Mar 24, 2010

pindah

saya dah pindah umah... sewa...

line sgt terok.

tadak mood mau update.

pastu asek nak makan saja.

kemudian begebang dan gelak2.


APAKAH NAMA SIMPTOM ITU TUAN DOKTER?



=




=



=



=



=



=




SIMPTOM YANG DIPANGGIL PEMALAS ATAU BAHASA SAINTIFIKNYA U VERY LAZY!

Mar 19, 2010

how i met my fiance

disebabkan rutin setiap hari ayahanda tercinta pukul 9pm sampai 12am menonton zee channel, maka anakanda terpaksalah mencari sumber alternatif lain sebagai hiburan.

i miss him.

wahhhh... who is the luckiest him itu?
opkoslah la my incik tunang yang segak lagi begaya... *nak muntah ijau pon silakan* ha ha ha
kalau mau cerita sejarah.
sila pendamkan hasrat.
macam panjang sangat.
ha ha ha

dipendekkan cita him n i are clasmate...cet3!
aku tidaklah gatai taim sekolah.
cuma ulat bulu merenyam sesudah sekolah.
see.. ini gambar kelas masa form 5

-



-


-


-


-


-



-



-



-




-




anda dapat lihat saya jauh dari beliau.
ha ha ha
ye. saya amat tetinggi dalam kelas.
tudung juga begitu alim.
ah ha ha ha
dulu xreti nak kerat2 tudung neh.
amat skema.
mak buat, pakai jeeeee
dan kelas kami adalah sgt kecil nisbah perempuan.
maka selalu menjadi mangsa buli dan membuli (kalo kerja2 pompuan dok saja, lelaki ramai kecuali sapu sampah) ha ha ha

kapel pas spm...eh bukan... setahun setengah pas spm...kot!
masa di alam pecintaan besa la..
sumanya indah..
asek nak dating saja.
maklumlah kau di hatiku
ha ha ha

disebabkan percintaan jarak jauh.
maka rancangan direhatkan sebentar selama 4 tahun.
yup! jodoh tadak sapa yang tau

setahun selepas breakoff, him roger2.
tapi saya masih melayan jiwa marah.

tahun kedua. saya dah nak lupakan dia.
roger sbg kawan sajork

tahun ketiga. him nak sambung.
tapi saya sombong.
hah ha ha ha
maklumlah masa tu saham tengah meningkat naik..
tak mampu menahan panahan asmara pakwe hero korea saya.
ha ha ha
(mintak2 jgn la dia baca entri ini.)

setahun selepas itu.
saya posting di penang.
maka amatlah hampir.
bunga2 cinta.
ha ha ha

bulan posa 1st date(2009 ye murid2)
raya ketiga him datang beraya bersama kwn2 kat kg saya
raya haji merisik
raya cina betunang
semester break ini bakal bekahwin.

jodoh itu urusan allah.
kita tak tahu cepat atau lambat.

^_^

addicted to eat

source:inche gugel

now, im addicted to green apple.
dont know why.
tapi hadiah yang paling menggembirakan saya saat ini.
just ..... green apple.

An Apple A Day Really Keeps The Doctor Away


"Eating apples is also beneficial for eyes and visual ability, preventing and curing cataracts, for lung function and respiratory disorders like asthma or bronchitis, for prostates and almost any type pf cancer."

see?
i really want doctor to get-blah-always from my life..
erkk... except for my baby soon.
wakkakakakaka..
statement gediks+gatai tak-sabar-nak-dapat-anak!

Mar 18, 2010

listing yang pening. adoiiyyyyyy

dear diary...
maybe its true i cant live without u

cewah...mukadimah tak bole blah..
ha ha ha

tapi cik diary, saya rasa sangat exhausted.
ini kisah benar.
paling letih pasal duit .
lalalalaalalalla
  • baju= nikah peach(dah g antaq tailor), sanding pepel(P), sanding gold (L)
  • kater= setel
  • pelamin+meja beradap=kira setel
  • kek= i think da bes is secret recipe. thats princess only cost rm208 for 5.5kg. 2 terace..hahaha.. fondant wif choc moist. bebaloi2 hokay!
  • kad=dah g tempah tp i belom pas peta umah lagk..hadoiiiiiii
  • bunting=potoshoot ahad neh! penat...
  • bunga tangan=mak...lom p tanya kedai bunga tu lagik...aiseh..cmna leh lupa!
  • kasut nikah=nak beli vincci sajork..ha ha ha..kalo tak dan, maka haruslah pakai heels 4inci yg baru pakai 2 kali je ...save! i like!
  • tudung nikah: pas baju siap br carik....nak yg lace kat depan tuh huhu...mana nak carik ntah
  • hantaran=dah beli jam from fossil & aksesori wangian+mekap+mandian from bodyshop sajork ha ha hahahha. pasneh harus carik kasut n henbeg ye! juga gelang tangan..yeahhhhhhhhh
  • doorgifts= i pening...taktau nak bg apa...siyes... mcm bes gak kalo bagi kurma kan=]. kids haruslah gula2 sajo.. penat pk..
  • bunga telur= cari kat padang besaq. harap maklum hahhahahah
  • guestbook= cam nak buat je..leh tau sapa yang mai kan..hhehe.. abah tak bagi tapi mak approve...camno?
yang lain tak igt..

borang kawen? dah amik tp lom belek
hiv test? esok.huhuhu
kusus? dah laaaaa ^_^

Mar 16, 2010

fever still on... miss him...<---------gatai

huh!
kunun cuti sekolah nak on progress kawen..
skalik demam plak...
tak kebah2 plak tuh...
dah 4 ari neh..

wargggggggghhhh
abah cakap jgn menyesali takdir tuhan.
pastu terus saya benti ngomel
huhuhu

dgn badan yg masih sengal2
tadi gagahkan diri gak
pergi amik borg kat pejabat agama.
nak g hiv test.
tak larat.
mungkin esok.
kalo badan saya kuat sket.
wish me ....

incik penbiru plak..
sebok ngan exam chargeman dia.
tamau kaco dia..
walopon rasa winnnnduuuuuu amat neh.
huhuhu
esok dah exam.
gud luck dear.
luv u!

Mar 15, 2010

mintak tolong.. ASAP

saya dalam proses nak tempah banting.
semalam bintang dengan designer banting.
nak buat cam movie poster.
designer nak tengok contoh sebab potographer nak bajet amik gambo.
so mintak tlg kawan2 bloggers jap.

sebeenarnya saya dah lupa blog sapa ntah yang ada paste pasal benda cam neh..
nak tengok contoh je.
kat mana nak tgk?
saya lupa blog sapa yang saya tgk tuh.
OMG! im repeated same sentences...
kelam kabut!!!


plis!...tlg bagi link blog tu sat..ASAP.

tenkiu.

Mar 14, 2010

answer that tag pulak.=]



saya mendapat anugerah ini dari faratul.
juga dari mrs injinier

sgt berbangga hokay sbb saya bukan dari kategori glamer dalam dunia blogger neh.
ekekkekekkeke.
thanks dear!
lap u...muah2 hahahhahaha

so here the rules=

the rules ;

1. Thank & link the person that gave you the award- (dah buat)
2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic - (sila rujuk lampiran dibawah)
3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.
(harap2 dorang mai tgk sdirk kekkeke)
4. State 7 things about yourself. (hahahhaha...bes2)


1. http://shahlina1985.blogspot.com/
2. http://ashannweddinggallery.blogspot.com/
3. http://kisahqaseh.blogspot.com/
4. http://yongnana1881.blogspot.com/
5. http://hatiharzharun.blogspot.com/
6. http://diaterimanikahnya.blogspot.com/
7. http://thalhazlin.blogspot.com/
8. http://sukehatila.blogspot.com/
9. http://impianfikaryna79.blogspot.com/
10. http://insideout-incha.blogspot.com/
11. http://sikecilberkata.blogspot.com/
12. http://hazlynda.blogspot.com/
13. http://mia-ina.blogspot.com/

13 je leh tak? bukan orang len tak lawa cuma sy dah lalok pulak pas mkn ubat neh ehhehehheheh

7things about me.
1. sayang sgt kat my family huhuhu
2. nama pun jodoh.. incik tunang adalah ex bf saya. 1st luve kunun..kapel 4 thn. break off 4thn n sambung balik 2 bulan terus nak kawen hahahahha... yg neh belum reveal lagik kat cni kan?
3. saya cikgu fizik. sgt takut plak bila tgk result spm thn neh huhuhu
4. addicted to intenet, cant live without it.
5. suka pk bukan2 smp incik tunang teraniaya ahahaha
6. bukanlah seorang yg perfectionist... ska hentam sajalah. hahahha
7. takdalah lawa sgt tp seorang yang kamera ready. kawan saya cakap hahhaah..
pantang SLR nak tembak..cepat je muka saya bajet nasha aziz hahahhah

tima kaseh my mr ambulance

emosi saya tak stabil..
rupanya nak demam.
dah lama saya tak demam.
mungkin sangat banyak keja lately buat emosi jadik mengada2 ya amat.

paling buat saya teharu.
semalam saya demam yang sgt mengada2.
siap mengigil lagik.
saya sorang2 kat umah sewa.
tunggu balik lewat sebab pagi sabtu ada kelas tambahan.
kesian pulak dah janji dengan budak2 ni

lepas saya gtau kat mr tunang saya demam,.
" dah...p siap...abang antaq balik alor staq"
" tak yah la... tggu sehat balik la"
"jangan cakap banyak p siap sudah"
" la...."
"dok la la la lagik"
"brg tak kemas lagik.xlarat" (saya nak pindah umah pas cuti sbb housemate saya kawen cuti sek ni)
"kemas pelan2.. xlarat takyah buat lagik, mlm nanti b sorang2 lagik susah"

smlm mr tunang ada keduri.
balik keduri amik saya kat balik pulau.
antaq saya balik aloq staq.

saya teharu.
dia cakap saya tanggungjawab dia
saya cakap belum lagik..
"pasneh la abang"
hehhehehe..

dia antaq saya dengan selamat smpai umah kol 1015pm
dia jumpa dengan ayahanda saya.
serahkan saya semula pada yang berhak jaga saya bila saya demam.
buat masa ini.
mungkin ini saat saya nak bemanja ngan mak dan abah sblm saya jadik milik mr tunang.
ada hikmah juga demam ni.
buat saya sedar orang sekeliling yang sayang saya.
ekekkekek


pagik tadi, pegi amik ubat kat PMC.
melayang jugak rm80.
faedahnya?
malam ni dah leh update blog.
ahahhahaaahahahahh

Mar 11, 2010

+_+


saya rasa takmau kawen pulak.

Mar 9, 2010

sesi menghitamkan kulit

bermula 10, 11, 12 mac adalah sesi berjemur di tengah padang.
ini kerana sudah bermula kejohanan olahraga iaitu acara padang dan balapan zon balik pulau.
bertempat di stadium Olahraga USM.

aku sebagai seorang pegawai*kehkehkehe* (sebenarnya tukang key in markah je)
akan sentiasa men'tan'kan kulit bajet orang britain yang suka nak2 sangat jadi itam.

wargghhhhh...stress takut nnt tak chantek kulitku *bajet lawa dah la neh hahah*

jumpa di sana tau HAHAHA...

Mar 7, 2010

bunting ke banting?


ini je yg ada lam store!

lynda, lebih kurang camni lah muvie poster untuk bunting tuh..
ehh...sebenarnya bunting ke banting?
ahahahhahahah.

tapi saya penah nampak yang lain...
lebih menampakan ciri2 poster movie itu.

maaflah, gambar itu dalam simpanan so xtau source.
ehehehhehe.
tpi rasanya amik kat blog jugak neh.

ada lagik tak yang korang penah jumpak???

Mar 5, 2010

percy jackson +_*

last sunday, aku menyaksikan muvie seperti tajuk dia atas.
sangat terbaek dr ladang.
sila thumbs up dua belah tangan.
agak cita khayalan, tapi sungguh membuatkan kami terpaku walaupun di barisan ke2 dari depan.
sangat mencongok kami melihat kehenseman percy jackson dan luke.
mula2 tgk aku teringatkan harry potter.
pastu plak kawan aku cakap,"director harry potter neh"
patutlah!
kebestnya tdak tegambar...maka sila la pergi.
baru kau terpesona dengan rambut ikal mayang mendosa juga matanya yang memukau jiwa sampai jadik batu kalo tetengoknya.
dan pastikan kau tunggu hingga lepas naik nama2 pun sebab lepas tuh ada scene menarik yang akan ketawa besorrrrr.
dan aku pasti muvie ini adalah muvie berangkai.
yang bakal menghabiskan duit aku lagik pasneh!
cet.

aku pergi bersama mereka ni.
dikhabarkan si Hani yang tudung pepel adalah ketua pasukan muvie hell.
sebab tiap kali dia ajak tengok wayang suma cita sai neraka saja kaedahnya. sebelum ini legion, la neh percy jackson.
oit hani, aku harap alice in wonderland tak idop lam neraka!
kahkahakhakahakha

xtvt cuti sek bulan mac

sabtu: kelas tambahan physics form 5
ahad: kenduri smp 3 , mampos nak cr adiah!
isnin: rehat2 kat umah tidoq smp dysebel stat, amik borg nikah
selasa:p test HIV...
rabu, kamis, jumaat:lepak2 umah tok aku, kezen kduri kawen
sabtu, ahad: kenduri 3 jugak, weh pinjam duit nak beli adiah
isnin: wat muka emo lam kelas..ahhahahaahh.. ada 6masa. 2masa science form 4 dan 4 masa physics form 5

perjalanan 99hari

pas blogwalking kat nawal.
baru tingat ai lom update pasal baju nikah.

sebelum nih dah beli kat gulati's.
dah ada cita lam entry2 sblm..

disebabkan kain yang dibeli tu jenis chiffon dan dah ada beads, tetiba aku terasa hingin pulak nak buat kebaya.
ayoyo.. salah konsep dah ni.
chiffon kurang menarik kalau jadikan kebaya.
kalo kosong takpe.
tapi bila ada beads akan menggangu ciptaan kebaya itu ye puan2.
maka, sebelum engkau membeli kain haruslah memikirkan konsep dengan betul dulu.
sila jangan main tembak kain yang cantik dan konsep fikir kemudian.
kesudahannya, kau akan berkata seperti ini.
"MENYESALNYA!!!!"
fikir dahulu pendapatan fikir kemudian tidak berguna.
hakhakaakagaga.
macam ada cikgu yang nak check karangan pulak kaedahnya siap ada peribahasa bagai ni.

kebaya hiasan ^_*


oleh yang demikian *penanda wacana disitu* , tukang jahit menyarankan agar aku hanya membuat baju kurung moden sahaja.
maka untuk sedikit ada fesyen, letakkan sahaja tangan cucur kembung.
hakahakakaaka
ala, seperti gambar diatas.
hanya itu.

tukang jahit?
disebabkan aku bukan seorang yang mewah denan wang ringgit.
tambahan lagi, di sini tiada juga rizman or zery atau qudyn kesayangan nawal..kekeke
maka, hanyalah tukang jahit Cina yang bernama Kim.
tapi dia agak glamer di kawasan Alor Setar ini untuk pekerja2 pejabat yang suka berfesyen.
dia masih muda.
awal 30-an.
tempat?
taman perumahan sederet dengan Muzium Alor Setar *sila maafkan aku kerana aku agak buta nama jalan juga nama taman*
Dekat2 dengan stadium.
tapi untuk tempah dekat si Kim haruslah menempah awal kerana dia begitu sibuk bersama kain2nya.

untuk tempahan baju aku itu, si Kim memberikan resit atau pun dipanggil invois yang tertulis RM220.
harap maklum.

bagaimanalah nasib si kain chiffon itu?
kita nantikan kesudahannya pada 14 MEI.

..........bersambung.

*hakhakahkahakkk..ini la akibatnya bila banyak menulis untuk skrip pertunjukan sains anjuran petrosains, sungguh tak sangka aku juga agak berbakat untuk wat drama.
rosyam noor, plis hire me for next samarinda.
i have a story about me yg agik bes dari nigina.*

**gAmbar2 itu adalah from blogger to blogger.tq.sori tak letak link. =_+

Mar 4, 2010

100 days to go


ya tuan2 dan puan2..
100days to go tapi progress hanya 10% wakakakkakak
sila kecutkan perut sendirik.
hahahahahha

gelabah tapi kool
=]

apakah sepatutnya yang aku perlu buat?

bila si darah manis kemalangan

hari itu, kita baca entry ann tentang darah manis.
kita takut.
tapi apa yang kita takut dah jadi.
semalam inche penbiru eksiden.
nak kata teruk sangat taklah,
alhamdulilah.
cuma dapat MC 2 hari.

dia eksiden pukul 2 pm
dkt 9pm baru kita tau dia eksiden.
tau apa perasaan kita time tuh?
rasa sangat tak penting untuk dia.
sumpah!

kita tanya dia.
kenapa lambat bgtau kita.
dia cakap nanti kita kalut.
da bukan kena teruk sgt.
tapi kena cuci luka ngan injek la jugak.
hurmm... mestilah macam tu kan kalau dengan orang penting.
kalau dah buat tak tau setaraf orang yang kenal kat bus stop je lah.

kenapa selalu je kita nak rasa kecik ati.
perasaan kita je kot kan?

kita tak taulah..
suma orang yang bertunang rasa camni ka?

sorilah kalo kita melankolik kali ni.
penah satu malam tu bila dia tak angkat tepon.
tiba2 kita nanges.
sungguh bunguk lak kita rasa kita camtu.
sebelum ni kita tak jiwang camni pon.

JAHAT LA KAMU INCHE PENBIRU.
TAHAP ROCK KITA TERHAPUS SEBAB KAMU.
BENCI KAMU LA..
tapi rindu.

=]

Mar 1, 2010

tempahan 1

list yg dah deposit

  • katering. rm500
  • baju sanding. rm200
  • pelamin n meja mkn. rm300

yang tempah tp belum bayaq
  • OP: my kawan
  • kueh utk paperbag: paklang sponsor
  • baju nikah: upah rm220. *_*
  • cadar bilik pengantin

sekian utk masa ini.
saya nak duit.ada yang rasa nak sponsor?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails