Feb 26, 2010

pre wedd course 1

hari ini saya p kusus kawen kat zaliny enterprise.
cawangan jitra.
sbb cawangan alor star xdak ari ini dan esok.
maka tepaksa bgn awal mcm p sek..huhuhuhu

ustaz no 1------>sgt kool tapi gembira..pasal kaunseling dan pembubaran perkahwinan.
huhuhuhu...takmo...takot...

ustaz no 2--------> lawak tak hengat..penat sbb gelak.. tak ckap cm ceramah tp menyindir ja keja dia..cet hahhahahah...terasa ke lubang idong paling dalam la...tajuk bes..isu2 lam perkahwinan...tp dia cakap kedah yg pekat...ada certain perkataan yg aku lambat pickup wei...sian kat aku ..org gelak aku tak paham...walo aku anak kedah sejati tp hampeh... byk merantau sgt camni lah!

ustaz no3----->tajuk akhlak dan akidah...mula yg slow tapi makin rancak...bagus gak ustaz neh...byk nasihat utk kerukunan umah tangga...wakakkakakakkakaak...suka tau...macamna nak tambat suami/isteri... sgt beguna dan berfaedah...tak merapu...

esok kena p lagik....ayoyo...erkkk...spt biasa aku yg ramah tamah dah dpt geng...hehehehee...

Feb 23, 2010

xoxo

sory, no mood to update about preps.
banyak dah on progress tapi takdak ayat utk diceritakan.
yang nyata.
exhausted utk diri dan exhausted jugak tgk duit mengalir cam niagra waterfall!

xoxo,
^_^ hanidiyu

Feb 20, 2010

hadiah yang sungguh kimia


i got a present from him.
wah3.. sgt teruja hokay.
sebab ni adalah adiah pertama selepas sesi tunangan.
sangat besaq.
cam peluk dia je dah rasanya.
hahahhaah.
aisehhhhhhh.. statement sungguh tak tau malu.
_____________________________________________

p/s: lagu neh wedding tema bole x? swit sgt! =]


kimia by melda ahmad

Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby I love you
Kau cairkan hatiku

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu
Kau seru akulah pelangi cintamu


ehem: abang, baby dah stat mis u lah! *_*

Feb 19, 2010

part 3 :VDAY

jumaat

abah n paklang amik kat balik pulau.
yeahhhh.hepi.. kat sekolah ada larian seri. cita tuh akan didapati untuk entri lain.
kes kurang penting hahahhahah
singgah kat kepala batas.
umah abang chaq mie, my kezen. sbb dia yg akan jd jurucakap utk majlis aku.
still young, 29years tp sgt pengalaman utk urusan pertunangan ahhahaha.
maybe sbb background agama, balik dr mesir =]
sampai umah... ya ampun.penat.
mandi pon x, kuar pulak.
brg2 utk wat hantaran tak cukop.
beli buah2an, sbbkan CNY maka get ready awal brg2 tuh.
p pekan cina cari buah.
ya ampunnnnnnnn.. mahal!
buah epal, naga, anggor, oren . almost rm60 hokay huhuhuhu
pastuh p din borong plak. beli renda ngan riben lagik.
pastuh tambah sedikit bunga2an. cet...

balik umah..pas mandi terus mengupdate hantaran.
dgn tangan yang sgt tak kreatip.
naseb baik i have my tok and my mak ndak yg tangan sungguh art. ahhaha


sabtu

hokay. ari penat.
bgn pagi terus kemas bilik.
angkut segala harta karun mak ke bilik tgh.
bayangkan la.. penyangkut baju besi yg pjg smp 3.
mak i bajet kedai dobi...suma men sangkut jahahhahahha
pas tuh siapkan bilik.
umah kecik maka tepaksa siapkan bilik sbb tadak tempat nak letak hantaran.
pastu siapkan hantaran.
menjelang ptg suma dh setel.
maka taim untuk melepak dan mengumpat besama sedara mara yg bar sampai
dari kl n melaka.
ahahaha
suke.
2 b kontinu.

ps: maap. ayat sgt skima..
maybe part 4 lebih menarik ahhahahaha

Feb 17, 2010

part 2: VDAY














details kemudian ye..
cuci mata tgk gambaq dulu..
sbb kat cni connection laju.
wakakkakakka.
kalo arap brodben aku jgn arap nak leh post between few second neh..


enjoiiiiiiiiii!!!

part 1: VDAY





Feb 15, 2010

Vday ^_^


will be update soon.


terima kaseh kepada yang sudi datang.

Feb 14, 2010

jemputan raya cina =]


*ini adalah post melekat.. sila scroll ke bawah utk new entry. tq!

ahhahahhahahah
aku becita beria n bergedik sakan cari nikah outfits.
dan sebenarnya, baru nak tunang!
sila maafkan kegatalanku ini.
bukan niat nak begedik.
cuma masa tak menunggu.
dengan kesibukan kerja yang menggila diawal tahun neh.
kunun nak wat persiapan awal tahun nak betunang.

SKALI HAMBEK..

lebih banyak berkata-kata (my family trademark) daripada usaha!
^_~

so, dalam 3 weeks majlis ini bakal belangsung.
# baju tunang
# tempah mekap
# tempah katering
# tudung
# facial
# hantaran
# set bilik
# set cadar
# deco bilik

yang neh ja aku baru ingat.. huhu..
doorgift? takde ^___^
motip takde doorgift?
jimat kos hokayyyyyyy
insyaallah tak lama lagik kenduri day.
so amek taim tuh je lah erk

sebelum i forget, untuk kad invi tuh kredit to Ladynoe because TQ tag dia dah selamat jadi my invi card.hehhehe
tenkiu babe!
and also congrates to her for the new baby born! ^____^
semuga dapat membesarkan anak kamu menjadi insan yang solehah yer.

kenduri kecil-kecilan saje.
maklumlah bajet pun kecil.
kalau nak datang jemputlah ye.

=]

Feb 11, 2010

we care? I CARE.. ^_^

saya sungguh simpati.
kenapa ada orang yg suka kacau hidup orang lain?
tak boleh ke kita suma idop baik2 aje?
kan senang.

sblm ini dia MISI SEORANG CIKGU.
akibat multisikap manusia.
HARI ITU PASTI AKAN TIBA JUA.

silalah singgah.
she's the storyteller.

she= cikgu shalin ^__^

Feb 10, 2010

demand tak saya?

saya nak yang ini.
^_^
..............................................................

aku jalan2. jumpa 1 blog.

zurazura.
interesting.
salah satu kat entry beliau adalah wishlist.

..............................................................

wishlish 2010

  1. nak kamera digital seperti di atas. walopon inche mau beli dslr *bajet pro. hahaha. dia cakap, "b beli la digic, nnt abg pakai slr, b kai je digic b" sungguh blagak walo dia tak beli lagik. cet!
  2. saya nak netbook. sony vaio. kale putih. beharga rm1999. tanak kat laptop dah. besor nak bwk travel..sgt sesuai utk jln2 n kursus kawen.
  3. saya nak lesen keta. ini siyes. saya taknak nnt pas kawen tetiap wikend inche tepaksa antaq ke balik pulau, amik ke nibong tebal. no gud. menjadi isteri bukan untuk menyusahkan sesiapa, cuma untuk membahagiakan aje...kuikuik. *ayat jiwang plak!
  4. nak beli henpon baru.. xkisah la bopa pon number siri. spec: nak sony ericson, leh 3g, wifi *nak fesbuk n blog.ahahhah, walkman *wajib
itu je wat masa neh +_+

*kalo sesapa nak bagi adiah kawen pun, boleh juga.
ehhehehehhe. tenkiu luv u ahahhaha


selagi belum tutup mata, keja...keja..keja. huh!

things to do on CNY holidays.
  1. key in maklumat murid PMR utk 6 kelas... satu kelas minimum 30 org huhuhu submit end february.
  2. siapkan soalan physics form 5 utk ujian kemajuan 1. submit 22feb! pengsan @_@.
  3. siapkan skrip utk pertunjukan sains anjuran petrosains. submit kat JPN 26feb. pengsan lagik *_*.
  4. update report kelab olahraga. audit akan datang bila2 masa. mcm kena buat esok ja.huhuhu
  5. update lesson plan record until 22feb. *reni punya pon tak buat lagik hhuhuhu
  6. aci tak kalo majlis tunang aku kat plg bawah dlm list neh? adakah ia tak penting? uwaaaaaaaa... yg neh lagik la nak submit 14feb. hantaran sekor pon tak sentuh lagik. bilik aku lom tgk rupa pon. huhuhuahuahuahau

saya nak cuti, bukan nak kumpul keja!

Feb 9, 2010

letih



im tired.
need rest.

its true!



Feb 7, 2010

hammerbay II

smlm and tadik aku ada cita sal hammerbay kan.
skali aku tgk buletin utama tadik..
walalweiiiii.
ada plak kami tersesat lam frame kat tv3 tuh.
ahahahah
aku ada nmpk kameraman tuh...saing je kami ke sana. igtkan tuk majalah 3 ka wanita hari ini ka...
sklaik BU.
cet.. seb bek taim tuh aku tgh kaver kesupanan.
dua kali lak tuh gambar kami keluar frame...rasa syahdu.ahahahha
maka, ini kali ke3 aku ujud kat BU.
selalu pasal gambar interframe.
dl lagik gilak, uka aku yg sebesar alam kuar frame..
malu! dah la tudung senget taim tuh...
alahai tv3.
mau akukah?

=]

wikend 2

*jika terasa blog ini melampaui batas seorang manusia normal yang mengalami keterujaan utk preps wedds nya, sila klik pangkah kat window KAU sekarang!
tenkiu.. kerjasama amatlah dihargai.

sabarlah shalin, multisikap manusia kita takleh nak jangka.

hokay, next!

smlm bersamaan ari sabtu adalah sekolah ganti maka penjelahan celebrate dabel besday ditunda ke waktu selepas zuhur.
lagipun inche jugak kena OT wajib ari tuh =]

inche tamau amek kat umah sbb dia penat. keji tau.
maka aku tumpang yana soh dia antaq sampai BJ.
maka semntara nak tggu inche amik maka teruslah serbu kedai tudund D'Ayu.
kedai wajib singgah. haahha
aku terembat 2 lai tudung ala2 ariani tuh.
satu kale ijau for my baju batik yg baru siap *sengih*
and satu lagik kale grey ---->untuk pakai ngan baju sukan.. nama cikgu PJK hahahha.

i am a gud timer.
elok je beh beli, inche kol dah sampai roundbod BJ.

wahhh...lama tak jumpa dia. ska sgt bila masuk keta.
ahaah. next destination...:: KAYU NASI KANDAR::
as usual la, kalo kuaq mesti carik nasik kandaq punya.
ini la bahana yang mesti tima kalo memilih pasangan dari penang!
cet! hahahha.

kat lam KAYU tuh, ada inche imuda bersama awek. oppss..ke bini.
aku bukan peminat tegar dia.
mereka hanya depan meja kami tapi tak tepk lak aku nak poparazi.
adeh, ingatan lemah!
awek or bini inche imuda tuh mekap bajet nak wat konsert ja..ahhaha.
maapkan haku kerana suka mengumpat ini.hehehe

makan tak habeh, xsedap la KAYU, NASIK KANDAQ BERATUR ari tuh sedap je,
se xbes KASIM MUSTAFA xbes lagik KaYU.huhu. siyes!

kalo kamu nak plg bes in town, sila la ke LINE CLEAR NS KANDAQ.
sebaris je ngan bazar chow rasta.
gerai teselit je tp mabeles wei..
ahahha..sejak bla aku jadik pengkritik ns kandaq neh?
aku suka telur sotong! ^_^

selepas mengisi perut, kami menuju ke SSF.
inilah akibat beblogjoging.hahahaha
cik belle yang baik hati menyebabkan aku mengoogle map SSF penang.
cik belle, aku keciwa.. tadek la... yg ada suma atas soploh hengget ja..
kita nak yang cam kamu tuh, tapi tadek rezeki. huh!

so, perasaan keciwa itu membuat kami membawa diri ke gurney.
holalalaalala. CNY sales!!!!!
*BLING2* mataku

setelah begedik bejalan2 macam nak sambut raya ja, aku tersinggah ke butik CARLO RINO.
saje2 cuci mata. las month aku dah tgk beg yang sama kat jusco perda.
agak minat jugak
rm200++.
guess what.. kat cni ada sales. diskaun 40%.
hambik kau. cuma dgn membayar rm137.20 maka kau mendapat barangan yg sm. just for few weeks aku besabar ada hasil rupanya hahahhahahahh.

mud-----> HEPI LA!
bajet letak atas par je...biaq la murah pon.. asalkan aku suka. ada aku kesah? hahaha

sebelum tuh, kami telah begembira merembat seorang satu quodroi<------tak reti eja.
kat PADINI STORE. ahhahahha.
ekceli takde less pon tapi gedik nak jugak.
saja nak pakai jln2 =]
yang aku punya cuma rm109, kalo yg inche kena tambah soploh ke dua ploh lagik ntah.
pastu bejaya merembat kemeja sorg satu. hehehe..
yg tuh sale la. 50% hahaha.. gembira kaoooo!

pastu bejimba ke batu feringgi. opsss... buka untuk becintun2 ye.. cuma nak g butik nike kat situ.hahhaha
tak minat. tadak pilihan.
tak chaaaanteeeeeek!

maka merasalah sgt lapaq. terus ke hammerbay plak...
makan ikan bakaq.
hasil usaha besabar selama 1jam.
org ramai gilak.. merasalah perut nyanyi lagu wondergirls!
ikan siakap bakaq, tomyam ayam, sotong goreng tepung, kailan ikan masin. oren n tembikai juice. cuma rm31.50. murahkan? makan byk tak hengat.

adoi haiiiiiiii.. akan tetapi .
tak sangka pulak boleh tekantoi ngan student 5ks2. hampeh... dah la depa semeja 30org.
pjg nak mampos meja mereka dpn tv tuh... mcmna aku tak nampak.
depa agak jauh tp bila aku bangun bunyi siula2an phewit amy...lepas tu bunyi wooooooo pastu panggilan keramat, "CIKGGGGGUUUUUUUUU!"
kuat hokay! aku malu.. bejalan cepat2 p keta.
siap dgr lagik ada org ckp kantoi. hampeh sungguh!
mcm satu hammerbay ja tgk aku bejalan tak btoi dh. gabra ahhahahah.

hammerbay

saja nak buat penjajaan gambar fresh dari oven!
^________^

Feb 5, 2010

PERTAHANAN AWAM

PERNAH DENGAR PERTAHANAN AWAM MALAYSIA ATAU RINGKASNYA KAPA?

kali ini aku menawarkan khidmat masyarakat sket.
hehhehehe

kau tahu ke apa fungsi KAPA neh?
  • Melatih seramai mungkin rakyat yang mempunyai pengetahuan dalam aspek keselamatan dan Pertahanan Awam - Seksyen 3(2)c Akta Pertahanan Awam 1951 (Akta 221).
  • Mengelola, menubuh, menyenggara, melengkapi, melatih dan mendisiplin Angkatan dan Perkhidmatan Pertahanan Awam - Seksyen 3(2)a Akta 221.
  • Melakukan kerja bantuan bencana atau memberi perlindungan bagi menjamin keselamatan nyawa, orang atau harta benda penduduk awam sekiranya berlaku atau akan berlaku bencana serta memudahkan pemulihan mangsa selepas bencana tersebut-Seksyen 8(1) Akta 221

*sebenarnya saja nak jaja gambaq aku p kursus KAPA las year ehhhehe.
kursus guru penyelaras KAPA.
maka secara rasminya jika aku melatih budak2 KAPA kat sekolah sepatutnya aku layak claim elaun.
tapi apakan daya, sungguh hampagas.
tahun neh aku adalah guru pembimbing KRS.
claim ilang, nan adooooooooo.



+______+

Feb 4, 2010

wikend 1

dah agak lama juga tak ceritas preps kan?
so mari kita mengupdate perkembangan terkini!
yeah..

*ini aktiviti las wikend. sgt penat hokay!
cam nak mati!

29 jan
my daddy n mummy pick up me at balik pulau. yeahh. sgt suka!
also my youngest bro.
abeh sekolah kol 1230.
abah smpai kol 2++pm.
terus gerak p sg petani kunun nak p tgk kain baju nikah kat alamoda.
dengan design yg dah aku print, aku naik dgn yakin ke kedai itu.
skali hambek kau!
dah la sgt tidak chantek.
harga tak bole blah.
1 meter for rm300.
ayoyo. terus gua blah...
aku bukan dengki sbb aku tak mampu beli or apa.
tapi mmg sgt takdak plihan.
pastu mahal nak mamps.
sgt tidak memenuhi citarasa i oke!

next, terus balik aloq staq.
p kedai gulati's kat star parade.
wah3... i loike!
aku bejaya membeli kain kale peach.
pakej laki pompuan rm500. huhuh.
ok la tu kot kan =]
kain sifon + beads+ lining kain creep <----xreti nak eja..ahhahha.
mula2 dia just bagi satin utk lining n baju lelaki
aku tgk cm tak chantek lak satin tuh.
mintak tukar ngan creep, tambah 35hengget.
so total adalah rm535.
uhuhu

30 jan
p tesco beli kelengkapan utk CNY yg paling bermakna lam idop aku.
ahhahahahha
minarel, sabun basuh pinggan, tisu n etc.
tak telist plak!
terbang jua rm100. remeh temeh je tuh huhuhu

pastu pergi bejumpa pakcik katering.
which is ABAH CATERING yang beroperasi di hadapan taman wira mergong.
da same catering for dis CNY n for my spesel DAY.
so, perbincangan dilakukan.
#makan utk 1200 +catering sedekah 300 maka total adalah 1500 orang
#khemah 5
#scallop<----tak reti eja jugak. dipasang utk semua khemah bewarna pepel+putih.
#lauk? tokleh reveal, nak tau mai kenduri nanti.hehhehe. cuma leh gtau 5 jenis lauk pauk.
#bubur kacang
#air kale pepel=blakcurent la tuh. =] memula pakcik tuh ckp sedap oren+sirap tapi aku tetap nak air kale pepel gak ahhahah...sgt keji kan i... air pon bertema hokay!

TOTAL COST= rm 7500. murahkan? *bling2*
pastu sebagai hadiah perkahwinan, pakcik katering bagi set mkn beradap..lauk la. dengan 5 hidang utk pihak lelaki.
yang penting, FOC ^_^

malam adalah masa utk mengemas umah yg mcm kapal selam tebalik!
mak aku renovate umah.
takde la renovate sgt cuma tambah kabinet n tiles ja.
jadik semua barang tepaksa bepindah randah.
wooooooo..mlm 1st balik umah aku tepaksa tdo luaq!
2nd nite ku bejaya menolak kotak2 utk tido lam bilik.
pasneh takleh tido lam bilik tu dah.
sbb bilik tuh adalah perkongsian 3 beradik pompuan. =]
maka, sgt nostalgik ok.
dl kipas rosak pon aku sanggop tido gak.
syg gilak kat bilik tuh walo org len suma tido luaq!
dr dajah 5 kot dok bilik tuh...wahh tetiba rasa syahdu ngan bilik.
apa kes?

31 jan
kol 10 otw p umah tok.
utk jumpa ngan paklang, bayar duit baju mak n adek2 utk CNY day.
skali paklang cakap.
"bopa byk kueh2 kering yng nak utk kenduri nanti?" kueh kering=bahulu, kuah bakaq, n etc
" ntah, xkira lagik, xkira bajet..hehehh" sbb bajet nak bg sevinier.
" yang tu suma paklang nak bg, ang kira la nak bopa byk."
aku? tersenyum sipooooooooooooot ^_^

tapi aku nak balik ke balik pulau naik bas.
skali pening sbb byk org yang sambut thaipusam.
maaf, i tak tahan bau itu.
maka, trpaksa meleburkan 40 hengget nek teksi balik ke BP.huh!
dah pening2 siap mloya lagik.cet!


ehem: mud nak beli kapel t shirt. tapi pening suma design comey2. hadoi laaaaa

kenapa dia lagik? *_*

HEPI BUFFDAY INCHE!

HARI INI BIRTHDAY ORANG INI.

selamat hari lahir sayang. cewah.
*lagu imran ajmain lak tetiba.
semuga bahga milik kita ye!
miss u.

^_^

*source google

abang, nanti baby wat kek batik je untuk besday abang tahun depan. tak byk kolestrol.
kan abang kena jaga kesihatan. kekkekekekekeh


ehem: tapi ari ni orang itu MC..sian dia sakit kepala sampai tokleh p keja.. saya jauh huhuhuhu

Feb 2, 2010

taktau nak letak tajuk


bole tak nak cakap saya rindu kat orang ini?
itu aje.

jimba jimbo aku hepi

tikah n me

tikah, parizot, hani n me!

hani n parizot dok kontrol cun pas kunun-nak-suprise-beli-kek

pas percuma..hahhaha.. any muvi tau!

makanan habis..

tikah bersama orange juice n sparkling apple :P


our-food!

me-bajet model nandos..

tara.....
tiramisu-kek-i-loiike


yesterday is my day ^________________^

im turn 20++. hahahha.
takmo reveal bole?
tapi macam orang yang sangat tidak menerima kenyataan kan?
keji sungguh kalo aku takmo reveal.
bajet artis!
ahahha

hokay.
im turn 27.
kahkahkhaaa..
sungguh ketuaan.
tapi i still menten jiwa muda.

IMO, cewah *baru blaja shotform neh seerti dengan in my opinion.
hakhakhakaaaaaa

i have some aim for my 27.
#nak bekeja bersungguh-sungguh. seerti dengan target aku bebudak SPM thn neh. mulia tak aku? ;p
#nak berbahagia dengan yang tersayang.kekkeke. cant wait for the day walo skrg neh pon aku dah rasa kepenatan yang tak terhingga. nak jadik yg solehah je ^_~
#nak ada lesen keta.hahhaha.. sungguh fail bila takdak lesen kan...hina dina rasanya hakhakha
#nak ada umah sendirik. insyaallah. kalo tak sempat pon utk tahun neh... umah sewa juga sedikit kepuasaan.. tak sabar nak deco deco deco umah sendirik, ada dapor sendirik, ada periuk belanga sendirik..huhuhu. cita2 sungguh nan tinggi hahahhaha

dah la kot...cam malas lak nak list =]

owhhh... penjajaan gambar tersebut adalah disponsor oleh parizot.
heheheh

my fren celebrate my bufday utk kali last sebelum menjadi milik orang lain.
sungguh dasat tema sambutan itu kan..ehhehhe

watever pong, tenkiu to Tikah, Parizot and Hani.
awesome tau. ada juak terharu selepas mendapat kek bes bread story Tiramisu.
sungguh wow hokay!

sebelum tuh Hani membelanja kami suma tengok LEGION..
ekceli Hani dapat pas utk 4 tiket free dr student dia...ini la untung ajar tusyen budak2.
suma dia nak bg kat cikgu.
maka cikgu dengan gembira menggunakan peluang yang ada. hakhakhakah

untuk review LEGION?
toksah tgk la, kalo free xpe.
byk sgt seleweng.
kisah jibrail ngan mikail.
camna leh telepas utk malaysia pon xtau la.
la neh lembaga penapis teh dah tak garis panduan ke?
suma filem men redah je.
siyes sgt tak perlu ditonton.
sgt keji cita neh.
merendahkan Tuhan.
sekian la...takmo cakap lebih.. takut salah ckp pulak...huhuhu

pastu lupa nak ckp, makan kat nandos, for the 1st time.
sila gelakkan i...hokay
aku suka soss garlic. huhuhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails