penah masuk tadika ka.
cikgu tadika dah ajar camna nak besopan santun bila pegi keja.

pastu thn neh dia asek spying taim aku ngajor.
mai ngendap kat padang?
apa motip?
ngendap kat lab aku ngajar?
hokayyyyyy..
kao bukan ada kaitan ngan subjek aku ngajar pon!

perasaan ketika ini:
tak sabaq nak blah dari sini.
sekian.

masalah ketiga.
penin2 slps balik mkn rojak+air nyok kat seagate.
sblm tuh g try perfume byk2 kat jusco perda n gurney.
aku rasa i have alegik kat itu perfume la...
smppenin meloya neh.
tapi tetap gigih nak taip gak.
cetcettttttttt!

Jan 18, 2010

kucenG

sini

aku baru pas blogwalking...
dan aku btol2 teharu pasal pendapat dia tentang cinta.
sori.
bukan aku nak jiwang.
neh bukan cinta kapel2.
universal of luv.

dl pon aku tak ska kucen.
tp ada taim tuh ibu kucen terberanak 5 ekor anak kucen kat umah kami.
ms tuh taim banjir.
kira isi ibu kucen nak save life anak2 dia la.
abah plak redho je ibu kucen ngan anak2 menumpang.
siap aku ngan adek aku jd makcik dewan makan lagik.
masakkan nasi n grg ikan kat depa 6 beranak.
pas suma dh ok, abah soh lepaskan kucen tuh.
sbb dh tak banjir keadaan dah selamat.
adek2 aku membedak (bagi2) anak2 kucen2 kat kwn2 depa.

SUMPAH!
aku syahdu kucen dah tade.
rasa rindu wei.
walo sebulan lebh je aku jd makcik dewan mkn depa.
byk kenangan manis walo taik kucen tuh busuk!
hhuhuuh

Jan 17, 2010

if there's one place i can choose to be right now, it's to be next to you

kapet baru umah aku ^^

maaf!

aku telah menukar identiti kapet kat umah aku neh ^^
sebab?

aku boring ngan kapet lama...
dah busuk maka tukar kapet baru neh...
cam besaq sket.
berbanding yang lama...


amacam ok tak?

kalo tak ok, aku tukar yg len.
kalo tade org komenG tuh..
aku rasa cam chantek.
ahahha

Jan 16, 2010

Queensbay ^___~

aku suka.
sangat sangat sangat lah suka.
sebab aku baru balik dating!
^______________^

panjang kan aku senyum.

dalam kegembiraan aku.
aku juga sedey.
sebab aku berjaya mengabihkan duit claim minyak p kusus kat baling retu lam sekelip mata.
T_T
antara barang2 yg telah aku beli.

1 tempat pertama duit aku abeh adalah kat kedai al ikhsan. dgn membeli tshirt putih = rm29, tshirt kelabu = rm35, suar track itam kelabu = rm29. aku beli kat lam bakul longgok lam al ikhsan je. janji murah dn aku beli kat al ikhsan dpt plastik beg tuh pon dah rasa sungguh glamer. yang lain, ada aku kesah? :P

2. aku bejaya membeli sandal baru yang betajuk NAUTINI dan berdiskaun 50% yang berwarna PEPEL kegemaranku pada tahun ini di jusco yang aku cintai sungguh2. =]

3. aku menemankan encik penbiru membeli walletnya yg sungguh agak belagak cam org kaya maka aku tepaksa sedekah je 50% dr harga sebenar wallet itu... cet cet... wallet kulit lembu...aku benci kaooo....nape kao sungguh mahal...lenkali jual soploh hengget dh la!

4. beli barang2 peribadi seperti shampoo kelapa dan orkid bersama perapinya, sabun basuh bj 3kg(maaflah, aku mmg seorg pompuan yang rajin =]), soflan, sabun basuh pinggan (pembuktian yang akan lebih meyakinkan korang aku rajin masak..) dan pelbagai koleksi makanan seperti sotong ball yang asek diperli2 bila aku pegang oleh incik penbiru (huh.. dengki la tu kat umah dia takdak!), bliss perisa bluberi (dapat adiah bekas air yg kiut sgt...nak wat tempat letak pen kat meja guru aaaa...), ayam ranggup segaria dan sekotak minarel 12 botol. juga vitagen dan susu segar utk lebih sihat dan kuat. segalanya = rm83.

5.singgah kat watson seraya utk menjaga kulit agar tidak semendung musim tengkujuh bila ari istemewa aku nnt, maka aku bejaya menghabihkan rm29.90 membeli sunblock banana boat for sport spf30...hahahha amik kao aku terus mek spf 30! yelah ... la neh tetiap ptg kerjaya tetapku di padang utk training budak2 g msspp (maaf, aku tipu. sebenarnya bukan aku yg trainng bebudak tuh...aku hanya sbg observer, penjaga pelajar pompuan!)




aku gembira setelah suma duit claim aku abeh smpai aku tepaksa melepak 30min kat kusi tuh utk kira semula bajet smp 25hb!


kasut baru NAUTINI aku dan kasut buruk incik penbiru..kahkahkah


ehem.. incik penbiru buat2 sombong...igt glamer ke? =]

Jan 14, 2010

selamat datang filipinos n egyptians(walau aku tau ko datang tak sengaje!)


aku kagom ngan diri sendiri pas skodeng pakcik nuff tadik...
sapekah makhluk dr pilipino n egypt yg tersesat kat blog aku?
apakah keywords yg depa search.?
yg plg penting, paham ke?
ahahhahah

mungkin dr filipino aku bajet saudari dysebel sbb dia rindu bangat sm aku.
maren aku tak tgk dia.
sebab g sign agreement tuh.
maaf la dysebel, aku sebok smlm.
terus ari neh kao tak muncul..
aku tetunggu2 kehadiran kao.
upernya aku tgk iklan.
kau buka opis isnin smpai rabu je.
sian aku, smpai telayan ketiak isteri ngong tuh.
ahahhaha.

ehem: rasa sebal lak!

Jan 13, 2010

ada apa dengan hutang?

oh bulan!

alamak..
preparation dh on progress.
ari neh adalah ari yg paling
"hari ini dalam sejarah"
kenapa dengan kata2 sedemikian.

i alredi sign da agreement.
"im suppose 2 be hepi but in a minute im sad"

because . . .
a personal loan.
tetttttttttt..

motip cakap omutih bagai?
ekekkeke..
sonok la bila tetiba aku ada duit yg byk pas sign byk borg2 cm bongok tuh..
letih siot sign menda tuh.
tp lam sonok dok sign tuh.
ada gak sedeynya bila aku tepandang satu petunjuk.

jumlah pembayaran hampir dabel dgn jumlah pinjaman.

sadis tak?
penat la aku keje pasneh...suma utk bayaq utang..huhuhu

#dis loan
#ptptn loan

fuhhhhh... terasa kejung seketika.
neh lebih kurang entri lepas geram sebab sedey tgk total yg nak kena clearkan nant

mak..... tamau kawen aaa camneh!
hishhhhhhh mulut.hahahahha

Jan 12, 2010

saya suka ini!



janganlah dikeji aku.
biarlah.
dah repeat for 15 times!

Jan 11, 2010

YUNA (*_*)

hurm... suma org sebok cita sal jore lagu...

aku takmo pick sume... just pick yg aku ska.
ahahhaha.

sukati aku la neh blog aku.

aku suka YUNA!

briliant n intelligent performance yang artis malaysia penah buat utk live show.

why?

dengan teknik looping bagai..huhuhu
baru aku pasan.
mana penah ada lagik artis malaysia wat cm gitu.
yamg ni lah yang dikatakan bijak teknologi.
neh dok angkut penari setreler je.
asek2 menda yang sm.


uhuhuhu..aku suka yuna jugak.
walau depa suma angkut aizat yg nak pergi tak pergi2 jugak tuh.

takpelah yuna, maybe bukan rezeki kao..
pasneh wat lagik besh...



Lirik Dan Sebenarnya Yuna

Jan 9, 2010

bubur asura

tengok tajuk pon dah boleh bajet benda apa kan...
tadik ada sesi kacau bubur asura kat sekolah...

*tapi aku keja tak buat sgt ngumpat ja lebih...wakakkaka

+aku cuma p potong ubi sekerat dua, pastu sembang.
+aku mengacau bubur 2 minit pastu rehat dan besambung 30 minit kemudian dgn tempoh kacau bubur aku maseh 2 minit mungkin 1/2 minit. hahah
+pastu smbg ngumpat smp penat.
+pastu amik peking bubur sampai 2.. bekal...kahkahkah.

itu saja storiku utk hari nih.
sekian.

ehem::mud igt kat org yg jauh di mata dekat di hati... cewahhhhhhh

Jan 8, 2010

saya centa abah dan mak! percayalah.

"abah suke awak kawen, tapi rase macam belum puas nak tengok membesar dah diambik orang. tak apelah. dah jodoh sampai awal..".

siyes aku tekuar sebijik dua ayaq mata setelah membaca statement diatas.
sila rujuk sini.

aku rasa, bukan abah dia aje yg rasa camtuh..
abah aku juga dan abah orang lain.
serta mak dia.
dan mak aku juga mak org lain.

bagi wanita *cewah, bajet besaq sbb dah boleh kawen..kehkehkeh
selepas kawen tuh, maybe abah n mak sedikit hilang tanggungjawab ke atas dirinya.
itu sebabnya, selalunya bila nak kawen parents belah pompuan lebih emosional dari lelaki.
yelah, nak serah tanggungjawab yg selama nie dorang pegang dr umor kita sesaat kat dunia neh sampai dah besaq panjang; boleh kawen dah pon!

tetapi, kawen bukan la bererti kita as pompuan 'have no relationship' dgn parents kita.
kawen tuh, kawen la.
tapi smpai bila2 pon; parents kita tetap parents dunia n akhirat.
takdak replacement.
paham!!!
*sebenarnya aku nak igtkan diri sendirik..huhuhu

sbb tadik kawan aku, si fira cakap
"sebelum kawen ni la aku nak spend masa ngan family puas2, aku takut bila dah kawen nanti jadik lain. sbb asik aku dah ckp.
along, ang pas kawen neh mesti dah tak leh melawak ngan kami macam neh dah kan.
aku jadi sedey wei...siyes."

lepas fira ckp cmtuh... aku pon sedikit terasa jugak.

akankah aku lupa daratan kat family aku?
muga aku bukan anak tak mengenang budi itu.
amin.

T_T

ehem: cam emosi tapi tak bopa nak emosi haihhhhhhh ^^

p.a.d.a.n.g BESAQ

dah lama aku nak menciterkan benda neh..
tp tade masa pulak nak mengedit piccas.
*maap...tuan tanah wat2 bz padahal balik keje...tido je pastu mkn *

2nd day of january.
pas g mkn kduri membe sekolah rendah aku.
+harap maap sekali lagik..tade gambaq pengantin sbb pas mkn kenyang aku pon belah, pangantin lmbat sgt+

errrkk... sblm tuh nak wish..

"selamat pengantin baru utk jart rahim & isteri; semuga berbahgia selalu hendaknya"

hurmm..byk nau iklan entri kali neh..ahhaa

smbung balik!

kami sekeluarga *mak, abah, pilah, shah, man n semestinya AKU watak penting lam drama neh*
dah berjaya berjalan2 bukan shaja buang duit, juga buang masa dan tenaga.

"welcome to padang besar, perlis"

wow! bling2 mataku!!!

tujuan utama: membeli bunga utk majlis tunang nanti...

ekceli kalau korang beniat nak pegi sinun membeli bunga2 bungaan palsu n sungguh plastik tuh; lupakan jelah.

tade byk pilihan pon...
lagipon sm je cm korang beli kat mydin ka, din borong ka *aku tak tau la kat tempat korang ada din borong ke tak, tp kalo kot belah utara mmg byk la...sepah2 kat setiap daerah..hehheh*...

rupabentuk dia pon takdelah mcm tak penah kau lihat je...
lbh kurg je cam kat tempat len...
so jgn masukkkan lam list utk ke sn semata2 nak cr bunga *cm aku la tuh!

so...dengan ketidak adaan pilihan tuh pon...
duit aku agak kurang rm150 selepas membeli palsu n plastik itu* i mean dat flower la..hehheh*

pembelian aku:
#1 set yg siap gubah utk letak atas katil
#bunga lilit kat kepala katil *tapi katil pon tadak lagik =]
#bunga kat dulang hantaran *tang neh yg byk blanja..huhuhu... 4 soploh hengget
#bunga utk lam pasu yg mak beli kat kk deco mitc *nak letak kat lam bilik; meja solek ngan meja kecik tuh. ekceli aku tak beli kat padang besaq, beli kat din borong kangar.. byk pilihan bunga gak kat sini...juga chantek2 sbb byk kale n byk jenis bunga.. mmg kau akan nampak otw ke Pdg besaq..

semuanya mencecah rm150...huhu.
tak penah aku imejin aku gilak bunga..
+alamak, aku dah tak rock sbb aku beli bunga! ptuihh...ludah diri sendirik...ahhaha

kat sinun juga aku gatai p beli kusyen kecil...
kunun nak wat hias letak tas katil..
skali maren masa tepon, mak ckp..
"mak ada jln2 kat pekan rabu tadik, ada satu kedai tuh wat sale sarung kusyen.. selai rm15 je..ang balik kita p beli la, chantek2, mak suka!"

hadoi laaa... rm15 je? erkkk... JE? aku pokai neh... suma dah setel guna beli belah bajet YES la sgt,...tamau wat loan dah..huhu...esok gua pulang kena beli utk 3 lai okay!
so bakal terbang rm45...

ayoyo...cepat la 25hb datang... dah tak sabaq neh...

sapa nak derma sat...tolong!

nobody::wondergirls


Lyrics | Wonder Girls lyrics - Nobody lyrics

Jan 6, 2010

hanya sejarah?

cikgu: siapakah yang membuka pulau pinang?
pelajar: lim guan eng...

inikah pelajar harapan negara?
=]
perkara ni berlaku semasa aku tggu nak masuk kelas tersebut..aku di luar kelas dpn pintu.
bila cikgu sejarah bukan men pompang pom pag[ seperti maksud blablabla...]
sebok dok menerangkan sal sejarah malaysia...siapa yg menjajjah, dan siapa yg terjajah.
tapi, bila dia tanya balik pasal pulau pinang, tu ja yg dia dapat.
.
,
.
.
.
.
hampeh!

sejarah tahun bila plak lim guan eng yg membuka pulau pinang?
yg merampas pulau pinang ada la...hahahha

sekarang mungkin kita bole begelak ketawa dgn jawapan tersebut yg lahir dr pelajar tingkatan 5.
tapi kalau jawapan yg diberi 10 thn akan datang...
masihkah kita tertawa, senyum atau terus menangis?

duduk & fikir!

Jan 1, 2010

makan.

hari ini adalah ahari makan.

destinasi petama menuju ke rumah mak ndak kat jln langgar. wah...sungguh bahgia..
dah la sampai lambat, di sambut ngan bekpes agik...hehhe
ada nasi goreng ngan pulut durian...hahhaha
aku tgk bole plak tingin..llawaks...sblm neh bukan men anti lagik aku ngan buah yang bernama durian.. coi...jilat ludah sendirik sungguh... ^^

then...mak ndak masak masakan kg.. dat very dilicious(sila maafkan spellng kita ok)..
ada gulai ikan kering nenas (my feveret), gulai daging ngan apa yang pisang punya tuh...tak tau nama hahha, udang (sgt besaq ok!) masak sambal tumis, bilis goreng yg yummy, haruan goreng yg pak ndak br pancng dpn umah, sambal belacan n ulam2an..
perghh... mmg menyelerakan la korang!

piccas? wait arrr kena edit dan aku malas skrg hehheh

pastu utk mkn petang kita begerak ke umah paktam.
serangggggggg!!!
maktam wat bhun sup tulang.. sgt bes ok.
hahaha.. mg mantap arr..

lepas tuh asek sembang sal FB ja..hahha
paktam siap amek ilmu nak tag orang kat FB... muhahahha

.kecik ati.

Agak kecik ati. What to do? Im not that really important rite. Semoga berbahagia.


nampak ayat penyata diatas...?
tuh aku cilok dari salah sorang membe FB ku...ehheh
sejak 2 menjak neh adalah seeorang menilai status orang... one thousands meaning..

hurm.. how to tell everyone dat i have the same problem?
as da above statements.
agak kecik ati.
dengan seseorang yang amat2 rasanya penting dan mustahak.

tapi...bila masalahnya... tak dapat nak bgtau kenapa kita rasa kecik ati ngan dia.
amat susah sgt.
payah. sedey.sakit.

sbb aku takut lak bila gtau akan menyebabkan situsai menjadi tegang.
aku tak suka keadaan tuh.
aku cuma nak idop baik2 aje.
aku tak suka keadaan ati yang tidak tenteram neh.

tapi, aku takut aku tak mampu nak terus bertahan dengan keadaan mcm neh.
aku cuma manusia.
manusia biasa yang cepat terasa ati.
tambah2 dengan orang yang paling di sayangi.

mungkin sebab aku dan dia dah lama tak kenal antara satu sama lain.
perlukan masa untuk kenal sifat sekarang neh.
mungkin tak sama. semua dah berbeza.
perlukan masa mungkin?

semuga masa mampu merubah.
segalanya .
tentang apa yang aku rasa kat dia sekarang neh.

maybe , this only a hope.
my hope.
T_T

ehem:: terasa cam nak nanges lak sekarang neh!
aku sangat emosi neh...im sori !!!!

2.0.1.0.?

new year.

ada apa dengan tahun baru.

suma orang dok cakap sal newyear, tahun baru, 2010..
apa yang pelik?
apa yang berubah?

hanya angka yang bertambah.
nilai atau tidak.
kita yang menentukannya.

sebenarnya.. sempena dengan sambutan tahun baru, berubah fasa.
maka aku tepaksalah menghadirkan diri ke mesyuarat atau lebih mesra dipanggil perjumpaan kali pertama guru2 kat sekolah aku.
cet.

can i give u my list?

1. guru tingkatan 5ks1.[kunun kelas plg pandai la kat sekolah aku neh!]

2. guru subjek physics form 5ks1 & 5ks2, science 5mt [kelas plg las kat sinun], pjk tingkatan 3 [8kelas, amek kaooooooo!]

3. setiausaha penyelaras PMR

4. guru pembimbing KRS

5. guru pembimbing kelab olahraga [mati la aku, aku paling anti besukan neh, siyes dowwwww]

6. guru jadual ganti. [dulu bukan men menyumpah aku kalo dapat relief kelas!]

huh!
wif dat list... how to manage myself, for my personal needs?
i need to breath... deep breath!


SELAMAT TAHN BARU SEMUA ORANG.
semuga tahun baru nih akkan bg seribu harapan yang indah untuk kita semua ek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails