Apr 27, 2011

Newborn : Dabel H



Let's present!

Our : Hannah Humairah
Born on 18th april 2011.
Time : 2.50 pm
Weight: 2.88kg
Normal

Other story in another time.

Now its time to Humairah get her shower bebeh!!

Apr 11, 2011

whi: pemilihan botol susu yang tepat

Hari ni tajuk diatas adalah discussion untuk Wanita Hari ini.
Sangat information hokay!
terus rasa takjub.
HAhahaha

Kalo kau tak tahu apa2 lagi pasal bahaya botol susu ni, kau bole refer SINI.
Aku malas nak retype. Bole?
Hahahhahaha

Macamnana botol susu yang aku beli?
yang macam ini je lebih kurang. 3 botol soploh hengget. ada 3 saiz.
Kunun aku takmo ajaor anak aku bermewah2an bagai kan.
Tapi kaedahnya silap perancangan la pulak!
Huhu
Sapa rasa murah hati nak bagi botol baru utk anak ibu yang nak kuaq next week ni?
Hehehhehe

Closer to Nature

The unique extra-wide teat on all Tommee Tippee closer to nature bottles works beautifully, just like mum, authentically flexing and stretching to mimic the natural look and feel of mum's breast - making bottle feeding easier.

Designed in conjunction with breastfeeding experts, the revolutionary Closer to Nature easi-vent teat mimics the natural flex, movement and softness of a mum's breast, to make switching between breast and bottle easier than ever before. The unique shape of the Closer to Nature easi-vent teat encourages your baby's natural feeding action so that switching between breast and bottles becomes second nature.

The Closer to Nature 260ml bottles have been designed to be held in the most natural positions during feeding and can be held in 3 ways: cradles comfortably in the hand, gripped in the same way as a traditional wide neck bottle, held from the base; making feeding comfortable for both mum and dad.

  • Super-sensitive anti-colic valve
  • Teat designed to mimic the natural flex and feel of a mum's breast
  • Soft natural feel silicone teat
  • Easy hold bottle with a slow flow teat
  • BPA free for total reassurance

Brand jugak direkomenkan oleh orang kementerian kesihatan yang becakap kat WHI tuh.
terus google la kaedahnya.
Bukan nak tau utk beli kat mana.
Cuma nak tau berapa harganya. hahahhahah

Tommee Tippee Closer to Nature Tinted Bottle 260ml/9oz (BPA free) - Twin Pack (Blue)
RM 50.90
RM 45.80

SOURCE: SINI

kira ok la kan harga cam gitu.



And kau nak basuh botol tu bukan bole suka2 ati guna sunlight tau.
Haha. Baru aku tau.
Dulu aku kena jaga adik aku selamba badak je guna Axion mak aku basuh botol.
Plak tuh takdenya aku nak buang part by part.
Tonyoh je suma skali bedal.
Nasib baik adik aku jadik insan beguna jugak.
Kalo tak, mesti aku rasa bersalah dan terus beniat nak bayar ganti rugi
Hahahhahahah

Kalo kau nak jimat bole je rebus aka sterilkan botol tuh.
Second kau bole beli tablet utk clean the botol di farmasi berhampiran.
And bila kau google, Pureen pun ada liquid cleaner utk feeding ni.
Maybe brand lain pun ada. kau kena rajin cari lah kan.
Esok kita pegi ngan tok mummy n tok daddy cari liquid cleaner ni kat anak ibu ek!

Features:

  1. Effective
    Effective in removing milk fats and stains.
  2. Safe
    Specially formulated from plant based ingredients. Safe for cleaning baby accessories, fruits and vegetables.
  3. Convenient
    1. For washing baby accessories (Feeding Bottles, Teats, Pacifiers and Toys)
      Just dilute 2.5ml (1/2 teaspoon) of Pureen Liquid Cleanser with 1L of water. Immerse the accessories into the solution and use Pureen bottle/teat brush to clean feeding bottles and teats. Rinse well with water. Use Pureen Sterilizing Tablets to sterilize the cleaned feeding accessories.
    2. For Washing Fruits and Vegetables
      Dilute ¼ teaspoon of Pureen Liquid Cleanser with 5L water. Immerse the fruits and vegetables for around 5 minutes, clean them and rinse thoroughly with water.

Packing:
Mint Flavour - 250ml & 750 ml & 600ml (Refill Pack).
Orange Flavour - 750 ml & 600ml (Refill Pack).

Source: SINI

Apr 10, 2011

Feeling pasal EDD. huh!




*gambo n frsh dr oven. smlm kuar dating ngan suami. tgk Rio.
SEdap jugak cita tuh.
Ku pegi la tgk!


KO tau apa motif aku letak VC youtube utk 2 entry before?
ha ha ha.

semalam feeling sedey!
Yelah kan, lagi dekat ngan EDD ni, lagi la sensentap je manjang.
Suami tak layan sket pun dah jurai2 air mata.
Haha

semalam punya kisah.
S---suami
I---isteri

I:pasni dah takleh la tido2 ngan abg cmni.
S:kenapa plak?-----hairan
I: yelah, pasni kan b nak blk dok umah mak, pastu besalin, pantang. huhu
S:awat, igt tak bole tido sm dh lepas tu?
I:<---------sentap...terus pusing blkg dN SCENE AIR TERJUN niagra terus. tp xkuarkan bunyi. malu kat suami. siap teresak2 ko tau!
S:<--------mengeroh! hampeh tiada feeling la dia ni!

padahal kalo pikir, takde apa pon.
Tapi aku yg feeling lebih2.
Kau ta la kan.
Besalin ni kan ibarat telur dihujung tanduk.
Bertarung nyawa.
Kita tk tau nasib kita macam mana.
Tak semua orang sama.
Sampai penah aku terpikir, kalo cuma baby yg boleh breathing, agak2 anak aku dapat mak tiri tak?
lepas tu aku nagnges lagi.
kesiannya kat baby aku kalo dia dapat mak tiri.
Dan aku terus pikir.
patut tak aku bg wasiat siap2.
Kalo baby je selamat, biar mak pak aku yang jaga.
Tak sanggup rasanya baby yg 9 bulan lam perut kau ni dibuli mak tiri.
HUHUHU
Over tak aku?

Kang aku letak lagu paling sadis skali.

Ko dah penah tgk Dinna feat Zizan, Selamat tinggal?
Ko dah tgk ending lagu tu?
Over tak kalo aku imejin aku lam tu.?
Sebab aku ngan suami pon kan start dr kawan sekelas di sekolah jugak
huhuhuhu

Takut la kau!!!!!!

Apr 8, 2011

Yovie & Nuno – Manusia Biasa


Aku memang manusia biasa
Yang tak sempurna dan kadang salah
Namun di hatiku hanya satu
Cinta untukmu luar biasa

Kemanakah dirimu
yang dulu cinta aku
Dimanakah dirimu
Yang selalu merindukanku

Aku memang manusia biasa
Yang tak sempurna dan kadang salah
Namun di hatiku hanya satu
Cinta untukmu luar biasa
source: http://hotliriklagu.com ######################################################## suka tau lagu ni. ni sebab tade keja dok layan asian potion ptg2 kat hitztv la nih. time kecik ati ngan suami sangat bes layan lagu nih! ahahhahahahaahha

Apr 7, 2011

suami adalah sumber inspirasi isteri

Aku rasa ada betul jugak kata Ustazah Bahyah lam semanis kurma malam ni.
"suami adalah sumber inspirasi isteri"
Hanya isteri-isteri je kot yang paham ayat penyata di atas.kehkehkeh

contoh 1

Bangun pagi pegi keje.
Kat sekolah tau lah kan ngadap ngan budak2.
Skali lagi "budak2" yang perangai cannot expect.
Habis sekolah 1.05pm
Sambung miting, bongbangbongbang sampai pukul 3.
Lupa nak cakap pagi tadi tak selera nak makan walau bawak perut 9 bulan, amik sket nasi grg kat kantin sek.
Tak habis makan pun.
dah 3.10, lalu tesco, singgah terus p foodcourt.
lapaq ketaq2 ode sizzling yi mi.
Penat? toksah nak cakap la.
tapi...teringat kat suami.
Kesian, nnt dia balik keja kena makan org lain masak lagi.
Semalam pun tgk dia xdak selera nak makan.
Walau kaki bengkak2, cekang sungguh nak bejalan.
Pegi jugak trolly section.tolak masuk tesco!
Buat apa aku masuk?

"sebab nak masak untuk suami walau pagi tadi nak drive pun asik beselawat je, pening mmg takleh tahan.sumber inspirasi katakan!"

lain kali smbg. ada keja plak!

cikgu patah hidung?

Utusan Malaysia Online - Terkini

___________________________________

Kes ni camna pulak?

Apr 6, 2011

Hari cuti yang indah sudah bermula. Sila jeles oke!

tengok tajuk sangat ceria bukan?

Mesti la kena ceria2. Tak sabar nak tgk si kecik.
Muka ibu ka abah dia. He he he

Cun2 2 minggu lagi dari tarikh due.
Maka esok akan stat cuti.
Saja amik cuti awal.
Kan sekarang dah dapat rehat 90 hari sebab baby.
Ada yang bagi pendapat.
"Takyah la amik awal, nanti leh lama2 sket ngan baby."
Oh, no! Tak nak.
Nak amik awal jugak.
La ni bangun pagi pon sangat seksa okay!
Berat sangat rasa badan.
Pastu kalau p sekolah pun, ketaq lutut2 nak sampai bilik guru kat tingkat 3.
Yes, kau tau tak bilik guru kat tingkat 3!!!
Kelas? Tingkat 1 dan 2.
Makmal sains? selang sebuah bangunan dari bangunan bilik guru.

Gilak!!! Kata lah apa pun.
Manja ke, gedik ke, Over ke.
Ada aku kesah?
Hah ha ha ha

Akhir kata, hey3... mari kita berehat2 seblm baby keluar!
Haha haha ha ha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails