Jan 24, 2010

MIMPI DI SIANG HARI

"PERKAHWINAN ADALAH SEKALI UNTUK SEUMUR HIDUP.
BUAT YANG TERBAIK.
NANTI AKAN JADI INGATAN SEPANJANG HAYAT"

im quote from puteri andalas, lebih kurang dia ckp cmtu lah...tak igt sgt sebijik2 ayat dia. tadi tengok kat nona.

hokay!
dah lama tak update pasal progress wedding kan..
ticker time tu cam gedik je...
countdown laju2
aku rasa cam tak leh benapas dah.
bila tgk ticker time je la...
time lain panjang ja aku amik nafas.
ahahhaha =]

one two go!

attention to all bakal pengantin.
kalaulah anda masih pening fikir theme color.
maybe sini dapat membantu.
so hepfull.

I want dis color.
PURPLE+PINK+CREAM.
cam meriah sangat tak?

Purple is the color of royalty and nobility. Delicate shades of lilac and lavender provide a calming, romantic atmosphere. Deep purple works well with tan and gold. Purple and pink might be too feminine for a wedding, so you can try mixing it with more neutral colors like blue and yellow.
*maaf yer..aku bold kan...sbb ai bajet macam golongan istana.
dah kata pon majlis raja sehari, so mesti la perasaan kerabat sket skali sekala..
ahahhah

sedap pulak tengok cadbury tu.
tapi taknak wat hantaran camtu.
hari tu, masa blogjoging, ai ada nampak bride tu guna pinggan as bekas hantaran.
sangat berfikir jangka panjang.
tak ingat sapa blogger tuh, lupa lak nak save gambar.
tapi sgt chantek.
refer to her.
each cost of pinggan cuma rm14.90.
she buy at ikea.
nak2. pastu bole buat guna pinggan kat umah pas kawen.
sangat sesuwai untuk pengantin baru kalo wat camtu.
takdak lah nak membazir dengan bakul2 tuh.
pas kenduri nak simpan bawah katil ja bakul banyak2 tuh.
ai laiiiiike!

so, ai dah amik keputusan nak ciplak idea dat blogger.
sori ai forgot the blogger name, kredit to her!


ai nak pelamin camneh..simple.
tak serabut pala hotak i nanti.
sementelah, umah mak abah ai sgt tipikal umah teres setingkat.
ruang yang kecik.
sebijik sm cam gambaq kalo tempat aku nak letak pelamin nanti.
mula2 teringin gak yang ada kain satin bejurai2 kat kiri kanan.
tapi bila fikir keadaan rumah.
oh! tolong sedar diri.
aku takmau nanti kain tuh menjadi habuan guling2 kezen2ku yg kecik2 tuh..
sbb ai tau mereka sgt HYPER aktip...
berjurai2 maknanya nak buat tempat depa men kemping2 ja lah. =]

for nikah outfits, ai ada mention dah kat sorg blogger neh.
tak pasti dia perasan ke tak.
ai nak buat cm sketches dia for her majlis tunang maybe. ai forgot it.
*sila maapkan saya, sejak 2menjak neh, ai seorang pelupa.
byk sangat yang ai pikir kot.

aku harap aku dapat bejumpa dengan tailor yang sesuwai.
hokay.
sebab upah agak sangat bajet.
takleh la nak tempah rizman ruzaini ke rizalman ka..ahahhah
bukan taraf aku walaupon nak jadik RAJA cuma sehari.
=]
ehemmmm, aku ikhlas nak mention blogger sketch tuh tapi aku lupa.sangat2.
kalau itu blogger ada singgah sini.
sila mengaku..heehee.. i want to mention urs idea. tq!


last but not least, aku nak baju sanding cm neh... so sweet je.
taknak yang corak huru hara!
and, please refer to her skin tone.
itu sangat aku.
ahahah
sebab tu aku rasa aku sesuwai ja kale camneh.
tapi yg inner tuh kalo letak cream bolehkan? i taknak white.
menampilkan keCERAHan skin aku sgt2 kalo putih neh.
bluerk ;p

all the picture source: blogger2 yang baik2 tp saya insan yang lemah ingatan.
ampppoooooooooon!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails