Apr 29, 2010

house.. buy!

saya nak umah.

kalo bole nak semi-d.
kalo bole jugak area bukit mertajam.
ataupun area sbrg perai tgh dan selatan.
dekat utk incik tunang mau p keja
kalo ada kekosongan plis leave ur msg ye.
kalo bole jugak nak 4 bilik tidur, 3 bilik air.<----------sgt cun. =] biar ada sket tanah utk berbudi pada tanah. <-------bajet rajin ps: sudah tak sabar mau buat loan.

Apr 25, 2010

AL FATIHAH


sumber: google

saya baru pulang dari rumah pelajar saya.

ayahandanya baru dijemput Yang Esa.
kemalangan di atas bukit(jalan ke balik pulau bebukit2. seorang diri. mungkin licin sbb hujan.)
koma dalam 3-4 hari.
pelajar saya anak kedua dari empat beradik.

perempuan. pemalu. rapat dengan ayah. tingkatan 5. spm lagi 7 bulan.
ayahandanya anggota bomba. bonda seorang suri rumah sepenuh masa.
mereka kehilangan tempat bergantung. sepenuhnya. yang sulung baru abih spm.
perempuan juga.

saya sebagai guru tingkatan .. i have no words to say for her.

situasi: pelajar terjelepok tepi pintu saya: kuatkan semangat diah(pelajar). awak mesti tabah. diah: tak bole cikgu. saya tak bole nak periksa. saya tak bole nak spm. saya dah tak kuat. dah tadak org nk bg semangat kat saya. saya: jgn ckp mcm tu. diah ada mak, kakak, adik2. dia sabaq. cikgu pon ada, kawan2 pon ada. kami semua ada utk diah. diah: saya tamau amik periksa saya: jgn mcm tu (...seterusnya saya sendiri tatau nak ckp apa kat dia. kalau saya sendirik pon mesti tak kuat. walaupon saya dah 27 tahun. saya masih perlukan abah saya. sentiasa. diah baru 17.)

kolam air mata saya hampir jatuh. saya belom penah menangis dpn pelajar. walau macamana emosi saya sekalipon.

semoga diah kuat semangat.
saya tetap doakan diah bejaya.

Al-FATIHAH untuk arwah encik Rushdi.

may agenda

susah sungguh mau puaskan hati suma org.

kalo b2b haruskah masalah sama?
mcm lebih kurang je jalan cita dah.
ha ha ha

sudah tamo emo.
so.. sapa yang carik pasal lagik.
saya mendoakan kesejahteraan dia di dunia dan akhirat.
amin

kenapa?
sebab banyak lagi mau pikir..
bek pk pas kawen mau buat apa.
ha ha ha...
exitednyeeee
ngeh3.

agenda bulan depan.
1. amik baju nikah
2. fitting baju sanding
3. setel borang kawen
4. beli paper bag, bunga telur & sevienir vip
5. handicure n manicure
6. lulur AKA spa
7. cuci gigi (bukan sebab aku tak penah gosok gg k. =])
8. beli heel nikah yang under rm100 ha ha ha
9. beli tudung nikah under rm60 (dasar taik idung masin!)
10. setelkan pos kad kawen: awai bulan mei ye!
11. print tq taq
12. print penunjuk arah
13. diet: tak minum ais sebab perut makin nampak kebuncitannya. huhu bole cayakah dgn diriku ini? ha ha ha
14. siapkan bakul hantaran. ayoyo...@__@

buat masa ini itu saja kot!

Apr 23, 2010

adegan manja2 tanpa sentuh. =]


ini adalah bakal gambar streamer kami juga penunjuk arah.
ngeh3..

baru intro. ha ha ha
sejak 2 menjak neh, asek gaduh sajo.
lepas gaduh haruslah ada air mata yang dibazirkan...wooooooo
aku sensetip rupanya.
ha ha ha..
dan lepas tu gak..
wajib la ada adegan merajuk dan dipujuk,

1st time saya rasa dia susah nak dapatkan saya kembali.
tetiba ati saya jadik keras..
susah mau maapkan dia.
atas sebab2 yang tak dapat dijelaskan..
tapi tdaklah curang.
cuma penggunaan tatabahasa semasa berbincang.
saya terluka tau.
ahhahahhahah

tapi skrg dah oke...esok mau amik kad yg reprint tuh..
caittttt

Apr 18, 2010

observe

esok adalah hari diobserve oleh ketua panitia.
hahhaha

marilah study.
2moro i will teach about the magnet and its fields pattern.

happy speaking day 2moro ..
ngeh3...

Apr 15, 2010

i'm sad


sila kuatkan semangat.


ayat penyata di atas adalah untuk diri sendirik.

+_+

saya sudah rasa mau nangis.
tapi pura-pura kebal.

" okay, pergilah. tak kisah"

okay. saya tipu. ayat diatas sgt tak ikhlas.
saya tak sangka saya mampu cakap mcm tu.
itu saja?
tapi saya terpaksa.
saya bukan setan bertanduk yang akan halang niat suci orang lain.

kurang dua bulan lagik kami bakal meraikan cinta.
tapi saya rasa sangat tak bermakna.
tolong jangan speku dulu. =]
saya masih tunangan orang.
yang berbeza, perancangan selepas kahwin semua berubah secara mendadak.

1. pindah sewa umah tinggal bedua
2. beli kereta bersama.
3. isi e-tukar ke sbrg perai.

3 perkara diatas tak dapat dilaksanakan. tidaklah sampai hapus. cuma harus postpone.
sebab dia mau sambung belajar.
tahun ini.
selepas 5tahun menjadi pekeja tegar TNB.

tempat: UNITEN
tempoh: 3tahun

tarikh mula: ujung tahun ini.
tarikh habis: tak tahu... sedey,..malas kira

sekarang saja tempoh saya nak bermanja2.
tapi takdapat jugak... saya sebok sokmo ngan xtvt sekolah..
wikend pon. huhuhuhu

sekarang saya di balik pulau.
maka, haruslah lagi 3tahun saya masih di balik pulau.
atau saya saja harus packing barang ikut tinggal kat uniten?

saya dah takda semangat untuk preps wedd..

sebab lepas kawen pon.. saya masih seperti orang bujang yang lain.
sama macam sekarang.
sama... tiada perubahan.

noktah dulu.

=]

Apr 11, 2010

teaser


TEASER:: something cool will update soon!

lagenda budak setan



for those yang penah gilakan kasyah ni satu ketika dulu...
here ..
i cant wait
will be coming soon.
i tgk dia punya promo pun sudah feeling2.
wah3...
i hope this muvie wiil not keciwakan me!
my expectation really high.
this da best novel ever.. for malay novel follower.

my 1st step. satg mau pegi beli hahahah
yang dulu orang pinjam tak reti bg balik...
sudah rindu sama ayat2 ahadiat...

Apr 10, 2010

i miss u like crazy : bungkus untuk seminggu

serius.
saya amat rindu mau ketuk2 kibod untuk page ini.

dok kat flat ini mcm dok lam utan saja gayanya.
mau reply FB komen pon tggu sekerat hari.
fuhhhhhhh

penah kau rasa macam mau mati?
hokay!
kalo tak penah mai dengar cita saya.

pukul 5am tadi. saya sakit perut+mcm senggugut tp bendera jepun xbekibar pon.
mula2 saya tahan je..pusing2 atas tilam.
then sampai 1 level sgt takleh tahan.
minyak panas tetinggal kat umah sewa lama. fine.. mg pelupa.
minyak panas adalah besfren saya. sbb saya kalo senggugut mmg tahap kritikal sampai penah pitam dalam kelas ms lecturer bg lecture *sgt malu taim tuh*
muntah+sakit perut+pening+mabuk adalah acara wajib yang bertandang tetiap bulan.

sambung balik kisah pagi tadi
oke, pastu haruslah ke toilet. tapi dalam toilet hanya tuhan yang tahu.
terasa susah mau nafas+kaki n tangan jadi sejuk+ terasa dehydrates kot tapi bukan cirit birit.
pemegang tepi toilet pon dah tak leh nak genggam.
rasa sangat dramatik.
seakan sudah mau telentang ja lam toilet.
unbalances dah.
so..saya stil positive thinking.
u can do it.
pelan2 bangun n pegang wall. kuar dari toilet.
tapi...tak sempat nak balik bilik.
walaweiiiiii... bilik terasa saaaaaaaangaaattt la jauh.
padahal umah flat 3 bilik. ko buka pintu suma kau nampak sekilas je.
dapur+bilik+toilet+ruang tamu adalah dalam satu pandangan!

saya terus tebaring kat depan tv.
jarak tv ke bilik adalah hanya 3 atau 4 langkah biasa!

taim tu lah. i cannot breath.
serius saya hanya igt mati.
saya cuba juga kepal2 jari untuk panaskan badan.
masa tu sgt sejuk!
tapi bepeluh sudah satu badan.

lam 5 to min after dat, i will b quit ok sket.
then bgn dan pelan2 gerak masuk bilik.
tp perut masih sakit+senggugut masih rasa.
saya hanya mampu igt "lailahailallah"
itu ja yg saya ulang byk2 kali.
n kalo pagi tadi adalah hari saya balik ke pangkuanNya, saya redha.
*idunhavewordtodescribemyfeelinthattimebutonlythankulforGodbecosHestillluvme,givemechancestogetmylife!*

___________________________________________________

laswik++++

+++ahad
g bodyshop, redeem voucher beli compact powder utk tambahan brg hantaran mekap.
cuma tmbah 40henget lagik sajork.
pastu jln pulang ke BP xtvt menyinggah kat perda.
pergi makan nasi ikan bawal goreng panas besama tikah n her sis
sangat sedap ok.
kedai depan apartmen permata.
zaman2 stadi kat poli..
kawasan perda adalah melepak paling happening n sungguh cha-re.
ha ha ha
*igt plak kisah2 zmn becinta saya ngan incik tunang, GATAL!*

+++isnin
hari keja macam org gila.
ada kelas 6masa.
sampai kol 140
rehat cuma satu jam saja.
then ada kelas tambahan fizik.kol 3 until 430.
maka masa rehat tu haruslah prepared utk kelas tambahan pulak+zuhur.
hu huh huhuhuhu
lepas kelas tambahan, sambung plak ngan practise science show.
kami mebuat n mencoba pelabagai experimen n akhirnya kami guna air pressure sajork
hahahha
esok competition tp stil tak tau tajuk.
sib bek my student sgt pandai tak macam cikgu dia tak reti bekeja.
hahahha
otak pon sgt susah mau guna. sbb penat.
kol 615 baru punch card..
saya bagaikan juara. mcm keja kilang sudah.. masuk kol 715 balik 615
huhuhu.
kesudahannya, malam itu saya tidur kol 9pm.

+++selasa
pertandingan pertunjukan sains kat petronas playsmart seberang jaya.
hokay.
kami pergi dengan perasaan sangat rendah diri!
sekolah lain suma hebat2
tapi kami hanya membawa botl air dan belon.
malas mau cerita.
tapi janji saya, no more lasminute work lah!!!!!!!!!!

i get call from school, need me to go bek to school n do some work.
plis... i know lah my work.
can u talk properly to me?
yes, im young but i am teacher not student.
can u talk nicely to people?
give some respect for me.
u n me, we are in same boat same level.
why u talk harsh...too harsh..
n its not the 1st time.
this urs 2nd taim be 3B "BELAGAK BINI BOS"
n...ckp perli2...apa kau igt kau bagus sgt?
saya bukan seorang yg suka mau dendam+marah+dengki kat org.
other people know me as HGL person *hepigolucky*
but when u touch me... when i said enough, i cant give even a fake smile!
keja kau tak siap, asik pas kat org sinisinun, blgak bini bos lagik..
mau kutuk saja depan bos.
silakan.
plis la check.
every work i done perfect.!
hokay!
bos pon say nothing, kau plak lebey2.
cet!!!!!!!!pirajhhhhhhhh..

+++rabu

sukantara sekolah.
saya penjaga tiang.
ah ha ha ha
tipulah..
saya penjaga acara lompat tinggi.
okay spoil...sgt panas macam kepala mau pecah ngan silauan
sgt nyesal tak pakai konteklens+sunglass
saya pegi carik payung pasar mlm..
lega sket.
hehehhehehehe

+++kamis.
kelas yg sket rilex..sembang2
pastu miting mingguan.
tapi satu apa agenda pon tak dapat.
sbb saya sebok update cta ngan si mummy akif juga akak sarah.
ha ha ha ha
malam tuh kami buat keja gila...
kunun nak g kedai 7e beli eskrem
maka aku hanya pakai cardigan+track
kami berempat ke Quensbay hahhaha
tgk cita clash of titans kol 1145pm
padahal esok keje...
muahhahahha
sgt not recommended.. lagik bes percy jackson...


+++jumaat
hahahaha
gilak...
1st time saya buat relief utk 9org cikgu
ayoyo..
sib baik form 5 tayah buat sbb depa ada kusus aji..
kalo tak mau meraung jugak
padahal jumaat adalah ari pendek tp sy kena ada 15guru ganti utk 15 masa kosong form4 n form3

pastu terus g kantin hahahhaha
mkn nasi ayam...tak bes plak kali neh
pastu masuk kelas 4delima.
saja saya nak acah bebeudak nh.
saya cakap fully english for the whole 30minutes.
sapa cakap lam bm, i sad to them,
"sorry, i dun unerstand other language!"
ha ha ha ha
then, they ask," techer, why u talk in english?"
" plis b remember, april is our english month my student!"
hehhehehe
padahal haruslah cakap omputih sbb since maseh ppsmi until 2012..ahhahahahhah
walaupon may, jun or july or any month hahahha
balik sekolah...tido saja..
huhuhu

+++sabtu
satg saya mau pegi amik kad kawen yeahhhhhhhhhh
satg saya mau beli jam untuk abg, ganti cincin hehehheh
satg mau carikkan suma hantaran abang.. *wink2*
satg saya mau tgk abag, dah 2minggu tak jumpa.
rindulah hahahhahahha
tapi kuar ptg sket sbb abang bawak abah dia p urut.
xpe2...abang sila jalankan tanggungjawab kat abah dulu..
pasneh nak manja2 plak ngan abang.
ahhahaha
*gedik*

Apr 3, 2010

kaler tema ikut mood

aci tak kalo tukar warna tema?
haahaha haahhah

in the beginning.
cadang2nya mau kale purple+pink+putih
pastu jadi purple+putih.
tapi skrg sudah jadi....






WARNA WARNI aka KALERFOOOOOOOL!

sekian.

april fooled me!

wah...im doing a record. lama tak update.


progress kawen makin slow.
sbb keja asik menimbun sajo...
aktiviti kat sekolah untuk bulan april sangat penuh.

6&7
guru pembimbing pertunjukkan sains kat petrosains kat seberang jaya. +_+

14
miting kat SMA Al-Mashoor (L) untuk kem Astronomi

30april to 2mei
kem astronomi dekat SMT TARP.

21
pencerapan physics class

penatlah..
laswik tetiap ari balik umah kol6 pm
sbb prepared utk science show...
maaflah petrosains, sila manage show dengan lebeh sistematik.
sudsah bopakali surat mau sampai.
penin kepala saya.
kesian jugak dengan student saya
depa sangat komited wif dis science show.
tapi asik tukaaaaaaaaaaaaar je.

KAMI PENING DAN PENAT lah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails