Jan 8, 2010

p.a.d.a.n.g BESAQ

dah lama aku nak menciterkan benda neh..
tp tade masa pulak nak mengedit piccas.
*maap...tuan tanah wat2 bz padahal balik keje...tido je pastu mkn *

2nd day of january.
pas g mkn kduri membe sekolah rendah aku.
+harap maap sekali lagik..tade gambaq pengantin sbb pas mkn kenyang aku pon belah, pangantin lmbat sgt+

errrkk... sblm tuh nak wish..

"selamat pengantin baru utk jart rahim & isteri; semuga berbahgia selalu hendaknya"

hurmm..byk nau iklan entri kali neh..ahhaa

smbung balik!

kami sekeluarga *mak, abah, pilah, shah, man n semestinya AKU watak penting lam drama neh*
dah berjaya berjalan2 bukan shaja buang duit, juga buang masa dan tenaga.

"welcome to padang besar, perlis"

wow! bling2 mataku!!!

tujuan utama: membeli bunga utk majlis tunang nanti...

ekceli kalau korang beniat nak pegi sinun membeli bunga2 bungaan palsu n sungguh plastik tuh; lupakan jelah.

tade byk pilihan pon...
lagipon sm je cm korang beli kat mydin ka, din borong ka *aku tak tau la kat tempat korang ada din borong ke tak, tp kalo kot belah utara mmg byk la...sepah2 kat setiap daerah..hehheh*...

rupabentuk dia pon takdelah mcm tak penah kau lihat je...
lbh kurg je cam kat tempat len...
so jgn masukkkan lam list utk ke sn semata2 nak cr bunga *cm aku la tuh!

so...dengan ketidak adaan pilihan tuh pon...
duit aku agak kurang rm150 selepas membeli palsu n plastik itu* i mean dat flower la..hehheh*

pembelian aku:
#1 set yg siap gubah utk letak atas katil
#bunga lilit kat kepala katil *tapi katil pon tadak lagik =]
#bunga kat dulang hantaran *tang neh yg byk blanja..huhuhu... 4 soploh hengget
#bunga utk lam pasu yg mak beli kat kk deco mitc *nak letak kat lam bilik; meja solek ngan meja kecik tuh. ekceli aku tak beli kat padang besaq, beli kat din borong kangar.. byk pilihan bunga gak kat sini...juga chantek2 sbb byk kale n byk jenis bunga.. mmg kau akan nampak otw ke Pdg besaq..

semuanya mencecah rm150...huhu.
tak penah aku imejin aku gilak bunga..
+alamak, aku dah tak rock sbb aku beli bunga! ptuihh...ludah diri sendirik...ahhaha

kat sinun juga aku gatai p beli kusyen kecil...
kunun nak wat hias letak tas katil..
skali maren masa tepon, mak ckp..
"mak ada jln2 kat pekan rabu tadik, ada satu kedai tuh wat sale sarung kusyen.. selai rm15 je..ang balik kita p beli la, chantek2, mak suka!"

hadoi laaa... rm15 je? erkkk... JE? aku pokai neh... suma dah setel guna beli belah bajet YES la sgt,...tamau wat loan dah..huhu...esok gua pulang kena beli utk 3 lai okay!
so bakal terbang rm45...

ayoyo...cepat la 25hb datang... dah tak sabaq neh...

sapa nak derma sat...tolong!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails