Jan 12, 2013

produk kecantikan: ramai kawan2 jadik tipah tertifoooo lah!

#taken from forumCari
Sabun apa la yg uols pakai ni noks.. confirm i tak pernah dgr! siap google lg

Masa i kat jkt, bukan setakat tabita my friends pesan suruh beli, ada few product lagi. Among yg ingat is
Metal Fortis. Dgr nama pun dah scary.. metal?? masa i go beli, tokey salon tu siap offer i beli 1 tong lg.
Boleh bawa balik msia packaging sendiri she said.. Wth! bukan beli 10 botol okay.. suruh beli 1 tong!

Then bila kat kl, dok browse fb ternampak iklan satu sabun ni.. rasa mcm kenal, tapi nama dah lain. Sekali belek2
rupanya dah rebranding metal fortis tu.. masuk msia dah jadi nama Natural 99. Dah la harga gila mahal rm80 mcm tu 1 set.
I beli set metal fortis baru RM20 mcm tu kot. Set of 3 tau (soap, day & night cream)

Cuma beza natural 99 tu sabunnya telah di buang kotak. I saspek sykt pengeluar tu beli bertong2 dari indon, bawak
balik kl & pack balik

And for everyone info.. day & night cream metal fortis & naturall 99 sama exactly sebijik sebijon dgn day & night cream
tabita

Metal fortis


Natural 99

______________________________________________________________


kakak2 kat sek dok gila produk ni la... iskhhh...camna ni? kesian mereka dan mereka.....
to geng cariForum.. maaf la jgn nak melahar dekat i plak sbb i tepek benda ni... cuma nak bg maklumat kat kwn2 saya yg tertipu sahaja. harap maklom!

Jan 9, 2013

Haziqah's True Story.

 oh manisnya...manisnya senyumanku....


My Biodata.

Nama :Hannah Haziqah
DOB: 26 Disember 2012
Hobi: Tido
Anak ke : 2
Berat masa lahir: 2.9kg
Berat sekarang: 3.5kg
Kenangan manis : Saya sangat seronok masa dalam perut ibu saya sampai saya terlebih hari dok dalam tu. 7 hari tau saya lebih menginap lam perut ibu saya. Tapi doctor kat spital jeles, terpaksa la saya keluar jugak lps dia masuk ubat dekat ibu saya supaya saya tak besenang lenang lagi lam perut. tetiap malam saya dengar ibu saya cakap, " bila adik nak keluaq ni dik.. ibu xsabaq nak tgk muka adik." tapi alhamdulilah, saya tak menyusahkan ibu saya sbb saya keluar jugak ikut pintu hihihi..

ini gambar saya dan kakak. kakak saya mmg over sket kalo bergambar. hihih.. muka dia lebih2 plak interprame padahal ni cite saya kan? xpalah kak..adik redo je...

saya harap semua doakan agar saya menjadi anak solehah di dunia n akhirat. sentiasa membahagiakan ibu bapa dan keluarga serta bijak menjalani kehidupan yang serba mencabar ni seperti makna nama saya; Hannah = kebahagiaan, Haziqah = Yang bijak.

Amin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails