Jan 8, 2010

saya centa abah dan mak! percayalah.

"abah suke awak kawen, tapi rase macam belum puas nak tengok membesar dah diambik orang. tak apelah. dah jodoh sampai awal..".

siyes aku tekuar sebijik dua ayaq mata setelah membaca statement diatas.
sila rujuk sini.

aku rasa, bukan abah dia aje yg rasa camtuh..
abah aku juga dan abah orang lain.
serta mak dia.
dan mak aku juga mak org lain.

bagi wanita *cewah, bajet besaq sbb dah boleh kawen..kehkehkeh
selepas kawen tuh, maybe abah n mak sedikit hilang tanggungjawab ke atas dirinya.
itu sebabnya, selalunya bila nak kawen parents belah pompuan lebih emosional dari lelaki.
yelah, nak serah tanggungjawab yg selama nie dorang pegang dr umor kita sesaat kat dunia neh sampai dah besaq panjang; boleh kawen dah pon!

tetapi, kawen bukan la bererti kita as pompuan 'have no relationship' dgn parents kita.
kawen tuh, kawen la.
tapi smpai bila2 pon; parents kita tetap parents dunia n akhirat.
takdak replacement.
paham!!!
*sebenarnya aku nak igtkan diri sendirik..huhuhu

sbb tadik kawan aku, si fira cakap
"sebelum kawen ni la aku nak spend masa ngan family puas2, aku takut bila dah kawen nanti jadik lain. sbb asik aku dah ckp.
along, ang pas kawen neh mesti dah tak leh melawak ngan kami macam neh dah kan.
aku jadi sedey wei...siyes."

lepas fira ckp cmtuh... aku pon sedikit terasa jugak.

akankah aku lupa daratan kat family aku?
muga aku bukan anak tak mengenang budi itu.
amin.

T_T

ehem: cam emosi tapi tak bopa nak emosi haihhhhhhh ^^

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails