Feb 4, 2010

wikend 1

dah agak lama juga tak ceritas preps kan?
so mari kita mengupdate perkembangan terkini!
yeah..

*ini aktiviti las wikend. sgt penat hokay!
cam nak mati!

29 jan
my daddy n mummy pick up me at balik pulau. yeahh. sgt suka!
also my youngest bro.
abeh sekolah kol 1230.
abah smpai kol 2++pm.
terus gerak p sg petani kunun nak p tgk kain baju nikah kat alamoda.
dengan design yg dah aku print, aku naik dgn yakin ke kedai itu.
skali hambek kau!
dah la sgt tidak chantek.
harga tak bole blah.
1 meter for rm300.
ayoyo. terus gua blah...
aku bukan dengki sbb aku tak mampu beli or apa.
tapi mmg sgt takdak plihan.
pastu mahal nak mamps.
sgt tidak memenuhi citarasa i oke!

next, terus balik aloq staq.
p kedai gulati's kat star parade.
wah3... i loike!
aku bejaya membeli kain kale peach.
pakej laki pompuan rm500. huhuh.
ok la tu kot kan =]
kain sifon + beads+ lining kain creep <----xreti nak eja..ahhahha.
mula2 dia just bagi satin utk lining n baju lelaki
aku tgk cm tak chantek lak satin tuh.
mintak tukar ngan creep, tambah 35hengget.
so total adalah rm535.
uhuhu

30 jan
p tesco beli kelengkapan utk CNY yg paling bermakna lam idop aku.
ahhahahahha
minarel, sabun basuh pinggan, tisu n etc.
tak telist plak!
terbang jua rm100. remeh temeh je tuh huhuhu

pastu pergi bejumpa pakcik katering.
which is ABAH CATERING yang beroperasi di hadapan taman wira mergong.
da same catering for dis CNY n for my spesel DAY.
so, perbincangan dilakukan.
#makan utk 1200 +catering sedekah 300 maka total adalah 1500 orang
#khemah 5
#scallop<----tak reti eja jugak. dipasang utk semua khemah bewarna pepel+putih.
#lauk? tokleh reveal, nak tau mai kenduri nanti.hehhehe. cuma leh gtau 5 jenis lauk pauk.
#bubur kacang
#air kale pepel=blakcurent la tuh. =] memula pakcik tuh ckp sedap oren+sirap tapi aku tetap nak air kale pepel gak ahhahah...sgt keji kan i... air pon bertema hokay!

TOTAL COST= rm 7500. murahkan? *bling2*
pastu sebagai hadiah perkahwinan, pakcik katering bagi set mkn beradap..lauk la. dengan 5 hidang utk pihak lelaki.
yang penting, FOC ^_^

malam adalah masa utk mengemas umah yg mcm kapal selam tebalik!
mak aku renovate umah.
takde la renovate sgt cuma tambah kabinet n tiles ja.
jadik semua barang tepaksa bepindah randah.
wooooooo..mlm 1st balik umah aku tepaksa tdo luaq!
2nd nite ku bejaya menolak kotak2 utk tido lam bilik.
pasneh takleh tido lam bilik tu dah.
sbb bilik tuh adalah perkongsian 3 beradik pompuan. =]
maka, sgt nostalgik ok.
dl kipas rosak pon aku sanggop tido gak.
syg gilak kat bilik tuh walo org len suma tido luaq!
dr dajah 5 kot dok bilik tuh...wahh tetiba rasa syahdu ngan bilik.
apa kes?

31 jan
kol 10 otw p umah tok.
utk jumpa ngan paklang, bayar duit baju mak n adek2 utk CNY day.
skali paklang cakap.
"bopa byk kueh2 kering yng nak utk kenduri nanti?" kueh kering=bahulu, kuah bakaq, n etc
" ntah, xkira lagik, xkira bajet..hehehh" sbb bajet nak bg sevinier.
" yang tu suma paklang nak bg, ang kira la nak bopa byk."
aku? tersenyum sipooooooooooooot ^_^

tapi aku nak balik ke balik pulau naik bas.
skali pening sbb byk org yang sambut thaipusam.
maaf, i tak tahan bau itu.
maka, trpaksa meleburkan 40 hengget nek teksi balik ke BP.huh!
dah pening2 siap mloya lagik.cet!


ehem: mud nak beli kapel t shirt. tapi pening suma design comey2. hadoi laaaaa

8 comments:

fikaryna said...

best ya ada sponsor kuih..huhu..

hanidiyu said...

*gumbira hati neh bila dgr suma tuh =]

All about Me, inCHa…. said...

beb, ai tu aku da la perancangan nk bukak bridal house ni.. jd aku dh survey la kat mana brg2 yg murah & berpatutan & up to date.. humm kat2 alamoda sp tu da 1 kedai yg komplit suma n harga berpatutan. bj ready made pn ada.. so kalu ang rerasa nkp buat lawatan smbl berbelanja nant aku try cr lik nama kedai tu..

All about Me, inCHa…. said...

wei abah ketering tu bukan ayahnya badrul ka.. ala..dak kelas kita time sek men dlu.. kan2..

hanidiyu said...

aku terus p alomoda ja. tapi sgt buruk design. x up2date la..iklan bukan men lagik.huhu

ang biaq btoi... badrul yg kering melayang tu ka? cet! bole mintak diskaun lagik neh hahahah

All about Me, inCHa…. said...

ha la.. kalu aku xsilap la.. hehehe..
babpa aku rasa cem ang sgt gedik nk tawin ni.. hehehe.. kami laki bini berpendapat yg sama..
miahahahaha..

hanidiyu said...

gediik aku, gedik lagi hampa..
sbb hampa kawen dl dr aku hahhahaaha

All about Me, inCHa…. said...

hahaaha.. terasa betoi gak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails