Jul 29, 2011

quote #1

"kita orang perempuan ni selalu jadi mangsa keadaan"
-tahajjud cinta, 2011

Jul 16, 2011

Humairah The Bald Baby

Oh! Asyik, asyik, asyikkkkkkkkkk!

Name : Hannah Humairah

------------------------------------
T
HE BALD BABY CONTEST

6 JUL - 6 AUG 2011


Objektif: Bagi menghargai bayi-bayi botak atau kurang rambut sedunia oleh Amir.


First time Amir nak buat contest :) So sebab first time, kita bermula dengan yang paling simple;

1) Post satu gambar anak / anak buah / anak kawan anda semasa 'botak'/selepas cukur rambut/atau memang takde rambut macam Amir DAN letak caption yang menarik / funny / attractive tidak lebih dari 10 perkataan. The simpler the better. State nama baby juga as identification.

2) Tinggalkan comment di entry ini (The Simple-est Contest Ever!! THE BALD BABY CONTEST) as a record of your paticipant.

Contoh:
From no-hair to no-hair-at-all!

Amir Hidayat Syah


Syarat:
1) Gambar yang dipertandingkan haruslah gambar baby (0-12 months). Tidak Mengapa kalau bukan gambar current, gambar masa baby pun boleh :)
2) Satu penyertaan sahaja bagi setiap peserta.
3) Tarikh tutup : 6 AUG 2011 sebelum 4.00PM
4) The best picture and caption will be chosen as the Winner! Only ONE winner.
5) Keputusan Amir (pengadil) adalah muktamad tau.

Simple je kan? :)


Hadiah:

Mothercare Sleepsuits - 3 packs

*Design and Size (age) may differ from the picture based on the winner. Say baby girl wins, organizer will choose appropriate design for her :) Amir has a great taste so don't worry.



Mari ajak kawan-kawan yang lain join!!

Love,
Amir

Jul 8, 2011

Mak malas nak!

FYI. i dah 2 hari pegi keja.

Oh, no!

Xbest sungguh.

The reason
  • Takleh bangun suka hati
  • Takleh tido suka hati
  • Takleh layan budak konet
Sekian.

Jul 6, 2011

Pengalaman 44hari bersama NR(bukan iklan)


Set Herbanika Bersalin Nona Roguy (NR)

Mengandungi

* PhytoNatal - dalam bentuk tablet untuk dimakan
* Akar Herbanika - dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum
* Minyak Herbanika - minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan
* Herbanika barut - sapuan pada perut dan pinggang
* Uncang Cuci Herbanika - untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita
* Herbanika Lulur - untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit


ok!
aku bersalin normal.
dah beli set ni sebelum bersalin lagi. yakin sungguh normal. hakhakahka angkuh kot!

minggu pertama just guna minyak mustajab utk baby. bagus. baby senang berak.
mak suka la.. masa tu anak ada kuning maka PERLU berak kerap katanya=]


sbb baby kuning maka takleh la nak makan jamu2 ni lagi kan.
ok . fine! fine! fine! (mcm shuib sepah)

lps baby dh luruh pusat baru stat mkn jamu dlm hari ke7 or 8.
ok, mari bercerita.
asa hari awal2 lps besain.. nak ke toilet punya la ngeri.
ye lah..kat bawah tu kan berjahit. maka i penakut hokay.
kau kena paham naluri penakut mcm aku. nak teran? no wayyyyyyyyy man!
so harap je lah benda tu keluar semulajadi.
nak rasa sakit perut pon mcm anugerah terniai tau. sbb apa?
sblm ni mkn sayur senang la merasa.
dah pas bersalin igt 10 days earlier mak aku nak bg aku merasa sayur2 n buah2 ni.
diam kau di situ.! ha ha ha
so 4 days earlier aku terseksa... hahhaha
hari ke 4 br merasa...sentap oh!

then dah hari yg stat makan phyto tu, senang je aku ke toilet.
sbb kita tak tau kondisi badan sdirik.
try amik sebijik dl per day.
result hari pertama?
pukul 9am aku mkn pukul 10pm aku terasa sakit perut mbuat aku gembira.
tapi amaran... kalo merasa tuh cepat2 la ke toilet..kang merambus kat situ semuanya. hahahha
so..mbuat aku konfident utk try 1tablet per day je.
kalo 2 biji mau tercirit2 plak kang.
pastu ko kena ada skil mbuka bengkung dgn cepat hahaha
tp mmg tak menahan ooo..
ada jugak yg amik 1tablet tak kick so try la 2tablet.
for me just 1 tablet only.

then try krim barut n minyak herbanika.
yg tu 1st kau sapu minyak then krim.
pastu pon pakai barut.
utk bajet mcm buat kat spa mahal, sblm pakai bengkung tu ko cover dgn plastik..
ala, plastik yg utk mperap ayam tu pon bole=]
kesannya..berpeluh2..kehkehkehkeh..
mmg beri kesan..tempat belly jelly yg comel tu cepat kecut.
mak suka nak!

aku jugak guna lulur.
bau dia mmg la kunyit2 herba2 sket tp aku rasa kulit licin je.
ke aku yg perasan lebih?
hahhahaha

sekarang ni stil pakai lg bengkung kalau rajin.
nak kurus katakan hehehhe

ok. berat zaman anak dara 46kg
berat prgnant 9bln 63kg.
berat sekarang 53 kg.
reduce 10kg tp masih ada lemak tepu.

camna tak tepu, lps pantang semua hentam mkn dlm kuantiti byk.
ehhehe
nasi sekali makan 2 pinggan nsib la bf baby... ahhahahahah

pastu aku

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails