Jan 21, 2010

bunguk LAHHHHHHH!

hari ini adalah ari penat saya.
dr semalam, pagi, mlm neh..
byk sgt masalah yang muncul tak diundang.

stat semalam.
duit lekat kat atm..
paham?
p atm, tekan duit, tunggu, kuar resit, dah debit.
tapi duitnya tak kuar.
hokayyyyyyyy!

seribu. SERIBU!

nak dpt seribu tuh bukan kutip tepi jalan.
penat saya melayan budak2 neh...sampai nak kuar anak tekak.
untuk seribu berkat milik saya.
yang berkat.
ujian dari Allah mungkin.

saya bukan keturunan yang kaya men cop2 duit aja..
silalah bank mengupgrade sistem atm anda.
supaya tak menyusahkan org cam saya.
bukan kerja saya bertambah tiba2.
saya dah cukup masalah yang melanda.
ini sepatutnya bukan masalah saya.

as a conclusion.
today i go to the bank.
i at pulau and dat bank at seberang.
maka terpaksa lah saya mintak balik awal.
naseb baik penolong kanan saya sangat baik.
understanding. tenkiu kak T!! muah2..
i go to the bank.
make the repot.
and guess what?

"duit neh cik akan dapat balik dalam masa 5 hari bekerja. atau paling lama pon 2 minggu"

WTH!
dats my money n i really need them!!!!!!!!!!

ok...the 1st problem setel after making dat damn stupid repot!

2nd problem at my tempat cr rezeki.
ada org yang asek nak cari kesalahan org lain.
okay.
aku bukan insan yang suka cari pasal
tp bila orang asek nak cari salah kita pastu ngumpat kita dpn org atasan.
apa kau rasa
aku tak penah pikir nak gaduh pon
tp dr last year unttil dis year dat person always spying on me!

this sure for WTF!

mula2 dia tak puas ati pasal aku punya pakaian.
kalo dengki sgt ajar la PJK.
baru kau tau azab cmana nak ligan kelas pastu nak salin baju plak.
kunun pakaian TEE SHIRT aku tak besopan.
bUDUH! aku tau la adab sopan kat sekolah.
igt aku tak penah masuk tadika ka.
cikgu tadika dah ajar camna nak besopan santun bila pegi keja.

pastu thn neh dia asek spying taim aku ngajor.
mai ngendap kat padang?
apa motip?
ngendap kat lab aku ngajar?
hokayyyyyy..
kao bukan ada kaitan ngan subjek aku ngajar pon!

perasaan ketika ini:
tak sabaq nak blah dari sini.
sekian.

masalah ketiga.
penin2 slps balik mkn rojak+air nyok kat seagate.
sblm tuh g try perfume byk2 kat jusco perda n gurney.
aku rasa i have alegik kat itu perfume la...
smppenin meloya neh.
tapi tetap gigih nak taip gak.
cetcettttttttt!

6 comments:

ShalinzZ85 said...

cikgu cikgu yang veteran nie gile kan?huhuhu..macam bajet bagus je derang nie kan?mencinya shalin bace..kalo shalin la jadi awak mampos tak ckp langsung ngan dia..bajet bagus..emo toi ai..huhu..

hanidiyu said...

tu lah...nak ckp lbh kurang pon ...dah sebaya mak2 kita je.huhuhu..
mmg stress la kalo asek di spy ja. suma benda salah..apa yg btoi ntah kat dia..

Aus said...

aiseh ,
kesian tol..
xpe2..
saba jela..
jadi cikgu mmg cmni kot..
lagi2 ckg tu kali die atas skit dari kite..
mula la nk tunjuk power..
oops !!
hehe

Mas Ai said...

adoih,.tak boley blah kalau prob melibatkan duit,..sensitif,...apekejadah lar duit tak kuar,..selalu cenggitu~

sabor bebanyak,...abaikan jer orang dengki, nati kita plak makan hati~

fikaryna said...

wat bodo jer pd org2 yg mmg sikapnya busuk perut..

hanidiyu said...

aus:btol...maybe kat mn2 pon s ja kan huhuhu.tengs!

mas: sgt sensitip dan sentap kalo sai duit. tambah2 gaji xdak lagik neh...ahhaha kan?

ryna: kite smlm tersedey smpai nanges bila igt sal org dengki neh... pembaziran my water eyes! hahahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails